ال جی K41s، ال جی K51s و ال جی K61 دربرابر رقبا؛ نبرد اقتصادی‌ها

{title limit=50}

بازار گوشی‌های هوشمند از سال‌ها پیش به سه دسته‌ی گوشی‌های اقتصادی، گوشی‌های میان‌رده و گوشی‌های بالارده تقسیم می‌شود. سودآوری بازار گوشی تعداد زیادی از شرکت‌ها را در مناطق مختلف دنیا به‌سمت این بازار کشانده و ال جی یکی از قدیمی‌ترین آن‌ها است. کره‌ای‌ها که در بازارهای مختلفی (از گوشی و لپ تاپ گرفته تا لوازم خانگی) فعالیت می‌کنند، طی سال‌های اخیر تعداد زیادی دستگاه در دسترس مشتریان قرار داده‌اند.

واحد موبایل ال جی چند سال است که در وضعیت مطلوبی به‌سر نمی‌برد و آمار از ضرردهی آن حکایت می‌کنند. در همین راستا ال جی بارها استراتژی‌هایش را تغییر داد و حتی شاهد تغییر مدیر واحد موبایل این شرکت بودیم. کره‌ای‌ها در کنار توجه به دستگاه‌های رده‌بالا، دستگاه‌های اقتصادی و میان‌رده را نیز به بازار عرضه می‌کنند و در ماه‌های اخیر شاهد عرضه‌ی چند دستگاه جدید ازسوی این شرکت در بازار ایران بوده‌ایم.

بررسی ال جی K41S - تصویر اصلی پشت گوشی

ال جی K41s

گوشی‌های اقتصادی جدید ال جی به‌طور کلی ازلحاظ طراحی ظاهری با استانداردهای امروزی سازگاری دارند و تلاش می‌کنند در عین خوش‌قیمت‌بودن، تا حد امکان قابلیت‌های متنوعی ارائه دهند. بازار گوشی‌های اقتصادی بسیار شلوغ است. شرکت‌های بزرگ چینی و کره‌ای از مدت‌ها پیش تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند تا بازار پرسود دستگاه‌های اقتصادی را قبضه کنند.

با بالا رفتن قیمت دلار و البته پررنگ‌تر‌شدن نقش دلالان، میزان توجه به گوشی‌های اقتصادی در بازار ایران بسیار بالا رفته است و به‌همین دلیل ال جی پتانسیل مناسبی در ایران می‌بیند. 

گوشی‌های ال جی برای اینکه بتوانند فروش خوبی در بازار ایران تجربه کنند، باید دستگاه‌هایی را از پیش رو بردارند که توسط شرکت‌های نام‌آشنایی نظیر سامسونگ و شیائومی و نوکیا تولید شده‌اند. در ادامه سعی می‌کنیم سه گوشی ال جی کی 41 اس (LG K41s)، ال جی کی 51 اس (LG K51s) و ال جی کی 61 (LG K61) را با گوشی‌های هم‌رده‌‌ی موجود در بازار ایران مقایسه کنیم و نکات مثبت و منفی آن‌ها را برشمریم.

ال‌جی K41s دربرابر سامسونگ گلکسی A11 و نوکیا 5.3


سه گوشی ال جی K41s و سامسونگ گلکسی ای 11 و نوکیا 5.3 با فواصل زمانی نسبتا اندک در سال گذشته‌ی میلادی روانه‌ی بازار شده‌اند و امروزه در ایران به‌سادگی در دسترس هستند. ال جی در گوشی K41s سراغ استفاده از صفحه‌نمایش IPS LCD رفته که برای دستگاه‌های اقتصادی و میان‌رده، اتفاقی مرسوم است. پنل‌های LCD به‌لحاظ طراوت رنگ‌ها و سطح کنتراست درمقایسه‌با نمونه‌های OLED در سطح پایین‌تری قرار می‌گیرند، بااین‌حال استفاده از آن هزینه‌ی کمتری روی دست شرکت‌ها می‌گذارد و درنهایت باعث کم شدن قیمت تمام‌شده‌ی گوشی‌ها می‌شود. 

بررسی ال جی K41S - مرورگری اینترنت

ال جی K41s

K41s ال جی برای نمایش محتوای بصری صفحه‌نمایشی ۶٫۵ اینچ با وضوح ۱۶۰۰ در ۷۲۰ پیکسل دارد. سامسونگ در گلکسی A11 سراغ استفاده از صفحه‌نمایش TFT با ابعاد ۶٫۴ اینچ و وضوح ۱۵۶۰ در ۷۲۰ پیکسل رفته است و درنهایت نوکیا 5.3 از صفحه‌نمایش IPS LCD با ابعاد ۶٫۵۵ اینچ و وضوح ۱۶۰۰ در ۷۲۰ پیکسل بهره می‌گیرد.

