گوشی Nothing Phone 1 با طراحی شفاف، پردازنده سفارشی و رابط کاربری اختصاصی رونمایی شد
پس از ماهها انتظار، جدیدترین بازیگر صنعت موبایل سرانجام اینجا است. کارل پی، همبنیانگذار وان پلاس، سال گذشته برند جدیدی به نام Nothing تأسیس کرد تا استراتژیهایی را که در ذهنش تصور کرده بود به صنعت موبایل تزریق کند. کارل پی که در هفتههای اخیر ادعاهای بزرگی دربارهی گوشی هوشمند Nothing مطرح کرده، میگوید با همکاری اعضای تیمش بهدنبال تولید دستگاهی است که از آیفونهای امروزی متمایز باشد.
مشابه استراتژی وان پلاس، برند Nothing نیز از هفتهها قبل از برگزاری رویداد مطبوعاتی خود روند انتشار اطلاعات گوشی را آغاز کرد. تا پیش از شروع رویداد، تقریباً همهی مشخصههای مهم دستگاه را میدانستیم. سبک کاری Nothing بر پایهی طراحی شفاف بنا شده و اولین گوشی این شرکت که Nothing Phone 1 نام دارد از همین قاعده پیروی میکند.
کارل پی به دفعات ادعا کرده که Nothing Phone 1 بهعنوان دستگاهی متمایز میتواند آیفونهای اپل را در بازار دچار چالش کند، اما با یک نگاه به طراحی دستگاه به وضوح میبینیم که طراحان Nothing از آیفون الهام گرفتهاند. چینش دوربینهای پنل پشتی، لبههای تخت و فرم کلی دستگاه، گوشیهای اپل را در ذهن ما تداعی میکند. بااینحال Nothing تلاش کرده با یکسری ویژگیهای خاص دستگاهش را از آیفون متمایز کند.
کارل پی دررابطهبا معرفی Nothing Phone 1 میگوید: «ما در تلاشیم مردم را به دورانی برگردانیم که نسبتبه گجتها خوشبینتر بودند.»
ناتینگ فون 1 در پنل پشتی از دو دوربین میزبانی میکند که چینش عمودی دارند و در کنار میکروفون و فلاش LED قرار گرفتهاند. دوربین اصلی پنل پشتی مجهز به حسگر ۱/۱٫۵۶ اینچی ۵۰ مگاپیکسلی Sony IMX766 است که در پشت لنزی با دیافراگم f/1.88 قرار گرفته. به گفتهی ناتینگ، دوربین گوشی میدان دید ۱۱۴ درجهای ارائه میدهد و از رنگ ۱۰ بیت پشتیبانی میکند. دوربین اصلی همچنین مجهز به لرزشگیر اپتیکال (OIS) و لرزشگیر الکترونیکی (EIS) است و از حالت تصویربرداری شبانه پشتیبانی میکند. Nothing دررابطهبا دوربین گوشی فون وان اعتمادبهنفس بالایی دارد؛ به حدی که کل مراسم رونمایی توسط دوربین همین گوشی ضبط شد.
نمونهتصاویر گوشی Nothing Phone 1
گوشیهای امروزی (بهخصوص دستگاههای میانرده) غالبا مجهز به چندین دوربین هستند، اما برند تحت مدیریت کارل پی تصمیم گرفته سراغ استفاده از دو دوربین کاربردی با لنز عریض و فوق عریض برود. دوربینهای مجهز به لنز ماکرو که در بسیاری از گوشیها پیدا میشوند تقریباً هیچ کاربردی ندارند و کارل پی بهخوبی از این موضوع آگاه است.
پنل پشتی گوشی از یک چراغ قرمزرنگ میزبانی میکند که به هنگام فیلمبرداری با گوشی، به حالت چشمکزن درمیآید. این مشخصه جالب به نظر میرسد، اما احتمالاً توسط بسیاری از کاربران مورد استقبال قرار نمیگیرد. لبههای سمت چپ و راست ناثینگ فون 1 از دکمههای استاندارد صنعت موبایل (پاور و کنترل شدت صدا) میزبانی میکنند.
یکی از قابلتوجهترین ویژگیهای ناتینگ فون وان که کارل پی مانور زیادی روی آن داده، مجموعهای از نوارهای نوری در پنل پشتی است که کاربردهای مختلفی دارند و ناتینگ آن را رابط Glyph خطاب میکند. رابط Glyph شامل ۹۰۰ چراغ LED است. این نوارها به هنگام دریافت نوتیفیکیشن، شارژ شدن و حتی زنگ خوردن گوشی روشن میشوند و جلوهی بسیار جذابی دارند.
