مدیرعامل شرکت پست: پروژه پهپاد پستی شکست نخورده است

{title limit=50}

مدیرعامل شرکت ملی پست در نشست خبری امروز صبح، ۱۷ مهرماه به‌مناسبت روز جهانی پست، از وضعیت یک سال گذشته این شرکت و برنامه‌های جدید سخن گفت. رمضانعلی سبحانی‌فر اذعان کرد که شیوع کرونا سرعت تغییر رویکرد پست در کشور را تسریع کرد. این رویکرد جایگزینی ارسال پاکت‌های نامه به بسته‌های بزرگ را در برنامه داشت و کرونا در شرایطی پیش آمد که هنوز زیرساخت‌های تحقق این رویکرد فراهم نبود. بااین‌حال سبحانی‌فر می‌گوید چالش‌های زیرساختی به‌سرعت رفع شد و بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان افزایش یافت.

به گزارش زومیت، مدیرعامل شرکت ملی پست برخی تحولات شرکت در دوران کرونا را این‌گونه برشمرد:

  • افزایش مراکز توزیع پاکات
  • افزایش ناوگان حمل و نقل
  • استفاده از ظرفیت ریلی
  • افزایش ۳۰ درصدی استفاده از کامیون‌ها
  • خریداری باکس‌های مرسولات باکیفیت و افزایش ۴۰ درصدی رضایتمندی مردم از رسیدن سالم بسته‌ها
  • راه‌اندازی ۶ هاب منطقه‌ای و ۲۰ خط همجواری برای ارسال امانات مردم به سراسر کشور

نشست خبری شرکت پست در روز جهانی پست

به‌گفته سبحانی‌فر، این شرکت به‌تازگی فرایند هوشمندسازی در تمامی بخش‌ها را در دستور کار قرار داده تا با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان بتواند سیستم‌های مکانیزه برای تسویه ایجاد کرده و سرعت ارسال امانات را بیش از پیش افزایش دهد. در همین زمینه، وی اشاره می‌کند که بزرگ‌ترین مرکز تسویه و مبادله در خاورمیانه تا پایان مهر توسط شرکت پست ایران راه‌اندازی می‌شود.

مدیرعامل شرکت پست چهار محور کلی را که در دستور کار قرار گرفته تا خدمات بهتری ارائه شود و به ارسال سریع امانات کمک کند، به شرح زیر عنوان کرد:

  • سرعت‌بخشی به ارسال مرسولات عادی با هوشمندسازی پست و بهبود SLA خدمات
  • راه‌اندازی «روستا بازار» تا اواخر مهرماه برای ایجاد ارتباط مستقیم تولیدکننده محصولات کشاورزی، دامداری و صنایع دستی به دست مصرف‌کننده برای حذف واسطه‌ها در خریدهای اینترنتی و حمایت از تولید
  • انجام خدمات نیابتی براساس قانون تکلیفی به پست برای برعهده‌گرفتن بخش فیزیکی ارائه خدمات الکترونیکی مانند درخواست گذرنامه و سند اسناد و املاک
  • ارائه خدمات پستی الکترونیکی که توافقات متعددی برای تحقق آن درحال انجام است
شرکت پست به‌زودی بستر «روستا بازار» را برای حذف واسطه‌ها در خریدهای اینترنتی راه‌اندازی می‌کند

به‌گفته سبحانی‌فر، برخی تفاهم‌ها که در مهرماه انجام شده یا در دست انجام هستند، شامل موارد زیر است:

  • تفاهم‌نامه با دولت برای ارسال مکاتبات مردم ازطریق پست به دولت
  • تفاهم‌نامه با آموزش و پرورش برای ثبت‌نام دانش‌آموزان در حوزه اسکان شخص و حل مسئله‌ی تأیید مکانی افراد
  • تفاهم‌نامه با راهور ناجا برای نقل و انتقال اسناد وسایل نقلیه موتوری برای جلوگیری از سوءاستفاده‌ها در این حوزه
  • تفاهم‌نامه با بنیاد مسکن در این هفته برای کدگذاری روستاها براساس نقشه‌های دراختیار شرکت پست و اختصاص ژئوکد
  • تفاهم‌نامه با وزارت صنعت، معدن و تجارت برای شناسه رهگذری به‌منظور جلوگیری از قاچاق کالا و دلال‌بازی و حذف واسطه‌ها. در این حوزه، رصد پایش هوشمند در دستور کار است که نیازمند همکاری دستگاه‌های اجرایی مربوطه است.

مدیرعامل شرکت پست در پاسخ به سؤال زومیت درخصوص فعالیت اپراتورهای پست خصوصی نیز عنوان کرد:

اکنون دو اپراتور مجوز فعالیت پستی دریافت کرده‌اند و می‌توانیم در برخی زمینه‌ها همچون استفاده از شبکه مویرگی پست و بحث توزیع و قبول مرسوله همکاری کنیم. عمده مشارکتی که می‌توان با این شرکت‌ها داشت، در مسئله‌ی درگاه بین‌المللی است که در قانون، تنها به شرکت پست دراین‌باره تکلیف شده و شرکت‌ها می‌توانند برای انجام این کار ازطریق پست درخواست همکاری بدهند.

ماجرای پهپادهای پستی به کجا رسید؟

مدیرعامل شرکت ملی پست با اشاره به اینکه پرژوه پهپادهای پستی شکست نخورده است، اعلام کرد که پرواز این پهپادها در جزیره کیش تنها به‌صورت پایلوت بوده و مجوز پرواز آن‌ها هم تنها برای اجرای آزمایشی در جزیره کیش صادر شده است. سبحانی‌فر اضافه کرد که دریافت مجوز از سازمان‌های مربوطه ازجمله سازمان هواپیمایی کشور و نهادهای امنیتی در دست پیگیری است تا این پروژه در مناطقی که نیاز ضروری به این خدمت دارند، اجرایی شود.

به‌گفته سبحانی‌فر، این طرح به‌صورت آزمایشی در کیش انجام شد تا ابعاد آن مورد بررسی قرار بگیرد و پس از اینکه مشخص شد طرح قابل اجرا است، قرار است مجوزهای لازم برای اجرا در دیگر نقاط کشور اخذ شود. وی اضافه کرد که زیرساخت‌های لازم برای اجرا کردن این طرح را پارک علم و فناوری طی قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها به‌صورت خرید خدمت فراهم می‌کند.

سبحانی‌فر همچنین گفت این شرکت مجوز راه‌اندازی چهار مرکز نوآوری در شهرهای تهران، اصفهان، مشهد و یزد را دریافت کرده و قصد دارد استارتاپ‌های حوزه پستی را زیر چتر خود بگیرد. مدیرعامل شرکت پست هدف از این کار را کمک به بخش خصوصی برای توسعه رویکرد کالامحوری عنوان کرد تا این استارتاپ‌ها تنها روی ارسال یک کالای خاص تمرکز کنند و با این کار به تولیدکننده‌ها برای فروش محصولات بدون واسطه یاری برسانند.






ارسال نظر

عکس خوانده نمی‌شود
117