در نگاه اول، صفحه‌نمایش گوشی‌های موردمقایسه تفاوت خاصی با هم ندارند و حتی تراکم پیکسلی آن‌ها نیز مثل هم است. ازلحاظ طراحی پنل جلویی، ال جی K41s به نوکیا 5.3 شباهت دارد و هر دو گوشی از دوربین سلفی درون بریدگی قطره‌ای‌شکلی میزبانی می‌کنند؛ بااین‌حال دوربین سلفی گلکسی A11 سامسونگ درون حفره‌ای در گوشه‌ی سمت چپ نمایشگر قرار دارد.

رابط کاربری و جلوی گلکسی A11 سامسونگ

سامسونگ گلکسی A11

از بین ال جی K41s و گلکسی A11 و نوکیا 5.3، نماینده‌ی ال جی سنگین‌وزن‌ترین است، نماینده‌ی نوکیا در رده‌ی دوم جای می‌گیرد و گلکسی A11 با اختلافی نسبتا اندک در رتبه‌ی سوم قرار دارد. در نظر داشته باشید تفاوت وزن گوشی‌ها در حدی نیست که به‌سادگی قابل‌تشخیص باشد. ال جی K41s به‌صورت پیش‌فرض با اندروید 9 عرضه می‌شود، اما دو گوشی دیگر از همان آغاز کار اندروید 10 دارند.

در گوشی ال جی از تراشه‌ی ۱۲ نانومتری هلیو P22 مدیاتک استفاده شده که شامل هشت هسته‌ی دو گیگاهرتزی Cortex-A53 است. در گلکسی A11 سامسونگ شاهد استفاده از تراشه‌ی ۱۴ نانومتری اسنپدراگون 450 با هشت هسته‌ی ۱٫۸ گیگاهرتزی Cortex-A53 هستیم. گوشی نوکیا 5.3 به تراشه‌ی ۱۱ نانومتری اسنپدراگون 665 مجهز است که از چهار هسته‌ی ۲ گیگاهرتزی Kryo 260 Gold و چهار هسته‌ی ۱٫۸ گیگاهرتزی Kryo 260 Silver استفاده می‌کند که به‌ترتیب براساس هسته‌های Cortex-A73 و Cortex A53 توسعه یافته‌اند؛ بنابراین محصول اقتصادی نوکیا از حیث قدرت پردازشی، در سطح بالاتری از دو رقیب دیگر قرار می‌گیرد.

نمایشگر نوکیا 5.3 از نمای جلو

نوکیا 5.3

سه گوشی موردمقایسه‌ی ال جی و سامسونگ و نوکیا دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسلی دارند که از سیستم فوکوس خودکار پشتیبانی می‌کند. دوربین ثانویه‌ی هر سه گوشی به حسگر ۵ مگاپیکسلی و لنز فوق عریض مجهز است. دوربین سوم ال جی K41s و گلکسی A11 و نوکیا 5.3 از حسگر عمق‌سنج ۲ مگاپیکسلی بهره می‌گیرد. تعداد دوربین‌های پنل پشتی گلکسی A11 به سه عدد خلاصه می‌شود، اما دو گوشی دیگر دوربین چهارمی نیز دارند که در آن، حسگر ۲ مگاپیکسلی در پشت لنز ماکرو قرار می‌گیرد. دوربین سلفی هر سه گوشی از حسگر ۸ مگاپیکسلی بهره می‌گیرد.

شباهت دیگر بین گوشی‌ها به ظرفیت باتری آن‌ها برمی‌گردد که ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعت است. همچنین ال جی K41s و گلکسی A11 و نوکیا 5.3 در پنل پشتی حسگر اثر انگشت دارند.

ال‌جی K51s دربرابر شیائومی ردمی 9T و سامسونگ گلکسی A21s

ال جی K51s دومین گوشی اقتصادی ال جی در مقاله‌ی پیش‌رو است که دستگاه‌هایی مثل ردمی 9 تی شیائومی و گلکسی ای 21 اس سامسونگ را به‌عنوان رقیب خود در بازار می‌بیند. هر سه گوشی با قیمت عرضه‌ی مشابهی به‌فروش می‌رسند، بنابراین قابلیت‌هایی که هر دستگاه ارائه می‌دهد، فاکتور بسیار پراهمیتی در فروش محسوب می‌شود. ردمی 9T جدیدترین گوشی در بین سه محصول به‌شمار می‌آید که اوایل سال جاری میلادی روانه‌ی بازار شد.

