نتایج بنچمارک گرافیک RTX 2050 نسخهی لپتاپ منتشر شد؛ ۲۳ درصد سریعتر از GTX 1650
پردازندهی گرافیکی GeForce RTX 2050 انویدیا، عضو خانوادهی امپر این شرکت است که در دسامبر ۲۰۲۱ (آذر ۱۴۰۰) برای لپتاپهای گیمینگ اقتصادی معرفی شد؛ گزارشها در آن زمان حاکی از آن بود که انویدیا قصد دارد این پردازندهی گرافیکی نسخهی موبایل را در سهماههی اول ۲۰۲۲ به صورت رسمی معرفی کند.
با اینکه پردازندهی گرافیکی GeForce RTX 2050 هنوز بهطور رسمی به بازار عرضه نشده است، اما به گزارش notebookcheck تولیدکننده نوتبوک چینی، MechRevo، نتایج بنچمارک 3DMark Fire Strike این محصول را ۵ اسفند ۱۴۰۰ منتشر کرد؛ مشخصات و امتیازات RTX 2050 از قدرت برابر این کارت با GeForce MX570 مبتنی بر معماری امپر خبر میدهند.
پردازندهی گرافیکی RTX 2050 در بنچمارک 3DMark Fire Strike امتیاز ۹٬۶۷۳ را کسب کرد که در مقایسه با GTX 1650 با امتیاز ۷٬۸۹۱ و MX450 با امتیاز ۳٬۱۴۱ عملکرد خوبی محسوب میشود؛ البته باید توجه داشت که امتیاز این بنچمارک معیار دقیقی برای مقایسه دو پردازندهی گرافیکی نیست، اما میتواند ارتقای نسبی عملکرد را نشان دهد.
RTX 2050 در بنچمارک 3DMark Fire Strike دقیقاً بین GTX 1650 Ti مبتنی بر تورینگ و GTX 1660 Ti قرار دارد. حافظهی دسترسی تصادفی ویدئویی (VRAM) و پهنای باند کم RTX 2050 عملکردی مشابه با MX570 را برای این پردازندهی گرافیکی رقم میزند.
اطلاعات بنچمارک منتشرشده، نمودار عملکرد انکودینگ فایلهای ویدئویی RTX 2050 انویدیا را در مقایسه با گرافیک Iris Xe 96 EU اینتل نشان میدهد؛ انویدیا در رزولوشنهای بالاتر میتواند از گرافیک یکپارچهی Iris Xe 96 EU اینتل پیشی بگیرد (در این نمودار بارهای کوتاهتر، زمان کمتر مورد نیاز برای پردازش را نشان میدهند).
البته هنوز مشخص نیست که RTX 2050 با بهرهمندی از درایوری مناسب چه عملکردی خواهد داشت و از طرفی گرافیک یکپارچهی مبتنی بر RDNA2 سری رامبراند رایزن 6000 ایامدی نیز بسیار امیدوارکننده به نظر میرسد و ممکن است بهراحتی پردازندهی گرافیکی RTX 2050 را در دنیای واقعی شکست دهد.
در کل نمیتوان با استناد به این بنچمارکهای اولیه قضاوت درستی دربارهی عملکرد RTX 2050 داشت. این گرافیک به هستههای اختصاصی RT و Tensor مجهز است و از قابلیت DLSS انویدیا برای فشردهسازی فریمهای بیشتری در شرایط سختتر استفاده میکند، اما از قابلیتهای رهگیری پرتو بهرهای نمیبرد، چراکه حتی پردازندهی قویتر انویدیا، RTX 3050، نمیتواند رهگیری پرتوی دقیقی ارائه کند.