حذف بیش از ۱ میلیون ویدئوی حاوی اطلاعات اشتباه درباره کرونا از یوتیوب

{title limit=50}

به گفته‌ی نیل موهان، یکی از مدیران ارشد یوتیوب، این شرکت از فوریه ۲۰۲۰ بیش از ۱ میلیون ویدئو مرتبط با اطلاعات خطرناک درباره ویروس کرونا، مانند درمان‌های غلط، ادعای توطئه و دروغ بودن این بیماری جهانی را حذف کرده است.

این اطلاعات در پست وبلاگی به اشتراک گذاشته شده که حاوی توضیحاتی درباره نحوه بررسی ویدئوها و حذف اطلاعات غلط در این پلتفرم است. باقی آمارهای موجود، از حذف شدن تقریبا ۱۰ میلیون ویدئوی تازه بارگذاری‌شده در هر سه ماه که اکثر آن‌ها حتی ۱۰ بازدید نداشته‌اند، خبر می‌دهد. مسئولان این پلتفرم ادعا می‌کنند محتوای نامناسب بخش ناچیزی از میلیاردها ویدئوی موجود در این پلتفرم را تشکیل داده و تنها ۰٫۱۶ الی ۰٫۱۸ درصد از بازدید کلی را به خود اختصاص می‌دهند.

موهان در سخنان خود درباره اطلاعات مربوط به توانایی یوتیوب در حذف محتوای موجود در این پلتفرم صحبت کرد، اما وی گفت تنها حذف سریع ویدئوهای نامناسب کافی نیست. او اعلام کرد که این شرکت در حال کار کردن روی «جمع‌آوری اطلاعات از منابع معتبر و کاهش انتشار ویدیوها با اطلاعات مضر» است.

او همچنین از این فرصت برای اشاره به مطلب دیگری درباره آزادی بیان در فضای مجازی استفاده کرد. به گفته او، داشتن رویکردی بیش از حد تهاجمی برای حذف ویدئوهای یوتیوب «تأثیر بسیار بدی بر آزادی بیان» خواهد داشت؛ خصوصا زمانی که دولت‌ها دستور حذف بعضی محتواها را صادر می‌کنند. وی در این باره توضیح داد:

ما شاهد حرکت جدید نگران‌کننده‌ای هستیم که دولت‌ها درباره حذف محتوا برای مقاصد سیاسی خود در پیش گرفته‌اند.

دو ماه پیش MIT Technology Review گزارش داد ویدئوهای یک گروه حقوق بشری که حاوی مستندات و شهادت‌هایی ‌در مورد افراد مفقود‌شده اویغور چین بود به دلیل نشان دادن کارت‌های شناسایی افراد، مسدود شده است.

کانال حقوق بشر آتاجورت قزاقستان در ۱۵ ژوئن به‌طور کامل مسدود شد. طبق گزارش منتشرشده توسط یوتیوب، دلیل این مسئله نشان داده شدن کارت‌های شناسایی افرادی است که سعی دارند با این کار ثابت کنند با اویغورهایی که در منطقه سین کیانگ چین ناپدید شده‌اند ارتباط دارند. همین کار باعث شده است ۱۲ ویدئوی مختلف چندین بار اخطار دریافت کنند و در نهایت کل کانال بسته شود. یوتیوب می‌گوید این نوع محتوا خط مشی پلتفرم آن را نقض کرده است؛ زیرا اجازه نمی‌دهد اطلاعات شناسایی افراد شخصی باقی بماند.

اما تحقیقاتی که درباره حملات تروریستی به مساجد کرایست‌چرچ انجام شد نشان می‌دهد که یوتیوب نسبت به وب‌سایت‌های راست‌گرای افراطی، اطلاعات بیشتری در اختیار تندروها قرار داده است. در گزارش این تحقیقات آمده است:

فردی که این کار را انجام داده است ادعا می‌کند اغلب در وب‌سایت‌های راست افراطی اظهار نظر نمی‌کند. او اول اغلب در بحث‌های راست‌گرایانه افراطی شرکت می‌کرد؛ اما شواهد به‌دست‌آمده نشان می‌دهد که او اکثر مواقع از یوتیوب بهره می‌برد.

در نهایت باید به این مسئله اشاره کرد که یوتیوب به‌عنوان بزرگ‌ترین پلتفرم اشتراک‌گذاری ویدئو، باید روی محتواهای منتشرشده نظارت کافی داشته باشد. این شرکت تاکنون تاحدودی موفق شده است این کار را انجام بدهد؛ اما باید برای جلوگیری از رخ دادن مشکلات مشابه در این مسیر جدی‌تر باشد.






ارسال نظر

عکس خوانده نمی‌شود
86