مقایسه گلکسی S22 اولترا و پیکسل ۶ پرو؛ زمانی که سامسونگ بر جایگاه گوگل می‌نشیند!

{title limit=50}

در سال‌های اخیر پرچم‌داران اندرویدی به‌دلایل متعدد اعم از رونق گرفتن بازار میان‌رده‌ها به حاشیه رانده شده‌اند و این بازار را در سلطه‌ی گوشی‌های آیفون می‌بینند؛ اما تولیدکنندگان گوشی‌های اندرویدی هنوز هم از دسته‌ی سودآور گوشی‌های پرچم‌دار دست نکشیده‌اند. گلکسی اس ۲۲ اولترا جدیدترین جاه‌طلبی کره‌ای‌ها برای به چالش کشیدن گوشی‌های آیفون به‌حساب می‌آید؛ درحالی‌که گوگل با پیکسل ۶ پرو بار دیگر در میدانی قدم گذاشته که هیچگاه عملکرد خوبی در آن نداشته است.

گوشی‌های گوگل معمولاً به دلیل استفاده از اندروید خالص، به‌روزرسانی‌های منظم، ویژگی‌های نرم‌افزاری انحصاری، استفاده از بهترین الگوریتم‌های پردازش تصویر در قلب دوربین و صد البته باگ‌های متعددشان شناخته می‌شوند. بااین‌حال، سامسونگ با گلکسی اس ۲۲ اولترا نشان می‌دهد که بسیاری از ویژگی‌های چشم‌گیر گوشی‌های گوگل را نیز در دل خود دارد؛ به‌طوری که می‌تواند هویت پیکسل ۶ پرو را به حاشیه بکشاند.

اکنون، ما در زومیت پس از بررسی گلکسی S22 اولترا و بررسی پیکسل 6 پرو به سراغ مقایسه‌ی آن‌ها رفته‌ایم تا مشخص کنیم کدام یک می‌تواند گزینه‌ی بهتری باشد. در ادامه با زومیت همراه باشد.

طراحی و کیفیت ساخت

ابتدا بخش طراحی را با گوگل پیکسل ۶ پرو آغاز می‌کنیم؛ جایی که شرکت واقع در مانتین ویو به کلی زبان طراحی جدیدترین گوشی هوشمندش را تغییر داده است تا آن را با پرچم‌داران دیگر بازار هم‌گام سازد. نمای جلویی دستگاه به چشم کاربران بسیار آشنا به‌نظر می‌رسد؛ زیرا مانند اکثر گوشی‌های چند سال اخیر نمایشگری بزرگ را شاهد هستیم که در قسمت فوقانی‌اش حفره‌ای کوچک، سخت‌افزار دوربین سلفی را از دید کاربران پنهان می‌کند.

طراحی پشت گوشی پیکسل ۶ پرو گوگل

انحنای شیشه محافظ در محل تلاقی فریم نیز مانند نمایشگر باکیفیت آن باعث می‌شود نه‌تنها دستگاه ظاهری زیبا‌تر داشته باشد، بلکه وقتی آن را در دست می‌گیرید، احساس کنید که با پرچم‌داری تمام‌عیار طرف هستید. بااین‌حال، همچنان معتقدیم که اغلب پرچم‌داران کنونی از جمله پیکسل ۶ پرو با نمایشگر ۶٫۷ اینچی و وزن ۲۱۰ گرمی باب میل دست کاربران طراحی نشده‌اند و این موضوع، مخصوصاً برای افرادی که دستان کوچکی دارند، بیشتر صدق می‌کند.

در سوی مقابل، مدل اولترا از از خانواده گلکسی اس ۲۲ نیز تغییرات عمده‌ای را در مقایسه با نسل قبلی‌اش تجربه و به‌نوعی زبان طرحی گلکسی نوت و گوشی‌های قدیمی اکسپریا سونی را در ذهن تداعی می‌کند؛ اما اگر بخواهیم به وجه‌تمایزی از نمایی جلویی دو دستگاه اشاره کنیم، قطعاً مشخص‌ترین مورد به نمایشگر بزرگ‌تر ۶٫۸ اینچی با لبه‌های تیز گلکسی اس ۲۲ اولترا باز می‌گردد. درنهایت، با کمی دقت متوجه می‌شوید که انحنای نمایشگر در پرچم‌دار کهکشانی‌ها کمی ملایم‌تر از پیکسل ۶ پرو است.

