هرآنچه از مک‌ بوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی اپل انتظار داریم

{title limit=50}

اگر اخبار فناوری را دنبال کرده باشید، می‌دانید که اپل قصد دارد به‌زودی دو مدل مک‌بوک پرو را در کالبد و قلب تپنده‌ای جدید رونمایی و روانه‌ی بازار کند. در این مقاله قصد داریم به بررسی تمامی اخبار و شایعات در مورد نسل بعدی نوت‌بوک‌های محبوب مک‌بوک پرو بپردازیم. با زومیت همراه باشید.

پیش از هر چیز بیایید نگاهی به اتفاقات سه‌ماهه‌ی چهارم سال ۲۰۲۰ بیندازیم، اپل قبل از آغاز دَهه‌ی جدید از معماری تازه‌ای برای کامپیوترهای دوست‌داشتنی مک رونمایی کرد که می‌تواند بر تمامی جوانب محصولات این شرکت تأثیر بگذارد. متعاقب آن، اپل از پردازنده‌ی اختصاصی M1 رونمایی کرد و اولین کامپیوتر‌های مک، یعنی مک‌بوک ایر، مک‌‌بوک پرو ۱۳ اینچی و مک مینی را با پردازنده‌ی یادشده راهی بازار کرد.کوپرتینویی‌ها جدیدترین رایانه‌ی چندمنظوره آی‌مک را نیز به پردازنده‌ی M1 آراسته کرده‌اند.

پیش‌بینی می‌شود که با‌ توجه‌ به ضرب‌الاجل دوساله‌ی اپل برای گذار از پردازنده‌های اینتل به پردازنده‌های اپل سیلیکون‌، به‌زودی تمامی کامپیوترهای مک، از جمله خانواده‌ی مک‌بوک پرو با پردازنده‌ی جدید به‌روز شوند و گمان می‌رود مک پرو به‌عنوان آخرین کامپیوتر اینتل مک، روند مهاجرت را تکمیل کند.

تنور شایعات درباره‌ی بازطراحی مک‌های جدید و استفاده از نمایشگر Mini LED در طیف وسیعی از محصولات اپل بیش از هر زمانی داغ شده است و مک‌بوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی از این قاعده مستثنا نیستند. شایعات اخیر حاکی از آن است که اپل دو مدل مک‌بوک پرو را برای عرضه در سال جدید در نظر گرفته است و قصد دارد آن‌ها را با قلب تپنده‌ای جدید روانه‌ی بازار کند. گفته می‌شود مدل ۱۴ اینچی جایگزین مدل فعلی ۱۳٫۳ اینچی خواهد شد؛ درحالی‌که مدل ۱۶ اینچی برادر قدیمی‌اش، یعنی نسخه ۱۶ اینچی ۲۰۱۹ مجهز به پردازنده‌ی اینتل را منسوخ خواهد کرد.

البته باید به این نکته توجه داشت که اپل سال گذشته مک پرو ۱۳ اینچی را با پردازنده‌ی M1 به‌روز کرد؛ اما می‌توان گفت به‌ جز استفاده از پردازنده‌ی جدید، هیچ تغییر دیگری در آن صورت نگرفته است و از همان زبان‌ طراحی همیشگی بهره می‌برد که از سال ۲۰۱۶ استفاده شده است؛ از سوی دیگر اپل آخرین بار مک‌بوک پرو ۱۶ اینچی را اواخر سال ۲۰۱۹ روانه‌ی بازار کرد و به نظر می‌رسد ابتدای ۲۰۲۱ زمان مناسبی برای به‌روز کردن آن با طراحی جدید و پردازنده‌ی اپل سیلیکون باشد.

شایعات موجود در این مقاله از گفته‌های مینگ-چی كو، تحلیلگر نام‌آشنای محصولات اپل و مارک گِرمن از بلومبرگ تهیه شده است كه هر دوی آن‌ها اغلب بینشی دقیق در مورد برنامه‌های اپل دارند.

طراحی

تصویر رندرشده از مک‌بوک پرو ۲۰۲۱

طبق شایعات منتشرشده، مدل‌های ۱۴ و ۱۶ اینچی مک‌بوک پرو که در سال جاری میلادی عرضه می‌شوند، دارای بزرگ‌ترین بازنگری در بخش طراحی هستند که از سال ۲۰۱۶ مشاهده کرده‌ایم. همچنین اعتقاد بر این است که کانون توجه اپل به رفع نواقص نسل‌های پیشین مک‌بوک پرو و توجه به خواسته‌ی کاربران معطوف شده است؛ از این‌رو، پیش‌بینی می‌شود مدل‌های بعدی مک‌بوک پرو بتوانند شارژر مگ‌سیف را بعد از مدت‌ها در کامپیوترهای مک احیا کنند و انتظار می‌رود اهالی کوپرتینو نمایشگر OLED لمسی موسوم به تاچ بار (Touch Bar) را به نفع دکمه‌های فیزیکی کنار بگذارند؛ نمایشگری که آن‌چنان از آن استقبال نشده است. مارک گِرمن نیز بسیاری از این جزئیات را تأیید کرده است و اولین کسی بود که گزارش داد درگاه کارت‌خوان SD در حال بازگشت به کامپیوترهای مک است.

