مقایسه دوربین گلکسی S21 اولترا و آیفون 12 پرو مکس [به‌روزرسانی]

{title limit=50}

گوشی‌های هوشمند روزبه‌روز به‌هم شبیه‌تر و شبیه‌تر می‌شوند و از همین‌رو شرکت‌ها به‌دنبال راهی برای ایجاد تمایز هستند. دوربین یکی از بدیهی‌ترین زمینه‌ها برای انجام این کار به‌شمار می‌آید؛ از بزرگ‌نمایی‌های چند ۱۰ برابری گرفته تا عکاسی ماکرو یا سیاه‌وسفید، تولیدکنندگان از هر حربه‌ای برای نشان‌دادن کارآمدیِ دوربین در گوشی هوشمندشان استفاده می‌کنند.

امروزه دستگاه‌های پرچم‌دار عملکرد بسیار نزدیک و تحسین‌برانگیزی در عموم سناریوهای عکاسی/فیلم‌برداری به‌نمایش می‌گذارند؛ اما وقتی صحبت از پرداخت مبالغ نجومی چند ۱۰ میلیون تومانی به‌میان می‌آید، حتی به تفاوت‌های میلی‌متری و ناچیز نیز حائز اهمیت می‌شوند. به‌رسم سال‌های گذشته، در ادامه قصد داریم تا در تقابل نام‌دارترین پرچم‌داران حال حاضر بازار، برتری‌ها و ضعف‌های دوربین هریک را نشان دهیم؛ با مقایسه‌ی دوربین گلکسی S21 اولترا و آیفون 12 پرو مکس همراه زومیت باشید.

* این مقاله در تاریخ ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ با افزوده‌شدن عکاسی پرتره با دوربین تله‌فوتوی گلکسی اس ۲۱ اولترا به‌روز شد.

مقایسه دوربین‌ها؛ مشخصات فنی

پرچم‌دار تمام‌عیار اپل از ترکیب ماژول‌های واید، اولتراواید و تله‌فوتو به‌عنوان دوربین سه‌گانه استفاده می‌کند. از سوی دیگر ماژول چهارم LiDAR نیز در پنل پشتی وجود دارد که با تاباندن پرتو لیزر روی سوژه و محاسبه‌ی مدت‌زمان بازتابِش، فاصله را از آن می‌سنجد. آیفون ۱۲ پرو مکس در کنار قابلیت‌های مبتنی‌بر واقعیت افزوده، از LiDAR برای فوکوس دقیق‌تر و سریع‌تر در عکاسی شامل حالت پرتره و فیلم‌برداری در تاریکی نیز بهره می‌گیرد. اپل می‌گوید LiDAR سرعت فوکوس را ۶ برابر افزایش می‌دهد.

دوربین واید آیفون ۱۲ پرو مکس از بزرگ‌ترین حسگر تاریخ گوشی‌های هوشمند اپل بهره می‌برد. غول دنیای فناوری می‌گوید گوشی گران‌قیمتش از ۴۷ درصد حسگر بزرگ‌تر درمقایسه‌با نمونه‌ی 1/2.55 اینچی نسل گذشته (و البته آیفون ۱۲ پرو) استفاده می‌کند. اگر معیار اپل برای سنجش ابعاد حسگر، قطر آن باشد، با کمی محاسبه به ابعاد 1/1.73 اینچ می‌رسیم که به‌بزرگی حسگر غول‌آسای 1/1.33 اینچی گلکسی اس ۲۱ اولترا نیست. حسگر بزرگ آیفون ۱۲ پرو مکس به‌همراه لنز گشوده‌ترِ f/1.6 به ۸۷ درصد جذب نور بیشتر، نویز کمتر و صدالبته میدان فوکوس بسیار باریک‌تر می‌انجامد.

دوربین پشتی آیفون ۱۲ پرو مکس

با‌توجه به بزرگ‌تر شدن سطح حسگر و ثابت‌ماندن تعداد پیکسل‌ها، ابعادشان نیز بزرگ‌تر شده و از ۱٫۴ میکرومتر در نسل گذشته به ۱٫۷ میکرومتر رسیده است. کوپرتینونشین‌ها می‌گویند براثر سنگین‌تر شدن حسگر، برای از بین‌بردن آثار لرزش تصویر، به‌جای OIS روی لنز از سیستم لرزش‌گیر حسگر sensor-shift در آیفون 12 پرو مکس استفاده کرده‌اند که آن را در دو محور x و y به‌حرکت درمی‌آورد. حسگر دوربین اصلی در پسِ لنز وایدی با فاصله‌ی کانونی معادل ۲۶ میلی‌متری و دیافراگم گشوده‌ترِ f/1.6 قرار دارد و از سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel PDAF بهره می‌برد.

