شایعه: تراشهی دایمنسیتی 2000 مدیاتک با لیتوگرافی ۴ نانومتری تولید خواهد شد
در حال حاضر بازار تراشههای مناسب برای گجتهای قابل حمل مانند گوشی هوشمند و تبلت اندرویدی در اختیار سه شرکت کوالکام، مدیاتک و سامسونگ قرار دارد. کوالکام توانسته است توانمندترین تراشهها را تولید کند؛ اما مدیاتک سهم قابل توجهی از بازار تراشه را به خود اختصاص داده است.
مدیاتک در حال حاضر دایمنسیتی ۱۲۰۰ را بهعنوان توانمندترین تراشهی خود به شرکتهای سازندهی گجت هوشمند ارائه داده است؛ اما در نظر دارد بهزودی جانشینی برای آن معرفی کند. این تراشهی مدیاتک که بر اساس گزارش GSMArena دایمنسیتی ۲۰۰۰ نام دارد، محصولی توانمند خواهد بود که میتواند از نظر توان پردازشی قابل ارائه، فاصلهی مدیاتک را با کوالکام و سامسونگ کمتر سازد.
در متن گزارش آمده است که دایمنسیتی ۲۰۰۰ مبتنی بر فرایند تولید یا لیتوگرافی ۴ نانومتری تولید و در ساخت آن از معماری V9 آرم استفاده خواهد شد. البته شایعهی استفاده از فرایند تولید ۴ نانومتری در تراشهی بعدی مدیاتک اتفاق تازهای نیست و مدتی است چنین گزارشهایی در فضای مجازی مشاهده میکنیم.
در صورت به واقعیت پیوستن شایعات، مدیاتک میتواند اولین شرکتی باشد که تراشهای با لیتوگرافی ۴ نانومتری معرفی و در اختیار شرکتهای سازندهی گجت قابل حمل قرار میدهد. خبر تولید تراشهی دایمنسیتی ۲۰۰۰ با مشخصات ذکرشده توسط دو نفر از افشاگران سرشناس چینی در ویبو تأیید شده است.
بر اساس متن پستی که افشاگران به اشتراک گذاشتهاند، مدیاتک نمونههای آزمایشی تراشهی دایمنسیتی ۲۰۰۰ را در اختیار شرکتهای سازنده قرار داده است تا نظر آنها را به استفاده از محصول جدید خود جلب کند. همچنین ذکر شده است که اگر مشکلی در برنامههای مدیاتک پیش نیاید و دایمنسیتی ۲۰۰۰ بتواند عملکرد مطلوبی ارائه بدهد، اولین محصولات مجهز به این تراشه در اوایل سال ۲۰۲۲ روانهی بازار خواهند شد.
چنین اتفاقی برای کاربران گجتهای هوشمند بسیار خوشایند خواهد بود. نزدیک شدن توان پردازشی تراشههای مدیاتک به کوالکام میتواند به کاهش قیمت محصولات در بازار ختم شود؛ زیرا مدیاتک تراشههای خود را ارزانتر از کوالکام در اختیار شرکتهای سازنده قرار میدهد و کوالکام برای ماندن در رقابت مجبور خواهد شد فکری برای کاهش قیمت تراشههای خود بکند.
مدیاتک در نظر دارد همراه با استفاده از معماری V9 آرم در دایمنسیتی ۲۰۰۰، به سراغ استفاده از هستههای کورتکس ایکس ۲ برود؛ هستههایی که توان پردازشی قابل توجهی در اختیار دستگاه قرار میدهند و میتوانند دایمنسیتی ۲۰۰۰ را نزدیکتر به تراشههای نسل بعدی کوالکام کنند.
انتظار میرود دایمنسیتی ۲۰۰۰ از نظر عملکرد پردازندهی مرکزی تفاوت چندانی با تراشههای پرچمدار سال ۲۰۲۲ کوالکام نداشته باشد. مدیاتک طی سالهای گذشته حضور خود در بازار تراشههای مناسب برای محصولات پایینرده، میانرده و میانردهی پریمیوم را پررنگتر کرده و حتی توانسته است از نظر فروش و سهم از بازار، از سامسونگ و کوالکام پیشی بگیرد.
ه نظر میرسد تراشهی دایمنسیتی ۲۰۰۰ برگ برندهی مدیاتک برای کسب سهم بیشتر از بازار تراشههای پرچمدار خواهد بود. در این بین جالب است بدانید که شیائومی در نظر دارد حداقل یکی از دو مدل سری شیائومی ۱۱ تی را با تراشهی دایمنسیتی ۱۲۰۰ روانهی بازار کند؛ اتفاقی که میتواند برای پرچمداران شرکتهای دیگر نیز رخ دهد و حداقل یک مدل با تراشهی دایمنسیتی ۲۰۰۰ و البته قیمت ارزانتر روانهی بازار شود.