تراشه M2 اپل در نخستین بنچمارک‌های گرافیکی تا ۵۰ درصد بهتر از تراشه M1 ظاهر می‌شود

{title limit=50}

پس از مدتی انتظار، سرانجام اولین بنچمارک مربوط به پردازنده‌ی مرکزی و پردازنده‌ی گرافیکی موجود در سیستم-روی-چیپ ام ۲ اپل (Apple M2) منتشر شده است. پردازنده‌ی مرکزی تراشه‌ی M2 در مقایسه‌ با پردازنده‌ی مرکزی تراشه‌ی M1 توانسته است امتیاز تک هسته‌ای و چند هسته‌ای بیشتری کسب کند که موضوعی قابل‌انتظار بود، بااین‌حال پیشرفت چشمگیرتر در زمینه‌ی پردازش گرافیکی دیده می‌شود.

براساس آنچه Wccftech به نقل از داده‌های دیتابیس Geekbench می‌نویسد، تراشه‌ی M2 موفق به کسب امتیاز تک هسته‌ای ۱٬۹۱۹ و امتیاز چند هسته‌ای ۸٬۹۲۸ شده است. دستگاه آزموده‌شده در Geekbench افزون‌بر تراشه‌ی M2 به ۱۶ گیگابایت رم مجتمع LPDDR5 مجهز بوده است. به‌نظر می‌رسد در آزمون Geekbench، پردازنده‌ی مرکزی تراشه‌ی M2 با سرعت کلاک پایه‌ی ۳٫۴۹ گیگاهرتز فعالیت کرده است.

امتیاز تک هسته‌ای CPU تراشه‌ی M2 به‌میزان ۱۲ درصد سریع‌تر از M1 است و مقایسه‌ی امتیازهای بخش چند هسته‌ای از بهبود ۱۹ درصدی خبر می‌دهد. مطابق دیتابیس Geekbench، پردازنده‌ی M1 در بخش تک هسته‌ای و چند هسته‌ای به ترتیب امتیاز ۱٬۷۲۰ و ۷٬۴۷۴ را کسب کرده است.

فراموش نکنید هر دو تراشه‌ی M1 و M2 از پیکربندی مشابهی برای واحد CPU استفاده می‌کنند؛ با این توضیح که چهار هسته به پردازش‌های سنگین اختصاص داده می‌شود و چهار هسته‌ی کم‌مصرف وظیفه‌ی پردازش تسک‌های سبک را برعهده می‌گیرند.

اپل در جریان برگزاری کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان صرف‌نظر از تعداد و نوع هسته‌ها اعلام کرد معماری بهبودیافته‌ی M2 باعث افزایش قدرت پردازشی این تراشه می‌شود. این ادعای اپل در امتیازات Geekbench قابل‌مشاهده است.


برای حمایت از زومیت، ویدئو را در یوتیوب تماشا کنید

تفاوت اصلی بین پردازنده‌‌های M2 و M1 به هنگام پردازش تسک‌های گرافیکی مشخص می‌شود. اپل کانفیگی از تراشه‌ی M2 را با پردازنده‌ی گرافیکی ۱۰ هسته‌ای می‌سازد و به همین دلیل M2 توانسته است در Metal امتیاز ۳۰٬۶۲۷ را کسب کند. با در نظر گرفتن امتیاز ۲۰٬۴۴۰ برای واحد GPU تراشه‌ی M1، تفاوت بین M2 و M1 در زمینه‌ی پردازش گرافیکی به ۵۰ درصد می‌رسد که در نوع خود قابل‌توجه است.

افزایش امتیاز M2 در زمینه‌ی پردازش گرافیکی ممکن است نتیجه‌ی استفاده از رم یکپارچه‌ی سریع‌تر باشد. اپل در WWDC اعلام کرد کنترلر حافظه‌ی تراشه‌ی M2 می‌تواند به پهنای باند ۱۰۰ گیگابایت‌برثانیه دست پیدا کند (۵۰ درصد بیشتر از نسل قبل).

استفاده از معماری پیشرفته‌تر نیز روی بالا رفتن امتیازات تراشه‌ی M2 اثر گذاشته است. اپل می‌گوید M2 با بهره‌گیری از نسل دوم لیتوگرافی پنج نانومتری TSMC ساخته شده، اما M1 از نسل اول این لیتوگرافی استفاده می‌کرد. اپل در جریان برگزاری WWDC ادعا کرد قدرت CPU تراشه‌ی M2 نسبت‌به M1 به‌میزان ۱۸ درصد بهبود پیدا می‌کند. براساس آنچه در Geekbench می‌بینیم، تفاوت امتیاز چند هسته‌ای CPU این دو تراشه ۱۹ درصد است.

فراموش نکنید Geekbench پردازش‌هایی مصنوعی روی تراشه اعمال می‌کند و نمی‌تواند پردازنده‌‌های M2 و M1 را به‌صورت جزءبه‌جزء مقایسه کند. پردازنده‌ی M2 از جنبه‌های دیگری نیز پیشرفت کرده است که جزئیات آن را می‌توانید در ویدیوی زومیت مشاهده کنید.

اپل به‌زودی اولین دستگاه‌های مجهز به پردازنده‌ی M2 یعنی مک بوک ایر و مک بوک پرو را روانه‌ی بازار می‌کند. پس از عرضه‌ی این لپ‌تاپ‌ها، بهتر با قدرت پردازشی M2 آشنا خواهیم شد.

اپل در کنفرانس مطبوعاتی اخیر خود اعلام کرد سیستم-روی-چیپ M2 مجهز به ۲۰ میلیارد ترانزیستور است و برخلاف M1 که محدود به ۱۶ گیگابایت رم یکپارچه بود، از ۲۴ گیگابایت رم یکپارچه پشتیبانی می‌کند. به احتمال زیاد در ماه‌های آینده نسخه‌‌های پیشرفته‌تر M2 نظیر M2 Pro و M2 Max نیز معرفی خواهند شد.






ارسال نظر

عکس خوانده نمی‌شود
32