احتمالا مدل ۱۴ اینچی جدید همان ابعاد مک‌‌بوک پرو ۱۳٫۳ اینچی را داشته باشد؛ زیرا گمان می‌رود که افزایش اندازه نمایشگر بیشتر ناشی از کاهش حاشیه‌های بالا و کناری دستگاه است. البته این احتمال نیز وجود دارد که ابعاد دستگاه جدید کمی بزرگ‌تر شود؛ زیرا مدل ۱۶ اینچی ۲۰۱۹ با وجود کاهش حاشیه‌های نمایشگر، کمی از مدل ۱۵٫۴ بزرگ‌تر بود و می‌توان چنین چیزی را برای مدل ۱۴ اینچی نیز متصور شد.

همان‌طور که در ابتدا گفته شد، انتظار می‌رود هر دو مدل جدید که به بازار می‌آیند تغییرات چشمگیری در طراحی ایجاد کنند. در این میان، مینگ-چی کو معتقد است که مدل‌های جدید مک‌بوک پرو از طراحی جدید با لبه‌های تخت و حاشیه‌ی اندک برخوردار می‌شوند که شبیه به زبان طراحی محصولات کنونی اپل همچون آیفون ۱۲، آیپد و آی‌مک است.

انتقادات زیادی مبنی بر طولانی شدن تغییرات طراحی محصولات اپل مطرح می‌شود؛ اما اپل جزو معدود شرکت‌هایی است که در سالیان اخیر، روی زبان طراحی پایبند بوده و با نگاه به تمامی محصولاتش می‌توان اشتراک زبان‌ طراحی را مشاهده کرد. اهالی کوپرتینو معمولا به ساخت محصولات با طراحی ثابت مشهور هستند و با نگاه به محصولاتی چون اپل تی‌وی نمایشگرهای پرو دیسپلی XDR، آیفون و آیپد پرو متوجه خواهید شد همگی از زبان طراحی لبه‌های تخت استفاده می‌کنند؛ بنابراین، تعجب‌آور نخواهد بود که کوپرتینویی‌ها مک‌بوک پرو را نیز به این طراحی آراسته کنند.

برای یادآوری، اپل سال‌ها پیش در محصولاتی از جمله آیفون ۴ و نسل نخست آیپد و لپ ‌تاپ مک از طراحی لبه‌های تخت استفاده می‌کرد و بعد از کنار گذاشتن آن در بازه‌ی زمانی پنج‌ساله، دوباره این زبان طراحی کلاسیک و درعین‌حال مدرن را در آیپد پرو ۲۰۱۸ و خانواده‌ی آیفون ۱۲ زنده کرد. حال گمان می‌رود که پس از آی‌مک ۲۴ اینچی، این طراحی در سایر کامپیوترهای مک پیاده‌سازی شود.

گِرمن، گزارش کو را تأیید کرده است؛ اما اطلاعات او نشان می‌دهد که طراحی جدید با لبه‌های تخت ممکن است زیاد از طرح فعلی دور نباشد. او ادعا می‌کند که مدل‌های به‌روزشده شبیه مدل‌های فعلی هستند و تغییرات جزئی را در بخش طراحی به نمایش می‌گذارند؛ بنابراین باید منتظر بمانیم تا ببینیم این تغییرات در طراحی کلی تا چه اندازه در خور توجه است.

قطعا طراحی اجزای داخلی از اهمیت بالایی برخوردار است. مدل‌های مک‌بوک پرو از همان طراحی لوله حرارتی استفاده‌شده در مدل ۱۶ اینچی مک‌بوک پرو فعلی استفاده خواهند کرد. برای یادآوری، اپل در سال ۲۰۱۹ سیستم حرارتی مک‌بوک پرو ۱۶ اینچی را تغییر و اندازه لوله حرارتی را افزایش داد، پدهای حرارتی اضافه کرد و درنهایت، اندازه مخزن گرم را ۳۵ درصد افزایش داد.