اپل در آیفون ۱۲ پرو مکس نیز همانند مدل‌های دیگر آیفون ۱۲ از دوربین اولتراواید نسل گذشته استفاده می‌کند. این دوربین حسگر ۱۲ مگاپیکسلی و 1/3.6 اینچی به‌همراه لنز ۵ تکه و ۱۳ میلی‌متری با دیافراگم f/2.4 را برای ثبت عکس‌های فوق‌عریض با میدان دید ۱۲۰ درجه‌ای به‌کار می‌گیرد و در آن خبری از لرزش‌گیر اپتیکال یا فوکوس خودکار نیست؛ بنابراین برخلاف گلکسی اس ۲۱ اولترا نمی‌توان با دوربین اولتراواید آیفون ۱۲ پرو مکس عکس‌های ماکرو گرفت.

دوربین تله‌فوتوی آیفون 12 پرو مکس از همان حسگر ۱۲ مگاپیکسلی و 1/3.4 اینچی نسل گذشته با پیکسل‌های ۱٫۰ میکرومتری و فوکوس خودکار PDAF بهره می‌برد و در پسِ لنز ۶۵ میلی‌متری با دیافراگم f/2.2 و لرزش‌گیر اپتیکال تصویر قرار دارد؛ بنابراین بزرگ‌نمایی اپتیکال تا سقف ۲٫۵ برابر درمقایسه‌با دوربین واید به‌وجود می‌آورد که درمقایسه‌با بزرگ‌نمایی اپتیکال ۳ و ۱۰ برابری گلکسی S21 اولترا چندان شگفت‌انگیز نیست.

رابط کاربری دوربین آیفون ۱۲ پرو مکس

سخت‌افزار دوربین سلفی خانواده‌ی آیفون ۱۲ تفاوتی با نسل گذشته ندارد؛ پرچم‌داران ۲۰۲۰ اپل برای عکاسی سلفی به حسگر 1/3.6 اینچی و ۱۲ مگاپیکسلی با پیکسل‌های ۱٫۰ میکرومتری و لنز f/2.2 واید (۲۳ میلی‌متری) اتکا دارند. این دوربین فاقد فوکوس خودکار یا لرزش‌گیر اپتیکال است؛ اما به‌مدد اسکنر سه‌بعدی سیستم Face ID امکان عکاسی پرتره و پیاده‌سازی طبیعی افکت بوکه را نیز فراهم می‌سازد، از سوی دیگر در تاریکی شب نیز قابلیت Night Mode به روشن‌تر شدن عکس‌ها کمک می‌کند.

آیفون ۱۲ پرو امکان فیلم‌برداری HDR با فرمت Dolby Vision و وضوح 4K با تمام دوربین‌هایشان را دارند؛ البته نرخ فیلم‌برداری Dolby Vision با دوربین‌های پشتی بالغ‌بر ۶۰ فریم‌برثانیه و نرخ فیلم‌برداری HDR با دوربین سلفی نیز حداکثر ۳۰ فریم‌برثانیه خواهد بود.

