نمایشگر OLED جدید گلکسی زد فولد 3 چگونه عمر باتری را افزایش میدهد
گلکسی زد فولد ۳ هفته گذشته معرفی شد و هیجان زیادی برای دوستداران دنیای تکنولوژی به همراه آورد. این نسل از گوشیهای تاشوی سامسونگ با تراشه قدرتمند اسنپدراگون ۸۸۸ و دوربین سلفی زیر نمایشگر، طی هفته گذشته به کانون اصلی توجه کاربران دنیای موبایل تبدیل شدهاند.
اما سامسونگ از نوآوری دیگری در این گوشی پردهبرداری و اعلام کرده که نمایشگر OLED بهکاررفته در گلکسی زد فولد ۳ در واقع با نمایشگرهای متداول OLED متفاوت است و توسط همین شرکت، با تکنولوژی جدیدی توسعه داده شده است تا با مصرف توان کمتر، به بهبود عمر باتری بینجامد. این پنل با نام Eco2 OLED شناخته میشود.
پنلهای OLED متداول که در گوشیهای پیشین سامسونگ مورد استفاده قرار میگرفتند، از سه لایه تشکیل شدهاند: لایه اصلی OLED در زیر قرار میگیرد و لایه بالایی محل قرارگیری گلس فوق نازک (UTG) سامسونگ است. بین این دولایه، لایه پولاریزهکننده به منظور از بین بردن هر نوع انعکاس نور جای دارد؛ اما این لایه بخش زیادی از نور ساطعشده توسط نمایشگر را مسدود میکند و در نتیجه بازدهی نوری را به کمتر از نصف کاهش میدهد.
مقالههای مرتبط:
با معرفی تکنولوژی جدید Eco2 OLED، سامسونگ در واقع لایه پولاریزهکننده میانی را حذف و به جای آن، پنل OLED اصلی را به ساختار لمینیت مجهز کرده است تا بتواند انعکاس نور مزاحم را مسدود کند و وظیفه لایه پولاریزهکننده را انجام بدهد.
بر اساس ادعای سامسونگ، پنل Eco2 OLED تابش نور را به اندازه ۳۳ درصد افزایش میدهد و منجر به کاهش ۲۵ درصدی مصرف توان میشود. اعداد ذکرشده بسیار قابل توجه و بزرگ هستند و سامسونگ میگوید توانسته است با بهکارگیری این طرح، با یک تیر دو نشان بزند و علاوه بر بالا بردن تابش نور و کاهش مصرف باتری، پیادهسازی دوربین زیر نمایشگر نوآورانه خود را آسانتر کند؛ چرا که در پنل OLED جدید افزایش تابش به معنی رسیدن نور بیشتر به دوربین زیر نمایشگر نیز هست که عملکرد آن را بهبود قابل توجهی میبخشد.
فعلاً تکنولوژی جدید نمایشگر OLED سامسونگ تنها روی گلکسی زد فولد ۳ پیادهسازی شده و این شرکت برای گلکسی زد فلیپ ۳ از پنل سوپر امولد متداول بهره گرفته است. تا به اینجا تنها مشکل نمایشگر جدید، افزایش پیچیدگی در روند تولید ذکر شده که همین موضوع، بالاتر رفتن هزینه کلی تولید را در پی داشته است. البته به نظر میرسد اگر شرکت کرهای تصمیم به عمومیتر کردن این تکنولوژی بگیرد، احتمالا با گذشت زمان مشکل فوق نیز مرتفع خواهد شد.
از سوی دیگر، پنل Eco2 OLED تنها بخش تغییریافته در نمایشگر گلکسی زد فولد ۳ نیست و این محصول، اولین گوشی هوشمند است که در زمینه چیدمان پیکسلهای الماسی سامسونگ دچار تغییراتی شده است.
تقریبا یک دهه است که شرکت کرهای چیدمان خاصی روی پیکسلها اعمال میکند؛ پیکسلهای بزرگ الماسی شکل که بین پیکسلهای کوچکتر بیضیشکل پخش شدهاند. چیدمان مذکور در سال ۲۰۱۳ و همزمان با رونمایی از گلکسی اس ۴، با هدف افزایش بیشینه تراکم پیکسلی معرفی شد و البته تنها چیدمان مورد استفاده توسط سامسونگ بهحساب نمیآید. این روش از آن زمان تاکنون تقریبا به همان صورت باقی مانده و تعداد پیکسلهای سبز کوچکتر دو برابر پیکسلهای الماسی قرمز و آبی است.
بر اساس ادعای افشاگر چینی، IceUniverse، سامسونگ چیدمان فوق را در گلکسی زد فولد ۳ تغییر داده است و پیکسلهای الماسی قرمز و آبی به نقطههای پیکسلی دایرهای تغییر شکل میدهند. IceUniverse بر اساس اطلاعاتی که از منبع درونسازمانی به دست آورده است، میگوید این تکنیک جدید به شفافتر شدن نمایشگر گلکسی زد فولد ۳ نسبت به گلکسی زد فولد ۲ خواهد انجامید. از آنجایی که تنها شکل پیکسلها دچار تغییر شده است، رزولوشن و تراکم پیکسل تغییری نخواهد کرد.
با این توضیحات، شما در مورد نمایشگر گلکسی زد فولد ۳ چه فکر میکنید؟ به نظر شما آیا تغییرات در حدی هستند که تفاوت عملکرد محسوسی در مقایسه با گلکسی زد فولد ۲ به همراه داشته باشند؟