سیستم حرارتی جدید به لطف بهبود جریان هوا و مدیریت گرما امکان افزایش قدرت محاسبات را فراهم می‌کند که خبر بسیار خوبی برای استفاده‌ی حداکثری از عملکرد تراشه‌های اپل سیلیکون محسوب می‌شود. حتی اگر مقیاس تغییرات اعمال‌شده در بخش طراحی خارجی از جزئیات ارائه‌شده توسط مینگ‌چی کو، پیروی نکند، اصلاحات دیگری در طراحی داخلی وجود دارد که باعث می‌شود، مک‌بوک پرو ۲۰۲۱، یک به‌روزرسانی اساسی را تجربه کند.

استفاده از درگاه‌های متعدد

نمایی احتمالی از فریم کناری و درگاه‌های مک‌‌بوک پرو ۲۰۲۱

مینگ-چی کو، بر این باور است که اپل قصد دارد درگاه‌های دیگری به مدل‌های مک‌‌بوک پرو اضافه کند؛ اما مشخص نکرده است که درگاه‌های مذکور از چه نوعی خواهند بود.

 اپل در سال ۲۰۱۶، طراحی جدید مک‌بوک پرو را ارائه داد و تمام درگاه‌ها به‌ جز درگاه‌های USB-C و جک هدفون ۳٫۵ میلی‌متری را حذف کرد. مدل‌های قبل از ۲۰۱۵، درگاه‌هایی همچون کانکتور مگ‌سیف، درگاه تاندربولت، درگاه USB-A و HDMI، کارت‌خوان SD و جک هدفون ۳٫۵ میلی‌متری را ارائه می‌دادند.

انتظار می‌رود نسل بعدی مک‌بوک پرو نیز دارای یک کارت‌خوان SD، به‌عنوان یکی از درگاه‌هایی باشد که مینگ‌چی کو به آن اشاره کرده است. کارت‌خوان SD روش آسان‌تری برای انتقال عکس‌های گرفته‌شده توسط دوربین‌، هلی‌شات‌ و سایر دستگاه‌های مشابه ارائه می‌دهد.

با توجه به تأکید اپل روی USB-C و طراحی باریک سری کامپیوترهای مک‌بوک، به احتمال زیاد شاهد بازگشت USB-A نخواهیم بود؛ اما کو گفته است دستگاه‌های جدید به‌اندازه کافی درگاه خواهند داشت؛ بنابراین بیشتر کاربران ممکن است نیازی به خرید دانگل اضافه نداشته باشند.

مگ‌سیف پس از پنچ سال به مک‌بوک پرو باز خواهد گشت

همراه‌با درگاه‌های اضافه، اپل احتمالا استفاده از درگاه مگ‌سیف را احیا خواهد کرد. کانکتور مگ‌سیف از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۶ برای مدل‌های مک‌بوک پرو مورد استفاده قرار می‌گرفت و سرانجام اپل آن را با درگاه USB-C جایگزین کرد. کو و گِرمن انتظار دارند مدل‌های بعدی مک‌بوک پرو برای شارژ شدن به نسل جدید درگاه مگ‌سیف مجهز شوند. از قرار معلوم، این درگاه کاملا جدا از سایر پورت‌های USB-C است.

پیش‌بینی می‌شود درگاه مگ‌سیف جدید مشابه اتصالات و کانکتورهای نسل دوم باشد که به‌صورت کلی، امکان اتصال سریع مغناطیسی را فراهم می‌کند و از آسیب دیدن رایانه و کابل هنگام قطع‌ شدن سیم جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، قابلیت سرعت شارژ سریع‌تر از USB-C را فراهم می‌کند.

طرح‌هایی که هکرها از شرکت کوآنتا کامپیوتر، تأمین‌کننده‌ی اپل به سرقت بردند، برنامه‌های اپل را برای افزودن درگاه‌های اضافه و معرفی مجدد مگ‌سیف تأیید می‌کند. برخی از طرح‌واره‌های افشاشده صفحه منطقی مک‌‌بوک پرو را نمایش می‌دهند. در سمت راست دستگاه، یک درگاه HDMI وجود دارد که همراه‌با یک درگاه USB-C مبتنی بر تاندربولت و به‌دنبال آن یک کارت‌خوان SD قرار دارد. در سمت چپ دو پورت USB-C اضافه مبتنی بر تاندربولت و یک اسلات شارژر «S MagSafe» استفاده شده است که در مجموع سه درگاه USB-C، به‌جای چهار درگاه حال‌ حاضر است.