مشخصات فنی دوربین آیفون ۱۲ پرو مکس در برابر گلکسی اس ۲۱ اولترا
پارامترها / گوشیآیفون 12 پرو مکسگلکسی S21 اولترا
دوربین وایدحسگر ۱۲ مگاپیکسل با ابعاد تقریبی 1/1.73 اینچ
پیکسل‌های ۱٫۷ میکرومتری، لرزش‌گیر تصویر روی حسگر
لنز واید با f/1.6 و فاصله‌ی کانونی معادل ۲۶ میلی‌متر
فوکوس خودکار تشخیص فاز Dual Pixel، ماژول سه‌بعدی ToF
حسگر ۱۰۸ مگاپیکسل با ابعاد 1/1.33 اینچ
پیکسل‌های ۰٫۸ میکرومتری، لرزش‌گیر تصویر روی لنز
لنز واید با f/1.8 و فاصله‌ی کانونی معادل ۲۴ میلی‌متر
فوکوس خودکار تشخیص فاز، فوکوس لیزری
دوربین اولتراوایدحسگر ۱۲ مگاپیکسل با ابعاد 1/3.6 اینچ
فاقد لرزش‌گیر تصویر
لنز اولتراواید با f/2.4، فاصله‌ی کانونی معادل ۱۳ میلی‌متر
فوکوس ثابت، بدون امکان عکاسی ماکرو
حسگر ۱۲ مگاپیکسل با ابعاد 1/2.55 اینچ
پیکسل‌های ۱٫۴ میکرومتری، فاقد لرزش‌گیر تصویر
لنز اولتراواید با f/2.2 و فاصله‌ی کانونی معادل ۱۳ میلی‌متر
فوکوس خودکار تشخیص فاز Dual Pixel با امکان عکاسی ماکرو
دوربین تله‌فوتوحسگر ۱۲ مگاپیکسلی با ابعاد 1/3.4 اینچ
پیکسل‌های ۱٫۰ میکرومتری، لرزش‌گیر تصویر روی لنز
لنز تله‌فوتو با f/2.2 و فاصله‌ی کانونی معادل ۶۵ میلی‌متر
فوکوس خودکار تشخیص فاز، بزرگ‌نمایی اپتیکال ۲٫۵ برابری
۲ حسگر ۱۰ مگاپیکسلی با ابعاد 1/3.24 اینچ
پیکسل‌های ۱٫۲۲ میکرومتری، لرزش‌گیر تصویر روی لنز
لنز تله‌‌فوتو اول با f/2.4 و فاصله‌ی کانونی معادل ۷۰ میلی‌متر
لنز تله‌فوتو دوم از نوع پریسکوپی با f/4.9 و فاصله‌ی کانونی معادل ۲۴۰ میلی‌متر
فوکوس خودکار تشخیص فاز Dual Pixel با هر دو دوربین، بزرگ‌نمایی‌های اپتیکال ۳ و ۱۰ برابری
دوربین سلفیحسگر ۱۲ مگاپیکسل با ابعاد 1/3.6 اینچ
فاقد لرزش‌گیر تصویر
لنز واید با f/2.2 و فاصله‌ی کانونی معادل ۲۳ میلی‌متر
فوکوس ثابت، ماژول SL 3D با قابلیت سنجش عمق
حسگر ۴۰ مگاپیکسل با ابعاد 1/2.8 اینچ
پیکسل‌های ۰٫۷ میکرومتر، فاقد لرزش‌گیر تصویر
لنز واید با f/2.2 و فاصله‌ی کانونی معادل ۲۶ میلی‌متر
فوکوس خودکار تشخیص فاز
فلشLEDDual-LED
فیلم‌برداریفیلم‌برداری 4K با نرخ بالغ‌بر ۶۰ فریم‌برثانیه با تمام دوربین‌ها
فیلم‌برداری 8K با نرخ ۲۴ فریم‌برثانیه با دوربین واید
فیلم‌برداری 4K HDR با دوربین‌های پشتی
فیلم‌برداری 4K با نرخ بالغ‌بر ۶۰ فریم‌برثانیه با تمام دوربین‌ها
فیلم‌برداری 4K HDR با نرخ بالغ‌بر ۶۰ فریم‌برثانیه با دوربین‌های پشتی

گلکسی S21 اولترا از ۵ دوربین برای عکاسی بهره می‌گیرد: دوربین واید ۱۰۸ مگاپیکسلی که به‌صورت پیش‌فرض عکس‌های ۱۲ مگاپیکسلی می‌گیرد، دوربین ۱۲ مگاپیکسلی که برای ثبت عکس‌های اولتراواید به‌کار می‌رود، دو دوربین تله‌فوتوی ۱۰ مگاپیکسلی که امکان بزرگ‌نمایی اپتیکال ۳ و ۱۰ برابری فراهم می‌سازند و دوربین ۴۰ مگاپیکسلی سلفی که به‌صورت پیش‌فرض عکس‌های ۶٫۵ مگاپیکسلی می‌گیرد.

دوربین واید گلکسی اس ۲۱ اولترا از حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی نسل‌سومی HM3 استفاده می‌کند. این حسگر ابعاد 1/1.33 اینچی و پیکسل‌های ۰٫۸ میکرومتری یکسانی با نمونه‌ی به‌کاررفته در گلکسی اس ۲۰ اولترا دارد؛ اما بهبودهایی در زمینه‌ی HDR، فوکوس خودکار و عکاسی در تاریکی به‌ارمغان می‌آورد. حسگر غول‌پیکر دوربین اصلی گلکسی اس ۲۱ اولترا مانند گذشته در پسِ لنزِ واید ۲۶ میلی‌متری با f/1.8 و لرزش‌گیر اپتیکال قرار دارد و از فوکوس خودکار تشخیص فاز بهره می‌برد؛ البته سامسونگ برای رفع مشکلات سیستم فوکوس ناکارآمد گلکسی اس ۲۰ اولترا، به نسل جدید ماژول فوکوس خودکار لیزری نیز اضافه کرده است که برای فواصل نزدیک به‌کار می‌رود.