ال جی K51s همچون ردمی 9T شیائومی از صفحه‌نمایش IPS LCD استفاده می‌کند و ابعاد صفحه‌نمایش نماینده‌ی شیائومی به‌میزان ۰٫۰۳ اینچ بزرگ‌تر است (۶٫۵۳ اینچ دربرابر ۶٫۵ اینچ). گلکسی A21s از صفحه‌نمایش ۶٫۵ اینچ PLS TFT بهره می‌گیرد و همچون ال جی K41s از وضوح ۱۶۰۰ در ۷۲۰ پیکسل استفاده می‌کند؛ درحالی‌که ردمی 9T شیائومی محتوای بصری را با وضوح بیشترِ ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل نمایش می‌دهد. هر سه گوشی ال‌جی K51s و شیائومی ردمی 9T و سامسونگ گلکسی A21s بسیار نزدیکی دارند.

نمای جلو و پشت گوشی ال جی K51s در رنگ های مشکی و قرمز

ال جی K51s

گوشی‌های موردمقایسه‌ی ال جی، شیائومی و سامسونگ با اندروید 10 در دسترس مشتریان قرار می‌گیرند. ال جی K51s از پردازنده‌ی ۱۲ نانومتری هلیو P35 استفاده می‌کند که ۸ هسته‌ی Cortex A53 با حداکثر فرکانس ۲٫۳ گیگاهرتز را در بطن خود دارد، ردمی 9T به تراشه‌ی ۱۱ نانومتری اسنپدراگون 662 با ۴ هسته‌ی ۲٫۰ گیگاهرتزی Kryo 260 Gold (مبتنی‌بر Cortex-A73) و ۴ هسته‌ی ۱٫۸ گیگاهرتزی Kryo 260 Silver (مبتنی‌بر Cortex-A53) مجهز است و گلکسی A21s از تراشه‌ی ۸ نانومتری اکسینوس 850 با ۸ هسته‌ی ۲٫۰ گیگاهرتزی Cortex-A53 قدرت می‌گیرد؛ بدین ترتیب از بین سه گوشی، شیائومی ردمی 9T بیشترین توان پردازشی را دارد. 

سه گوشی ال جی K51s، شیائومی ردمی 9T و سامسونگ گلکسی A21s در پنل پشتی از چهار دوربین میزبانی می‌کنند. دوربین اصلی نماینده‌های شیائومی و سامسونگ حسگر ۴۸ مگاپیکسلی دارد، اما دوربین اصلی ال جی K51s از حسگر ۳۲ مگاپیکسلی بهره می‌گیرد.

گوشی شیائومی ردمی 9T در رنگ های مختلف

شیائومی ردمی 9T

در هر سه گوشی شاهد استفاده از لنز فوق عریض هستیم، با این تفاوت که لنز فوق عریض در ردمی 9T و گلکسی A21s دربرابر حسگر ۸ مگاپیکسلی قرار گرفته است، اما دوربین فوق عریض ال جی K51s از حسگر پنج مگاپیکسلی استفاده می‌کند.

دو دوربین دیگرِ هر سه گوشی مشابه هم هستند؛ با این توضیح که حسگر دو مگاپیکسلی دارند و یکی از آن‌ها دوربین ماکرو محسوب می‌شود و دیگری برای تشخیص عمق صحنه‌ها کاربرد دارد. دوربین سلفی ال جی K51s هم‌سطح با گلکسی A21s است و از حسگر ۱۳ مگاپیکسلی استفاده می‌کند، اما ردمی 9T حسگر هشت مگاپیکسلی دارد. 

گلکسی A21s سامسونگ - پشت گوشی

سامسونگ گلکسی A21s

در بین سه گوشی، ردمی 9T با باتری ۶۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی و شارژ سریع ۱۸ وات بهترین شارژدهی را ارائه می‌دهد. ال جی K41s از باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی استفاده می‌کند و گلکسی A21s باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی با شارژ سریع ۱۵ وات دارد. نکته‌ی دیگر اینکه ردمی 9T از شارژ معکوس ۲٫۵ وات پشتیبانی می‌کند.

از آن‌جایی که ال جی K51s، ردمی 9T و گلکسی A21s پنل OLED ندارند، خبری از حسگر اثر انگشت در زیر صفحه‌نمایش آن‌ها نیست. این حسگر در ال جی K51s و گلکسی A21s روی پنل پشتی قرار دارد و در ردمی 9T به بخش کناری منتقل شده است. 

ال‌جی K61 دربرابر شیائومی پوکو X3 و سامسونگ گلکسی A31

سومین گوشی ال جی در مقایسه‌ی پیش‌رو، مدل K61 است که به‌صورت هم‌زمان با ال جی K41s و ال جی K51s رونمایی شده بود؛ اما در سطح بالاتری قرار می‌گیرد و به‌تبع، قیمت بیشتری هم دارد. ال جی K61 که در دومین ماه از سال ۲۰۲۰ به بازارهای جهانی عرضه شد، در بازار باید با پوکو ایکس 3 شیائومی و گلکسی ای 31 سامسونگ رقابت کند. هرسه گوشی قیمت مشابهی دارند، بااین‌حال به‌نظر می‌رسد پوکو X3 در حد چندصدهزارتومان گران‌تر است.