این دستگاه با نام رمز «j316» شناخته می‌شود که نشان می‌دهد صفحه منطقی‌اش مربوط به مک‌بوک پرو ۱۶ اینچی است. همچنین یک مدل «j314» وجود دارد که احتمالا مربوط به مک‌بوک پرو ۱۴ اینچی است. انتظار می‌رود هر دو دستگاه از درگاه‌های جدید پشتیبانی کنند.

حذف تاچ بار

تاچ بار لپ تاپ مک بوک پرو M1

اپل در سال ۲۰۱۶ ویژگی جدیدی به‌ نام تاچ بار (Touch Bar) معرفی کرد. در حقیقت اپل یک نمایشگر کوچک OLED را در بخش بالایی صفحه‌کلید جای داده است که قبلاً کلیدهای فیزیکی در آنجا قرار داشتند. در ابتدا، اپل برنامه‌های بزرگی برای تاچ بار در نظر گرفته بود و تصور می‌کرد این یک مینی نمایشگر قابل انعطاف است که کنترل‌های قابل تنظیم و عملکردهای مختلف را بر اساس برنامه ارائه می‌دهد؛ اما به نظر می‌رسد این قابلیت آن‌چنان مورد توجه مشتریان قرار نگرفته است.

کو می‌گوید تاچ بار در نسل بعدی مک‌بوک پرو حذف و با کلیدهای عملکرد فیزیکی جایگزین می‌شود. گِرمن نیز تأیید کرده که اپل فرایند حذف تاچ بار را آزمایش کرده است.

نمایشگر

مک‌بوک پرو مجهز به نمایشگر مینی LED

گِرمن معتقد است که مدل‌های جدید مک‌‌بوک پرو به نمایشگر روشن‌تر با کنتراست بالاتر ارتقاء می‌یابند. احتمالا اپل برای تحقق این امر، نمایشگر سنتی با نور پس‌زمینه‌ی LED را کنار خواهد گذاشت و از فناوری Mini LED برای بهبود نمایشگر استفاده خواهد کرد.

با توجه به اینکه کو در آخرین گزارش خود هیچ اشاره‌ای به فناوری mini-LED نکرده است، این احتمال وجود دارد که استفاده از ویژگی مذکور به زمان دیگری موکول شود. البته گزارش اخیر دیجیتال‌ترندز حاکی از آن است که مدل‌های بعدی مک‌بوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی از نمایشگرهای Mini LED برخوردار خواهند بود.

اگر اپل برای مدل‌های مک‌بوک پرو ۲۰۲۱ از نمایشگر mini-LED بهره بگیرد، با توجه به آنچه‌ در آیپد پرو ۱۲٫۹ رخ داد، نمایشگر می‌توانند از ۱۰ هزار LED استفاده کند که اندازه هر کدام کمتر از ۲۰۰ میکرون است. این نمایشگر قادر خواهد بود که حداکثر روشنایی ۱۶۰۰ نیت را در محتوای HDR ارائه بدهد. به‌علاوه، فناوری Mini-LED امکان طراحی نازک و سبک را فراهم می‌کند؛ درحالی‌که مزایای زیادی مانند بهبود طیف گسترده‌ای از رنگ، کنتراست بالا، دامنه‌ی دینامیکی وسیع و عمق رنگ مشکی ارائه می‌دهد.

پردازنده

پوستر مفهومی از پردازنده‌ی M1X

به‌طور کلی، بطن تمامی پیکربندی‌های موجود مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی را تراشه‌ی ‌M1 تشکیل داده است و احتمال قریب‌به‌یقین اپل روند استفاده از تراشه‌های ساخت خود را در سال جاری میلادی گسترش خواهد داد. انتظار نمی‌رود دیگر اپل مک‌‌بوک پرو را با تراشه‌های اینتل عرضه کند؛ بنابراین، تراشه‌های اینتل به‌طور کامل از خط تولید نوت‌بوک‌های اپل خارج می‌شود.

گفته می‌شود اپل در حال کار روی تراشه‌های قدرتمندتر است و احتمالا در دو محصول یادشده به‌منظور ارائه‌ی قدرت پردازشی بیشتر، از پردازنده‌ی بهبودیافته M1 استفاده می‌کند. بر اساس شایعات قبلی، این پردازنده با نام احتمالی M1X، از ۱۲ هسته‌ی پردازشی، شامل چهار هسته‌ی کم‌مصرف Ice Storm برای انجام وظایف و پردازش‌های روزمره و هشت هسته‌ی قدرتمند Fire Storm با عملکرد بالا برای پردازش‌های سنگین تشکیل شده است و در نهایت، ۱۶ هسته‌ی اختصاصی اپل سنگین‌ترین پردازش‌های گرافیکی را تضمین خواهند کرد. همچنین، یک نسخه‌ی ۳۲ هسته‌ای نیز در دست توسعه قرار دارد که ممکن است در پیکربندی نهایی مدل ۱۶ اینچی مورد استفاده قرار بگیرد.