دوربین گلکسی اس ۲۱ اولترا سامسونگ

حسگر HM3 برای بهبود گستره‌ی دینامیکی از فناوری پیشرفته‌تر Smart ISO Pro کمک می‌گیرد. به‌موجب این فناوری یک تصویر با ISO بالا و یک تصویر با ISO پایین به‌صورت هم‌زمان ثبت شده و با هم ترکیب در قالب یک تصویر ۱۲ بیتی RAW ترکیب می‌شوند که تعداد رنگ‌های آن ۶۴ برابر رنگ‌های تصاویر ۱۰ بیتی است. ثبت هم‌زمان تصاویر با ISO متفاوت از بروز پدیده‌ی Ghosting روی سوژه‌های متحرک جلوگیری می‌کند. سامسونگ می‌گوید فناوری Super PD Plus با افزودن میکرولنزها به المان‌های تشخیص فاز به‌کاررفته در حسگر، دقت سنجش آن‌ها را تا ۵۰ درصد افزایش می‌دهد؛ موضوعی که رهگیری دقیق اجسام توسط حسگر را حتی در تاریکی ممکن می‌کند. از سوی دیگر به‌گفته‌ی سامسونگ قابلیت جدید Low-noise mode تا ۵۰ درصد بر حساسیت حسگر به نور می‌افزاید.

حسگر و لنز دوربین اولتراواید گلکسی S21 اولترا تفاوتی با گذشته ندارد. این دوربین کماکان از همان حسگر ۱۲ مگاپیکسلی 1/2.55 اینچی با پیکسل‌های ۱٫۲۲ میکرومتری به‌همراه لنز فوق‌عریض ۱۳ میلی‌متری با f/2.2 بهر می‌برد؛ اما اکنون سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز Dual Pixel به آن اضافه شده است که امکان عکاسی ماکرو از فواصل بسیار نزدیک را نیز فراهم می‌آورد.

سامسونگ برای بهبود زوم فضایی، از دو دوربین تله‌فوتو با حسگرهای ۱۰ مگاپیکسلی و 1/3.24 اینچی یکسان استفاده می‌کند. یکی از دوربین‌ها از لنز f/2.4 با فاصله‌ی کانونی ۷۰ میلی‌متری و بزرگ‌نمایی اپتیکال ۳ برابری بهره می‌برد؛ درحالی‌که دیگری در پسِ لنز f/4.9 با فاصله‌ی کانونی ۲۴۰ میلی‌متری و بزرگ‌نمایی اپتیکال ۱۰ برابری (یا دقیق‌تر ۹٫۲۳ برابر) قرار دارد. هر دو دوربین دارای لرزش‌گیر اپتیکال و فوکوس خودکار تشخیص فاز Dual Pixel هستند.

گلکسی اس ۲۱ اولترا سامسونگ حین عکاسی

دوربین سلفی گلکسی اس ۲۱ اولترا همانند نسل قبل از حسگر ۴۰ مگاپیکسلی با فیلتر رنگی Quad Bayer و پیکسل‌های کوچک ۰٫۷ میکرومتری به‌همراه قابلیت فوکوس خودکار و لنز واید ۲۵ میلی‌متری با f/2.2 استفاده می‌کند. عکس‌های سلفی در حالت پیش‌فرض زوم‌شده با کراپ ۵ مگاپیکسلی یا حالت واید با وضوح ۱۰ مگاپیکسل ثبت می‌شوند.

گلکسی S21 اولترا می‌تواند با تمام دوربین‌هایش ویدئوهای 4K با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه ثبت کند، از سوی دیگر دوربین اصلی کماکان قابلیت فیلم‌برداری 8K با نرخ ۲۴ فریم‌برثانیه را دارد.

عکاسی

زومیت عملکرد دوربین گوشی‌های هوشمند را از نظر دقت رنگ‌ها، سطح نویز، کنتراست و وسعت گستره‌ی دینامیکی می‌سنجد و مواردی همچون عکاسی پرتره، ماکرو، بزرگ‌نمایی و عکاسی در تاریکی را نیز مدنظر قرار می‌دهد. در ادامه عملکرد دوربین آیفون ۱۲ پرو مکس و گلکسی اس ۲۱ اولترا را در ۶ بخش رنگ‌ها، گستره‌ی دینامیکی و جزئیات، بزرگ‌نمایی، عکاسی پرتره، عکاسی ماکرو، عکاسی در تاریکی و عکاسی سلفی زیر ذره‌بین قرار می‌دهیم.

* برای مشاهده‌ی هرکدام از عکس‌های زیر در ابعاد واقعی، می‌توانید روی آن کلیک کنید.


رنگ‌ها

دوربین اصلی گلکسی اس ۲۱ اولترا

دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس

تقریبا در هر سناریویی، آیفون 12 پرو مکس رنگ‌ها را گرم [به کف زمین دقت کنید] ثبت می‌کند. گذشته از دمای رنگ‌ها، به‌نظر می‌رسد رنگ‌ها در پرچم‌دار اپل به واقعیت نزدیک‌تر و در پرچم‌دار سامسونگ اندکی اشباع [به ابزارهای ورزش یا شاخ‌وبرگ درختان دقت کنید] هستند؛ اگر به عکس‌های «اینستاگرامی» علاقه‌مند باشید، گلکسی S21 اولترا ناامیدتان نخواهد کرد.


