شارژدهی مکبوک پرو ۲۰۲۱ تقریبا ۶۰ درصد بیشتر از بهتریننوتبوکهای بازار است
در سال ۲۰۲۰، اپل با کنارگذاشتن اینتل در تأمین کامپیوترهای مک، تراشهی M1 مبتنیبر معماری آرم را بهعنوان قلب تپندهی جدیدترین نوتبوکهای خود رونمایی کرد و تاکنون، تراشههای میاننسلی M1 پرو و M1 مکس نیز از این خانواده راهی مدلهای جدید مکبوک پرو شدهاند. تراشههای یادشده با وجود قدرت بسیار زیاد، عملکرد پایدار و کممصرفی نیز ارائه میهند؛ بهطوریکه اپل مدعی است لپتاپهایی را میسازد که هیچ رقیبی در مقولهی شارژدهی حتی به آنها نزدیک هم نمیشود.
شاید در ابتدا برداشت شود که این ترفند بازاریابی برای جذب کاربران باشد. بااینحال، نتایج نشان میدهد که کوپرتینوییها آنچنان بیراه نمیگویند؛ چراکه مکبوک پرو ۲۰۲۱ بهطور میانگین ۶۰ درصد از بهترین نوتبوکهای بازار شارژدهی بیشتری ارائه میهد.
طبق بنچمارکهای منتشرشده در کانال یوتیوبی Jarrod's Tech، در کلاس نوتبوک های پرچمدار، Dell's G5 5515 بهترین عمر باتری را دارد و بیش از ۱۲ ساعت دوام میآورد؛ اما این عملکرد درخشان حتی باعث نمیشود به مکبوک پرو نزدیک شود. لپتاپ یادشده از پردازندهی رایزن 7 5800H و پردازندهی گرافیکی RTX 3060 قدرت میگیرد و در آزمون پخش یوتیوب ۷۴۶ دقیقه یا بهعبارتی ۱۲/۴ ساعت دوام میآورد که درواقع، عملکرد بسیار چشمگیری محسوب میشود.
درمقابل، مکبوک پرو ۱۶ اینچی ۲۰۲۱ مجهز به تراشهی اموان پرو با شارژدهی ۱,۱۹۵ دقیقه یا ۱۹/۹ ساعت بهراحتی تمامی رقبا را پشتسر میگذارد. البته طبیعتاً نسخهی مجهز به تراشهی اموان مکس باتوجهبه هستههای گرافیکی بیشتر و متعاقباً توان مصرفی بیشتر، شارژدهی کمتری خواهد داشت. افزونبراین، باید این نکته توجه کرد که لپتاپ دل از باتری ۸۶ وات بهره میبرد؛ درحالیکه باتری مک بوک پرو ۲۰۲۱ تقریباً ۱۰۰ واتساعت ظرفیت دارد. حتی با این اوصاف، بهنظر نمیرسد که رقبا بتوانند در زمینهی شارژدهی به مکبوک پرو نزدیک شوند. میتوانید ویدئو بنچمارک را در این لینک مشاهده کنید.
اپل مدعی است که باتری مکبوک پرو ۱۴ اینچی بهطور مداوم هنگام پخش ویدئو تا ۱۷ و وبگردی تا ۱۱ ساعت میتواند دوام بیاورد. این در حالی است که مدل ۱۶ اینچی این ارقام را بهترتیب تا ۲۱ و ۱۴ ساعت افزایش میدهد. اپل مکاواس مانتری را نیز منطبق با تراشههای جدید بهینه کرده است تا هماهنگی سختافزار و نرمافزار را به بیشترین حد خود برساند.
بهطورکلی، اپل باتوجهبه نقشهراه و پنجرهی دوساله برای مهاجرت کامل به پردازندههای ساخت خود، در حال بهروزکردن کامپیوترهای مک در کالبد و قلب تپندهای جدید است. تاکنون، کوپرتینوییها بیش از نیمی از کامپیوترهای مک را به پردازندههای جدید مجهز کردهاند و تنها دو عضو از این خانواده شامل آیمک پرو و مک پرو از این قافله جا ماندهاند.
مکبوک پرو ۲۰۲۱ نشان میدهد که با کامپیوتری بسیار شاخص و بهبودهای درخورتوجه مواجهایم که ازقضا برای اپل و بهطورکلی کامپیوترهای مبتنیبر آرم بسیار اهمیت خواهد داشت؛ زیرا غول دنیای فناوری با ارائهی این محصول بهنوعی ظرفیت و تجربهی خود در طراحی تراشه را نشان داده است و میتواند شرکتهای دیگر را به استفاده از تراشههای مبتنیبر معماری آرم سوق بدهد.