ناگفته نماند برخی از گزارش‌ها نشان می‌دهد که تراشه M2 اپل در ماه آوریل وارد تولید انبوه شده است؛ به این معنی که می‌تواند به‌زودی در ماه جولای برای اولین‌بار در نسل بعدی مک‌بوک پرو تعبیه شود.

صفحه‌کلید تطبیقی

تصویری مفهومی از صفحه‌کلید تطبیقی مک‌‌بوک پرو ۲۰۲۱

اگرچه احتمال استفاده از این تکنولوژی در نسل بعدی نوت‌بوک‌های حرفه‌ای اپل بسیار پایین است؛ اما به نظر می‌رسد غول دنیای فناوری حداقل در حال تولید نسل بعدی صفحه‌کلید کامپیوترهای مک باشد. کوپرتینویی‌ها تقریبا از سال ۲۰۱۶ و ادغام نمایشگر تطبیقی تاچ بار (Touch Bar) با صفحه‌کلید مک‌ها، تغییر خاص دیگری در این بخش اعمال نکرده‌اند. در واقع، آخرین تغییر جزئی به حذف مکانیزم پروانه‌ای و استفاده از مکانیزم قدیمی موسوم به «قیچی» در صفحه‌کلید مک‌بوک پرو ۱۶ و بعد از آن مربوط می‌شود.

طبق پتنت‌های اپل، صفحه‌کلید جدید با بهره‌گیری از نمایشگر تعبیه‌شده در هر کلید، به کاربران امکان می‌دهد برچسب‌های اطلاعاتی روی هر کلید را در صورت لزوم تغییر و شخصی‌سازی کنند. برای مثال، می‌توان صفحه‌کلیدها را برای زبان‌های مختلف تغییر داد و موقتا صفحه‌کلیدی استاندارد را به صفحه‌کلیدی مخصوص گیمینگ تبدیل کرد که در آن، کلیدهای مربوط به عملکردهای خاص درون بازی شخصی‌سازی شده‌اند. درنهایت، هر کلید را می‌توان با توجه به سطح فشار واردشده به آن پیکربندی کرد.

در فرایند پیشنهادی اپل، هر کلید می‌تواند بازخورد بصری را برای نشان دادن وضعیت فعلی هر کلید ارائه دهد که با حروف بزرگ‌و‌کوچک یا قابلیتی فعال هنگام بازی کامپیوتری مطابقت دارد. همچنین، صفحه‌کلید تطبیقی​​ می‌تواند در محفظه‌ی لپ‌تاپ و صفحه‌کلید جداگانه برای کامپیوترهای رومیزی، مانند آی‌مک و مک پرو تعبیه شود. آنطور که مشخص است، سیستم یادشده با کلیدهای گنبدی یا مکانیزم قیچی صفحه‌کلیدهای فیزیکی تداخلی نخواهد داشت؛ بنابراین، به‌راحتی می‌تواند روی کلیدهای فیزیکی نیز پیاده‌سازی شود.

تاریخ عرضه

برخلاف انتظارات و با استناد به منابع آگاه به سیاست‌های اپل، غول دنیای فناوری ممکن است عرضه‌ی دو مدل مک‌بوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی را به نیمه‌ی دوم سال ۲۰۲۱ موکول کند.

گفته می‌شود اپل تولید انبوه دو مدل مک‌بوک پرو جدید را از می یا ژوئن ۲۰۲۱ (اردیبهشت و خرداد ۱۴۰۰) به نیمه‌ی دوم همان سال به ‌تعویق انداخته است. اعتقاد بر این است که عرضه‌ی دو مک‌بوک یادشده به‌عنوان بخشی از مهاجرت دو‌ساله از پردازنده‌های اینتل به پردازنده‌های اپل سیلیکون باشد.

نیمه‌ی دوم سال میلادی در جولای (تیر و مرداد) آغاز می‌شود؛ بنابراین، تأمین‌کنندگان زمانی کافی برای افزایش تولید در ماه‌های پایانی سال خواهند داشت. البته هنوز صحت‌وسقم این موضوع در هاله‌ای از ابهام است و اپل می‌تواند محصول یادشده را در همان بازه‌ی زمانی پیشین راهی بازار کند. همچنین پیش‌بینی می‌شود که عرضه مدل‌های جدید پرو منجر به ارسال بی‌سابقه کامپیوترهای مک در سال ۲۰۲۱ شود.






ارسال نظر

عکس خوانده نمی‌شود
48