گستره‌ی دینامیکی (HDR) و جزئیات

دوربین اصلی گلکسی اس ۲۱ اولترا

دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس

الگوریتم پردازش تصویر اپل در ثبت عکس‌های HDR محتاطانه‌تر از الگوریتم سامسونگ عمل می‌کند؛ گلکسی اس ۲۱ اولترا برای ثبت جزئیات در سایه‌ها، بیش از آیفون ۱۲ پرو مکس تصویر را روشن می‌سازد؛ این راهکار در اغلب مواقع جزئیات بیشتری به‌ارمغان می‌آورد و در پاره‌ای از موارد به از دست‌رفتن جزئیات در نقاط روشن تصویر می‌انجامد. هر دو گوشی عملکرد بسیار خوبی در ثبت عکس نمونه‌ی بالا داشتند.


کراپ ۱۰۰ درصدی از تصویر

کراپ ۱۰۰ درصدی از عملکرد گستره دینامیکی اس ۲۱ اولترا و آیفون ۱۲ پرو مکس

با ایجاد کراپ ۱۰۰ درصدی از سایه‌های تصویر بالا، بهتر می‌توان به تفاوت رفتار دو گوشی پی برد؛ گلکسی اس ۲۱ اولترا تصویر روشن‌تر بوده و نویز بیشتری دارد، پرچم‌دار کره‌ای‌ها پردازش چشم‌نوازتری روی شاخ و برگ درخت انجام داده است؛ درحالی‌که براثر کاهش نویز در عکس آیفون ۱۲ پرو مکس، شاخ‌وبرگ سافت‌تر هستند.


بزرگ‌نمایی

عکس 1x آیفون ۱۲ پرو مکس با دوربین اصلی

عکس 2.5x آیفون ۱۲ پرو مکس با دوربین تله فوتو

عکس 10x آیفون ۱۲ پرو مکس با دوربین تله‌فوتو (کراپ‌شده)


عکس 1x گلکسی اس ۲۱ اولترا با دوربین اصلی

عکس 3x گلکسی اس ۲۱ اولترا با دوربین تله‌فوتو اول

عکس 10x گلکسی اس ۲۱ اولترا با دوربین تله‌فوتو دوم

کره‌ای‌ها امسال تمرکز بسیار بیشتری روی عملکرد پرچم‌دارشان در زمینه‌ی بزرگ‌نمایی داشته‌اند؛ گلکسی S21 اولترا امکان بزرگ‌نمایی اپتیکال در دو سطح ۳ و ۱۰ برابر و بزرگ‌نمایی دیجیتالی تا سقف ۱۰۰ برابر را ارائه می‌دهد؛ درحالی‌که بزرگ‌نمایی اپتیکال آیفون 12 پرو مکس روی ۲٫۵ برابر محدود می‌شود و فراتر از آن تا سقف ۱۲ برابر با ایجاد کراپ روی تصویر ۲٫۵ برابر صورت می‌گیرد. پرچم‌دار سامسونگ جزئیات بسیار بیشتری را حین بزرگ‌نمایی ثبت می‌کند و در این زمینه برتری مطلقی بر رقیب دارد.


پرتره

عکس پرتره گلکسی اس ۲۱ اولترا ثبت‌شده با دوربین اصلی

عکس پرتره آیفون ۱۲ پرو مکس ثبت‌شده با دوربین تله‌فوتو

با وجود تمرکز بسیار سامسونگ روی بحث بزرگ‌نمایی، گلکسی اس ۲۱ اولترا برای ثبت عکس‌های پرتره از دوربین تله‌فوتو ۳ برابری‌اش استفاده نمی‌کند و صرفا کراپی با بزرگ‌نمایی ۲ برابری روی تصویر دوربین واید به‌وجود می‌آورد؛ همین موضوع باعث می‌شود تا چهره‌ و فُرم صورت افراد در عکس‌های پرتره‌ی این گوشی به‌اندازه‌ی عکس‌های پرتره‌ی آیفون ۱۲ پرو مکس طبیعی نباشد؛ چراکه پرچم‌دار اپل عکس‌های پرتره را با دوربین تله‌فوتو می‌گیرد.


کراپ ۱۰۰ درصدی

کیفیت پیاده‌سازی افکت بوکه در عکس‌های پرتره اس ۲۱ اولترا و آیفون ۱۲ پرو مکس

گذشته‌از بحث فُرم چهره، هر دو گوشی در زمینه‌ی پیاده‌سازی افکت بوکه، حداقل در مورد سوژه‌های انسانی، عملکرد مناسب و مشابهی دارند؛ اما با ایجاد کراپی روی عکس بالا می‌توان متوجه شد که آیفون ۱۲ پرو مکس جزئیات به‌مراتب بیشتری درمقایسه‌با گلکسی اس ۲۱ اولترا [به ریش و موهای سوژه دقت کنید] ثبت می‌کند. اگر عکس‌های پرتره‌ی زیادی می‌گیرد، آیفون ۱۲ پرو مکس گزینه‌ای عالی برای شما خواهد بود!