گوشی ال جی K61 از نمای جلو و پشت رنگ خاکستری و سفید

ال جی K61

در دو گوشی ال جی K61 و پوکو X3 از صفحه‌نمایش IPS LCD استفاده شده است؛ درحالی‌که نماینده‌ی سامسونگ از نمایشگر Super AMOLED بهره می‌گیرد. بدین ترتیب در نگاه نخست، گلکسی A31 سامسونگ بهترین عملکرد صفحه‌نمایش را در بین این سه گوشی دارد؛ اما معیارهای دیگری را نیز باید موردتوجه قرار داد.

پوکو X3 برخلاف دو گوشی دیگر به صفحه‌نمایشی با نرخ نوسازی (رفرش ریت) ۱۲۰ هرتز مجهز است؛ بنابراین انیمیشن‌ها را به‌شکل روان‌تری اجرا می‌کند. صفحه‌نمایش HDR10 پوکو X3 به‌میزانی اندک بزرگ‌تر از دو گوشی دیگر است (۶٫۶۷ اینچ) و محتوای بصری را با وضوح ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل نمایش می‌دهد.

ال جی K61 از صفحه‌نمایش ۶٫۵ اینچ با وضوح ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل بهره می‌گیرد و وضوح صفحه‌نمایش گلکسی A31 به ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل می‌رسد. در بین نمایشگرهای سه گوشی سامسونگ، شیائومی و ال جی، نمایشگر گلکسی A31 بیشترین تراکم پیکسلی را دارد. 

گوشی پوکو X3 شیائومی مدل مشکی از پشت و جلو

شیائومی پوکو X3 

سه گوشی ال جی K61 و پوکو X3 و گلکسی A31 با اندروید 10 در بازار عرضه شده‌اند. ال جی K61 همچون K51s از تراشه‌ی هلیو P35 با ۸ هسته‌ی ۲٫۳ گیگاهرتزی Cortex-A53 استفاده می‌کند. پوکو X3 به تراشه‌ی ۸ نانومتری اسنپدراگون 732G با ۲ هسته‌ی ۲٫۳ گیگاهرتزی Kryo 470 Gold (مبتنی‌بر Cortex-A76) ۴ هسته‌ی ۱٫۸ گیگاهرتزی Kryo 470 Silver (مبتنی‌بر Cortex-A55) است؛ درحالی‌که نماینده‌ی سامسونگ از تراشه‌ی ۱۲ نانومتری هلیو P65 با ۲ هسته‌ی ۲ گیگاهرتزی Cortex-A75 و ۴ هسته‌ی ۱٫۸ گیگاهرتزی Cortex-A55 بهره می‌گیرد. بدین ترتیب پوکو X3 قوی‌ترین تراشه را دارد. 

یکی از تشابهات بین سه گوشی، بهره‌مندی همه‌ی آن‌ها از دوربین چهارگانه است؛ این مجموعه‌دوربین در ال جی K61 و گلکسی A31 حسگر اصلی ۴۸ مگاپیکسلی دارد، اما در پوکو X3 شاهد استفاده از دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی هستیم. دو گوشی ال جی و سامسونگ از دوربین فوق عریض هشت مگاپیکسلی استفاده می‌کنند، اما لنز فوق عریض پوکو X3 مقابل حسگر ۱۳ مگاپیکسلی قرار دارد.

پشت گوشی گلکسی A31 سامسونگ حین عکاسی

سامسونگ گلکسی A31

مقاله‌ی مرتبط:

دوربین ماکرو در ال جی K61 و پوکو X3 دارای حسگر دو مگاپیکسلی و در گلکسی A31 دارای حسگر پنج مگاپیکسلی است. حسگر تشخیص عمق ال جی K61 همچون گلکسی A31 حسگر پنج مگاپیکسلی دارد؛ در‌حالی‌که حسگر تشخیص عمق پوکو X3 از وضوح دو مگاپیکسل بهره می‌برد. ال جی K61 از دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی و دو گوشی دیگر از دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی استفاده می‌کنند.

باتری ۶۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی پوکو X3 با شارژر ۳۳ واتی شارژ می‌شود، گلکسی A31 باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی با فناوری ۱۵ وات دارد و درنهایت ال جی K61 از باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی استفاده می‌کند. 

شما کاربران عزیز زومیت، کدام‌یک از محصولات یادشده را در رده‌ی قیمتی‌شان، انتخاب مناسب‌تری می‌دانید؟ لطفا دیدگاه خود را با ما به‌اشتراک بگذارید.






ارسال نظر

عکس خوانده نمی‌شود
18