آیا سرفیس دوئو ۲ توانسته ضعف‌های نسل قبلی خود را جبران کند؟

{title limit=50}

مایکروسافت بعد از آنکه به این نتیجه رسید که میزان بهره‌وری کاربران با استفاده از چند نمایشگر می‌تواند تا ۵۰ درصد افزایش یابد، به فکر طراحی و توسعه سرفیس دوئو با نمایشگر دوگانه افتاد؛ گوشی هوشمندی که زمانی مایکروسافت معتقد بود نیازی به مشخصات فنی آنچنانی ندارد، چرا که برگه برنده آن طراحی منحصر‌به‌فردش است. البته این باور در کنار رقبایی چون سامسونگ، هواوی و شیائومی که حالا پا در مسیر توسعه گوشی‌های تاشدنی گذاشته‌اند، دیگر اعتبار چندانی ندارد و نیاز بود مایکروسافت برای حضور در عرصه رقابت این مدل گوشی‌ها، دستی به بخش سخت‌افزاری محصول خود نیز بکشد. اتفاقی که کم‌وبیش با سرفیس دوئو ۲ افتاد.

اولین گوشی از سری سرفیس دوئو آگوست ۲۰۲۰ معرفی شد و با طراحی خاص خود بیش از هر وقت دیگر یادآور این حقیقت بود که گوشی‌های هوشمند در واقع کامپیوترهای جیبی هستند و نباید قدرت و کارایی آن‌ها را دست کم گرفت. با این حال، عملکرد این گوشی در بررسی زومیت چندان رضایت‌بخش نبود و سرفیس دوئو «ایده‌ای فوق‌العاده جذاب با پیاده‌سازی بد و پشتیبانی ضعیف» توصیف شد.

نمای جانبی گوشی موبایل سرفیس دوئو 2 مایکروسافت / Microsoft Surface Duo 2 سفید

سرفیس دوئو نسل قبل از تراشه‌ی ۷ نانومتری اسنپدراگون 855 قدرت می‌گرفت که در زمان عرضه نسبت به رقیب کره‌ای خود، گلکسی زد فولد ۲، عملکرد بسیار ضعیف‌تری داشت. اما این بار نسل جدید این گوشی مجهز به پردازنده ۵ نانومتری اسنپدراگون 888  است که در حال حاضر قدرتمندترین تراشه‌ی دنیای اندرویدی است.

این گوشی از لحاظ رم نیز وضعیت قابل‌قبولی نداشت و با رم ۶ گیگابایتی عرضه شده بود که در مقایسه با رم ۱۲ گیگابایتی رقیبان خود، به‌شدت ناامید کننده بود. ردموندی‌ها اما این بار رم سرفیس دوئو ۲ را به ۸ گیگابایت LPDDR5 ارتقا داده‌اند که اگرچه با رقیبان همچنان فاصله دارد، اما به هر حال پیشرفت خوبی محسوب می‌شود.

نمای جانبی گوشی موبایل سرفیس دوئو 2 مایکروسافت / Microsoft Surface Duo 2

سرفیس دوئو نسل قبلی ترکیبی از دو نمایشگر ۵٫۶ اینچی AMOLED با وضوح ۱۸۰۰ × ۱۳۵۰ پیکسل و نرخ نوسازی ۶۰ هرتز بود. در مقایسه، نسل جدید این گوشی‌های تاشدنی دارای دو نمایشگر ۵.۸ اینچی (۸.۳ اینچی در حالت باز) با نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی است. 

سرفیس دوئو در دو مدل ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی عرضه شد و ظرفیت باتری آن ۳۵۷۷ میلی‌آمپر ساعتی بود که با شارژر سریع ۱۸ واتی عرضه شده بود. در این خصوص، وضعیت سرفیس دوئو ۲ اما به مراتب بهتر است. ظرفیت باتری این گوشی ۴,۴۴۹ میلی‌آمپر ساعت رسیده و از شارژ سریع ۲۳ واتی پشتیبانی می‌کند.

سرفیس دوئو در زمینه دوربین حرفی برای گفتن نداشت. دوربین اصلی آن ۱۱ مگاپیکسل بود که به عنوان دوربین سلفی نیز به کار می‌رفت. اما این بار در سرفیس دوئو ۲ شاهد سه دوربین اصلی ۱۶ مگاپیکسلی اولترا واید، ۱۲ مگاپیکسلی تله‌فوتو و ۱۲ مگاپیکسلی استاندارد هستیم که لنز تله‌فوتو و دوربین واید به قابلیت لرزش‌گیر اپتیکال برای تثبیت تصویر مجهز شده‌اند و نوید تجربه عکاسی بهتری را می‌دهند.

یکی از اشتباهات مایکروسافت در مورد سرفیس دوئو این بود که این گوشی را بدون پشتیبانی از 5G و قابلیت پرداخت NFC عرضه کرد؛ ردموندی‌ها حالا این دو کمبود را در سرفیس دوئو ۲ جبران کرده‌اند. 

سرفیس دوئو با اندروید ۱۰ عرضه شد و اگرچه در این مدت چند به‌روزرسانی امنیتی دریافت کرده است، اما هرگز به اندروید ۱۱ ارتقا نیافت. این بار سرفیس دوئو ۲ مبتنی بر اندروید ۱۱ است و امیدواریم با عرضه قریب‌الوقوع اندروید ۱۲، گوشی هوشمند مایکروسافت نیز هم پای رقیبان خود این به‌روزرسانی مهم را دریافت کند. 

سرفیس دوئو در زمان عرضه دچار چندين باگ‌ نرم‌افزاری بود که تجربه کاربری را با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌کرد. حالا باید صبر کرد و دید آیا نسل جدید این گوشی‌های زیبا توانسته رابط کاربری دلپذیرتری را ارائه دهد و لیاقت برچسب قیمتی ۱,۴۹۹ دلاری خود را دارد یا خیر







ارسال نظر

عکس خوانده نمی‌شود
268