به‌روزرسانی: سامسونگ اخیرا در قالب به‌روزرسانی نرم‌افزاری، قابلیت عکاسی پرتره با دوربین تله‌فوتوی ۳ برابری را به گلکسی اس ۲۱ اولترا اضافه کرد. مطابق وعده‌ای که به‌شما کاربران عزیز داده بودیم، مقاله‌ی مقایسه دوربین را با آزمودن قابلیت یادشده به‌روز کردیم.

عکس پرتره آیفون ۱۲ پرو مکس با دوربین تله‌فوتو

عکس پرتره گلکسی اس ۲۱ اولترا کراپ‌شده از دوربین واید

عکس پرتره گلکسی اس ۲۱ اولترا با دوربین تله‌فوتو ۳ برابری


کراپ ۱۰۰ درصدی

مقایسه عکس تله فوتو آیفون ۱۲ پرو مکس و گلکسی اس ۲۱ اولترا با دوربین‌های تله فوتو

در به‌روزرسانی جدید، گلکسی اس ۲۱ اولترا علاوه‌بر دوربین تله‌فوتو ۳ برابری، کماکان می‌تواند با دوربین واید عکس‌های پرتره‌ی 1x و 2x ثبت کند؛ اما فُرم طبیعی‌تر چهره و جزئیات فراوانش در عکس‌های پرتره‌ی ۳ برابری را بیشتر می‌پسندیم. عکس‌های 3x گلکسی S21 اولترا از عکس‌های 2.5x آیفون نیز جزئیات بیشتری دارند؛ رنگ‌ها در عکس‌های سامسونگ چشم‌نوازتر و در عکس‌های آیفون وا‌قعی‌تر هستند.


ماکرو

عکس ماکرو گلکسی اس ۲۱ اولترا با دوربین اولتراواید

عکس آیفون ۱۲ پرو مکس با دوربین اصلی (نزدیک‌ترین فاصله‌ی ممکن)

سامسونگ امسال به دوربین اولتراواید پرچم‌دارش قابلیت فوکوس خودکار را افزود تا بدین‌ترتیب امکان عکاسی ماکرو از فاصله‌های بسیار نزدیک نیز فراهم باشد. آیفون 12 پرو مکس چنین امکانی ندارد و همان‌طور که در دو تصویر بالا مشاهده می‌کنید درمقایسه‌با گلکسی S21 اولترا از فاصله‌ی به‌مراتب‌دورتری امکان فوکوس روی سوژه را دارد.


عملکرد در تاریکی

دوربین واید گلکسی اس ۲۱ اولترا

دوربین واید آیفون ۱۲ پرو مکس

رقابت در زمینه‌ی عکاسی شب پرقدرت‌تر از همیشه ادامه دارد؛ هر دو پرچم‌دار اپل و سامسونگ می‌توانند الگوریتم Night خود را با تمام دوربین‌هایشان به‌کار بگیرند. در آزمایش بالا نور محیطی بسیار ضعیف بود، برهمین اساس برای جلوگیری از تأثیر لرزش ناخودآگاه دست، هر دو گوشی را روی پایه قرار دادیم. آیفون ۱۲ پرو مکس و گلکسی اس ۲۱ اولترا در حالت Night به‌ترتیب نوردهی ۵ و ۸ ثانیه را پیشنهاد دادند؛ البته می‌توانستیم نوردهی آن‌ها را به‌صورت دستی به‌ترتیب ۳۰ و ۱۴ ثانیه نیز افزایش دهیم.


کراپ ۱۰۰ درصدی

جزئیات در تاریکی - آیفون ۱۲ پرو مکس و گلکسی اس ۲۱ اولترا

در نگاه نخست تفاوت فاحشی بین عکس‌ها مشهود نیست؛ هر دو گوشی عملکرد تحسین‌برانگیزی در بازیابی جزئیات و رنگ‌ها در چنین شرایط نوری نامناسبی به‌نمایش گذاشتند؛ اما چنانچه عکس‌ها را زیر ذره‌بین قرار دهیم [به موهای عروسک دقت کنید]، متوجه خواهیم شد که گلکسی اس ۲۱ اولترا براثر کاهش نویز، جزئیات کمتری دارد؛ اما آیفون ۱۲ پرو مکس با وجود اندکی نویز، جزئیات بیشتری دراختیار کاربر قرار می‌دهد، از سوی دیگر، رنگ‌ها نیز در عکس ثبت‌شده با پرچم‌دار اپل طبیعی‌تر به‌نظر می‌‌رسند.


