ایده اپل برای جلوگیری از دفرمه شدن پنل منعطف OLED در آیپد: استفاده از «نمایشگر ترکیبی»

{title limit=50}

هنوز به‌طور دقیق مشخص نشده که اپل اولین آیپد مجهز به صفحه‌نمایش OLED را در چه زمانی عرضه می‌کند. افشاگران مختلف به بازه‌ی زمانی بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۶ اشاره کرده‌اند. گزارش جدیدی که از زنجیره‌ی تأمین اپل بیرون آمده می‌گوید شرکت کوپرتینویی نگران است نمایشگر OLED استفاده‌شده در اپل واچ و آیفون برای استفاده در آیپد مناسب نباشد.

به گزارش 9to5Mac، نگرانی اپل این است که پنل OLED آیفون در دستگاه‌هایی که ابعادشان بزرگ‌تر از ۱۰ اینچ است تاب بردارد و دفرمه شود.

اولین نمایشگرهای OLED پنل‌هایی سفت‌و‌سخت بودند و بستری شیشه‌ای داشتند. امروزه اکثر گوشی‌های هوشمند ازجمله آیفون‌های اپل به‌جای شیشه از فیلم‌های پلی‌ایمیدی بهره می‌گیرند. این صفحات نازک درمقایسه‌با شیشه یک‌سری مزایا نظیر هزینه‌ی کمتر، تولید راحت‌تر، وزن کمتر و خاصیت انعطاف‌پذیری دارند.

پنل منعطف OLED در نگاه اول برای گوشی‌هایی که نمایشگر خمیده دارند یا از فرم‌فکتور تاشدنی استفاده می‌کنند، مناسب به نظر می‌رسد؛ بااین‌حال همین نوع پنل باعث شده شرکت‌هایی مثل اپل و ناتینگ بتوانند حاشیه‌ی اطراف صفحه‌نمایش گوشی‌هایشان را بسیار کم کنند. در این گوشی‌ها صفحه‌نمایش تا ناحیه‌ای فراتر از آنچه کاربر می‌بیند گسترش پیدا می‌کند و به داخل بدنه‌ی دستگاه خم می‌شود تا حاشیه‌های آزاردهنده‌ به چشم نیایند.

البته نمایشگرهای منعطف OLED یک نقص مهم دارند. این نمایشگرها در ابعاد بزرگ عملکرد خیلی خوبی از خود نشان نمی‌دهند و ممکن است به شکلی واضح تاب بردارند. رسانه‌ی The Elec به نقل از منابعی آگاه می‌نویسد اپل به فکر استفاده از نوعی نمایشگر ترکیبی OLED در آیپد است تا از تاب برداشتن صفحه‌نمایش جلوگیری کند.

در بخشی از گزارش The Elec آمده است: «انتظار می‌رود اپل در اولین آیپد OLED که چند سال بعد رونمایی می‌شود از پنل‌های OLED ترکیبی استفاده کند. پنل‌های ترکیبی به پنل‌هایی اشاره دارند که برای ساخت آن‌ها از هر دو پنل سفت‌و‌سخت OLED و پنل منعطف OLED استفاده شده است.»

منابع آگاه می‌گویند پنل ترکیبی OLED همچون پنل‌های سفت‌و‌سخت مجهز به بستری شیشه‌ای است، اما هم‌زمان از فیلم‌های نازک پنل‌های منعطف OLED استفاده می‌کند. گفته می‌شود اپل علاقه‌ی خیلی زیادی به استفاده از پنل‌های منعطف OLED که به‌طور معمول در گوشی‌های پریمیوم استفاده می‌شوند ندارد، چون برخی از بخش‌های صفحه‌نمایش ممکن است چین‌خورده به نظر برسد. ظاهراً ایجاد این چین‌خوردگی‌ها نتیجه‌ی نحوه‌ی ساخت پنل‌های منعطف است.

در نمایشگرهای کوچک مثل آیفون چین‌خوردگی نمایشگر به حدی کم است که توسط چشم غیرمسلح دیده نمی‌شود. اما احتمالاً این دفرمه‌بودن در نمایشگرهای بزرگ‌تر از ۱۰ اینچ به وضوح دیده خواهد شد.

شرکت‌های سامسونگ و ال جی که سازنده‌ی پنل OLED هستند روی نسل بعد نمایشگرها که از شیشه‌ی فوق نازک ساخته شده‌اند کار می‌کنند. ممکن است این پنل‌های جدید تا چند سال آینده برای آیپد نیز کاربرد پیدا کنند.






ارسال نظر

عکس خوانده نمی‌شود
101