طراحی پنل جلویی ناتینگ فون 1 مشابه دستگاههای دیگری است که امروزه در بازار موجود هستند، اما این شباهت چیزی از جذابیت پنل جلویی کم نمیکند. حاشیههای باریک در طرفین صفحهنمایش ظاهری مدرن به Nothing Phone 1 بخشیدهاند. در بالای نمایشگر حفرهای دایرهایشکل برای میزبانی از دوربین سلفی دیده میشود.
اولین گوشی برند Nothing مجهز به حسگر اثر انگشت در زیر صفحهنمایش است. نمایشگر این گوشی دارای نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و نرخ نمونهبرداری لمسی ۲۴۰ هرتز است و از استاندارد +HDR10 پشتیبانی میکند. ناتینگ میگوید در گوشی خود از صفحهنمایش OLED منعطف استفاد کرده تا پنل جلویی کاملاً تخت باشد. به گفتهی ناتینگ، پنل منعطف دو برابر پرهزینهتر از پنلهای OLED عادی است.
کارل پی میگوید گوشی Nothing Phone 1 مجهز به پردازندهای است که بهصورت انحصاری توسط کوالکام برای برند Nothing ساخته شده؛ بررسیهای زومیت نشان میدهد پردازندهی +Snapdragon 778G اساسا تفاوت خیلی زیادی با Snapdragon 778G ندارد و صرفاً شامل دو تغییر است: پشتیبانی از شارژ بیسیم و پشتیبانی از شارژ معکوس. Nothing پیشتر تواناییهای سیستم شارژ معکوس گوشیاش را به نمایش گذاشته که ظاهراً عملکرد بسیار خوبی دارد. این برند میگوید کوالکام دو قابلیت یادشده را بهصورت انحصاری برای Nothing Phone 1 در داخل تراشه قرار داده است.
پردازندهی میانردهی بهکاررفته در گوشی Nothing Phone 1 مبتنیبر لیتوگرافی ۶ نانومتری TSMC است و از واحد CPU هشت هستهای شامل چهار هستهی پرقدرت ARM Cortex-A78 و چهار هستهی کممصرف ARM Cortex-A55 استفاده میکند. این سیستم-روی-چیپ مجهز به پردازندهی گرافیکی Adreno 642L و مودم X53 با توانایی پشتیبانی از شبکهی 5G است. در ابتدا برخی شایعهها ادعا میکردند Nothing Phone 1 از پردازندهی Snapdragon 8 Gen 1 استفاده میکند که در داخل گوشیهای پرچمدار حضور دارد.
کارل پی میگوید دلیل استفاده از پردازندهای میانرده بهجای پرچمدار، این است که پردازندههای میانردهی امروزی به سطحی رسیدهاند که برای انجام کارهای عمومی قدرت کافی دارند و در همین حین مصرف انرژیشان کمتر از پردازندههای پرچمدار است و استفاده از آنها هزینهی کمتری روی دست شرکتهای گوشیساز میگذارد. پردازندهی +Snapdragon 778G به مصرف بهینهی انرژی اهمیت میدهد و باعث بهبود شارژدهی گوشی میشود.
گوشی Nothing Phone 1 از رابط کاربری اختصاصی NothingOS برپایهی سیستمعامل اندروید ۱۲ استفاده میکند. این رابط کاربری تا حد امکان به نسخهی اصلی اندروید وفادار است و برخلاف رابط کاربری گوشی شرکتهایی مثل سامسونگ و شیائومی، Bloatware (نرمافزارهای ازپیشنصبشدهی بدون کاربرد) ندارد. رابط کاربری NothingOS با هدفون Ear 1 سازگار شده و به شما امکان میدهد کارهایی مثل تغییر شدت نویز کنسلینگ انجام دهید. این رابط کاربری با خودروهای تسلا نیز سازگار است. کارل پی در مراسم امروز گفت رابط کاربری NothingOS تجربهای روان ارائه میدهد و در صفحهی اصلی آن از یک ویجت NFT استفاده شده است.
براساس گفتهی ناتینگ، گوشی فون وان ازطریق باتری ۴٬۵۰۰ میلیآمپرساعتی خود میتواند بیشتر از یک روز دوام بیاورد. البته ادعاهای این چنینی دربارهی شارژدهی گوشی قابلاتکا نیستند و عمر باتری هر دستگاه بسته به نوع استفادهی کاربر، تغییر میکند. میتونه بیش از ۱ روز ۴۵۰۰ میلی باتری ۳۳ وات ۱ ساعت شارژ کامل سفید و مشکی ۴۹۹ ۲۱ جولای
گوشی ناثینگ فون وان در تلاش است دستگاهی متمایز باشد، اما شرکت تحت مدیریت کارل پی این گوشی میانرده را همچون اکثر دستگاههای ردهبالای امروزی بدون شارژر دردسترس قرار میدهد. گوشی موردبحث برخلاف انتظارات در بازار ایالات متحده عرضه نمیشود.
این مقاله در حال بهروزرسانی است...