عکاسی پرتره در تاریکی

دوربین واید گلکسی اس ۲۱ اولترا

دوربین واید آیفون ۱۲ پرو مکس

هنگامی که نور محیطی مناسب نباشد، آیفون ۱۲ پرو مکس نیز مانند گلکسی اس ۲۱ اولترا برای عکاسی Portrait با حالت Night به‌سراغ دوربین واید می‌رود؛ اما وجود ماژول ToF به پرچم‌دار اپل کمک می‌کند که حتی در چنین شرایطی نیز عملکرد دقیقی در تفکیک سوژه از پس‌زمینه و فوکوس روی چهره داشته باشد.


کراپ ۱۰۰ درصدی

عملکرد اس ۲۱ اولترا و آیفون ۱۲ پرو مکس در عکاسی پرتره شب

با ایجاد کراپ ۱۰۰ درصدی روی چهره‌ی سوژه به‌سادگی می‌توان متوجه شد که باز هم آیفون 12 پرو مکس در عکاسی پرتره‌ی Night بر گلکسی S21 اولترا برتری دارد؛ کنترل نویز و بازیابی جزئیات از چهره در عکس ثبت‌شده با پرچم‌دار اپل بسیار بهتر انجام شده است.


سلفی در نور مناسب

دوربین سلفی گلکسی اس ۲۱ اولترا

دوربین سلفی آیفون ۱۲ پرو مکس

هنگامی که نور محیطی مناسب باشد، دوربین سلفی گلکسی اس ۲۱ اولترا عکس‌هایی با جزئیات و کنتراست بیشتر از دوربین سلفی آیفون ۱۲ پرو مکس ثبت می‌کند.


سلفی در نور کم

دوربین سلفی گلکسی اس ۲۱ اولترا

دوربین سلفی آیفون ۱۲ پرو مکس

آیفون ۱۲ پرو مکس و گلکسی اس ۲۱ اولترا الگوریتم Night خود را با دوربین سلفی نیز به‌کار می‌گیرند. برخلاف آنچه در عکاسی سلفی با نور محیطی مناسب تجربه کردیم، در همین نگاه نخست به‌نظر می‌رسد که پرچم‌دار اپل در محیط‌های تاریک عکس‌هایی روشن‌تر و واضح‌تر از پرچم‌دار سامسونگ می‌گیرد.


کراپ ۱۰۰ درصدی

عکس سلفی آیفون ۱۲ پرو مکس و اس ۲۱ اولترا در محیط تاریک

با ایجاد کراپ ۱۰۰ درصدی روی چهره‌ی سوژه به‌سادگی می‌توان متوجه شد که عکس سلفی آیفون ۱۲ پرو مکس روشن‌تر است و به‌لطف حذف‌نکردن نویز، جزئیات به‌مراتب بیشتری را نیز درمقایسه‌با گلکسی اس ۲۱ اولترا به‌نمایش می‌گذارد.


فیلم‌برداری

در زمینه‌ی فیلم‌برداری نیز هر دو پرچم‌دار بهبودها و تغییرات چشم‌گیری درمقایسه‌با نسل گذشته تجربه می‌کنند؛ آیفون ۱۲ پرو مکس قابلیت فیلم‌برداری HDR با استاندارد Dolby Vision را روی تمامی دوربین‌ها با وضوح 4K و نرخ‌های ۶۰ (دوربین‌های پشتی) و ۳۰ فریم‌برثانیه (دوربین جلو) دراختیار کاربر می‌گذارد و از سوی دیگر گلکسی اس ۲۱ اولترا با تمامی دوربین‌هایش قابلیت فیلم‌برداری 4K با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه را دارد.

بیت‌ریت ویدئوهای 4K آیفون ۱۲ پرو مکس و گلکسی اس ۲۱ اولترا
گوشی / حالت فیلم‌برداری4K با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه4K با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه
آیفون ۱۲ پرو مکس۲۳٫۳ مگابیت‌برثانیه۴۸٫۸ مگابیت‌برثانیه
گلکسی اس ۲۱ اولترا۳۷٫۲ مگابیت‌برثانیه۶۸٫۹ مگابیت‌برثانیه

برای ارزیابی کیفیت فیلم‌برداری گوشی‌ها به‌مواردی همچون بیت‌ریت، رنگ‌ها، گستره‌ی دینامیکی، کنتراست و سطح جزئیات توجه می‌کنیم.

ویدئوی 4K با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه


تماشای ویدئو در یوتیوب


نسخه‌ی تبدیل‌شده به Full HD



ویدئوی 4K با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه


تماشای ویدئو در یوتیوب


نسخه‌ی تبدیل‌شده به Full HD



چه در نرخ ۳۰، چه ۶۰ فریم‌برثانیه، هر دو گوشی رنگ‌ها و گستره‌ی دینامیکی را نزدیک به هم ثبت می‌کنند؛ البته ویدئوهای گلکسی اس ۲۱ اولترا اندکی روشن‌تر از آیفون ۱۲ پرو مکس است؛ اما ویدئوهای پرچم‌دار اپل جزئیات به‌مراتب بیشتری دارند. در هر دو پرچم‌دار ویدئوهای ۶۰ فریم‌برثانیه اندکی سافت‌تر از ویدئوهای ۳۰ فریم‌برثانیه هستند. پرچم‌دار سامسونگ به‌لطفا بهره‌گیری از دو دوربین تله‌فوتو، در زمینه‌ی فیلم‌برداری نیز بزرگ‌نمایی را بهتر از پرچم‌دار اپل انجام می‌دهد.

عملکرد میکروفون و لرزشگیر


تماشای ویدئو در یوتیوب


نسخه‌ی تبدیل‌شده به Full HD



براساس ویدئوی بالا می‌توان متوجه شد که گلکسی اس ۲۱ اولترا بهتر از آیفون ۱۲ پرو مکس لرزش‌ها را به‌ویژه در حرکت‌های شدید خنثی می‌کند و صداها را نیز با وضوح بیشتری ضبط می‌کند.

فیلم‌برداری سلفی


تماشای ویدئو در یوتیوب


نسخه‌ی تبدیل‌شده به Full HD



آیفون ۱۲ پرو مکس و گلکسی اس ۲۱ اولترا عملکرد بسیار خوبی در ضبط ویدئوهای سلفی دارند؛ ویدئوهای هر دو جزئیات زیادی دارند؛ اما به‌نظر می‌رسد که کنتراست تصویر در پرچم‌دار سامسونگ بهتر [به عمق رنگ مشکی در لباس سوژه دقت کنید] باشد.

جمع‌بندی

پس از اجرای ۱۳ آزمایش مختلف، اکنون می‌توانیم با اطمینان بیشتری درباره‌ی عملکرد دوربین آیفون ۱۲ پرو مکس و گلکسی اس ۲۱ اولترا اظهارنظر کنیم. همان‌طور که از پرچم‌دار گران‌قیمتی در سال ۲۰۲۱ انتظار می‌رود، هر دو گوشی در اغلب سناریوها عملکرد بسیار خوبی به‌نمایش می‌گذارند و عموما در نگاه نخست تفاوت فاحشی نمی‌توان بین آن‌ها یافت؛ اما با نگاهی عمیق‌تر می‌توان به برتری‌ها و ضعف‌های هریک پی برد.

گلکسی S21 اولترا به‌لطف دو دوربین تله‌فوتو و قابلیت فوکوس خودکار دوربین اولتراواید می‌تواند در سناریوهای عکاسی متنوع‌تری کاربر را همراهی کند؛ بزرگ‌نمایی اپتیکال ۳ و ۱۰ برابری باعث برتری مطلق پرچم‌دار سامسونگ در این زمینه بر آیفون 12 پرو مکس می‌شود. از سوی دیگر، در زمینه‌ی عکاسی پرتره چه در روشنایی روز، چه در تاریکی شب، برتری مطلق از آنِ پرچم‌دار اپل است.

در روشنایی روز، آیفون ۱۲ پرو مکس رنگ‌های طبیعی‌تر و گستره‌ی دینامیکی واقعی‌تری به‌نمایش می‌گذارد؛ اما گلکسی اس ۲۱ اولترا رنگ‌های جذاب‌تر و پردازش‌های اینستاگرامی‌تر ارائه می‌دهد. الگوریتم Night آیفون در حالت کلی عملکرد مطمئن‌تری دارد و با باقی‌گذاشتن نویز بیشتر در تصویر، جزئیات بهتری را به‌تصویر می‌کشد. کهکشانی سامسونگ در روشنایی روز سلفی‌های بهتری می‌گیرد و پرچم‌دار اپل در تاریکی شب.

گلکسی اس ۲۱ اولترا در زمینه‌ی فیلم‌برداری بهبود چشم‌گیری درمقایسه‌با نسل گذشته تجربه می‌کند و اکنون در زمینه‌ی خنثی‌کردن لرزش‌ها بهتر از رقیب عمل می‌کند. ویدئوهای هر دو گوشی در زمینه‌ی رنگ‌ها و گستره‌ی دینامیکی مشابه هستند؛ اما آیفون ۱۲ پرو مکس در مجموع تجربه‌ی فیلم‌برداری سرراست‌تری ارائه می‌دهد و جزئیات ویدئوهای آن در هر دو نرخ ۳۰ و ۶۰ فریم‌برثانیه بهتر از پرچم‌دار سامسونگ است.

شما عملکرد دوربین آیفون 12 پرو مکس و گلکسی S21 اولترا را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ از نظر شما، کدام گوشی در مجموع تجربه‌ی عکاسی و فیلم‌برداری کامل‌تری دارد؟






ارسال نظر

عکس خوانده نمی‌شود
268