نباید از وزن ۲۲۸ گرمی گلکسی اس ۲۲ اولترا غافل شد؛ اختلاف ۱۸ گرمی وزن کهکشانی سامسونگ با پیکسل ۶ پرو به‌وضوح احساس می‌شود.

باگذر از نمایی جلویی، هر دو دستگاه از فریم آلمینومی در کنار پنل پشتی کاملاً شیشه‌ای بهره می‌گیرند؛ بااین‌تفاوت که سامسونگ می‌گوید گوشی گران‌قیمت خود را با استفاده از مدل به‌روزشده‌ی گوریلا گلس Victus از گزند ضربه و خط‌وخش محافظت می‌کند؛ درحالی‌که پیکسل ۶ پرو برای این منظور از نسخه‌ی معمولی گوریلا گلس ویکتوس بهره می‌گیرد.

ما ابزار لازم برای به چالش کشیدن مقاومت دو گوشی را دراختیار نداشتیم؛ اما روی کاغذ، پرچم‌دار سامسونگ مقاومت بیشتری را دربرابر ضربه و خط‌وخش نوید می‌دهد. بی‌شک مهم‌ترین مشخصه و هویت طراحی هر دو گوشی پرچم‌دار گلکسی S22 اولترا و پیکسل 6 پرو به ماژول‌های دوربین بحث‌برانگیزشان باز می‌گردد.

سامسونگ ماژول یکپارچه‌ی دوربین را کنار گذاشته و هرکدام از دوربین‌ها را به‌صورت تکی روی بدنه دستگاه به کار گرفته؛ اما گوگل با رویکردی متفاوت، قسمت فوقانی پنل پشتی را به ماژولی نواری‌شکل مزین و سخت‌افزار دوربین را در آن تعبیه کرده است.

دوربین‌های گلکسی S22 اولترا

نمایی از ماژول دوربین گلکسی اس ۲۲ اولترا

ماژ‌ول دوربین گوشی پیکسل ۶ پرو گوگل از نزدیک

نمایی از ماژول دوربین گوگل پیکسل ۶ پرو

به‌طور کلی، زیبایی مشخصه‌ای نسبی محسوب می‌شود و افراد می‌توانند دیدگاه کاملاً متفاوتی از زیبایی دو ماژول داشته باشند؛ بنابراین بخش یادشده کاملاً به سلیقه کاربر مروبط می‌شود و ما از اظهار نظر خودداری می‌کنیم؛ اما نکاتی وجود دارد که احتمالاً در انتخاب تأثیرگذار خواهند بود. برای مثال، طراحی ماژول دوربین پیکسل ۶ پرو به‌گونه‌ای است که با قرار دادن گوشی در سطوح تخت، لق نمی‌زند؛ اما با دردست گرفتن گوشی کاملاً وجود زائده‌ای بزرگ را حس می‌کنید که از قضا باعث سنگین‌ترشدن قسمت فوقانی دستگاه می‌شود.

در سوی دیگر، گوشی بالارده‌ی سامسونگ روی سطوح تخت تا حدی لق می‌زند؛ اما ضخامت دوربین‌ها کمتر از پرچم‌دار گوگل است. نکته‌ی منفی دیگری که ما در هر دو گوشی با آن مواجه شدیم، جمع شدن بیش از حد گرد و خاک در نقطه اتصال دوربین‌ها به بدنه بود.

باوجود موارد ذکرشده، هر دو گوشی کیفیت ساخت چشم‌گیری دارند، از حسگر اثر انگشت ادغام‌شده با نمایشگر بهره می‌گیرند و برای مقاومت دربرابر آب گواهی IP68 را اخذ کرده‌اند. همان‌طورکه پیش‌تر گفته شد، بخش طراحی بسیار سلیقه‌ای خواهد بود؛ اما صرف‌نظر از انتخاب هر کدام، مطمئن باشید که که پرچم‌دار تمام‌عیاری را با بهترین کیفیت و مواد ساخت دراختیار خواهید داشت.

نمایشگر

سامسونگ به‌عنوان برترین تولیدکننده پنل‌های نمایشگر یاد می‌شود و حتی گوگل نیز از پنل‌های این شرکت کره‌ای در پیکسل ۶ بهره گرفته است؛ اما نباید فراموش کرد که کیفیت نهایی نمایشگر تنها در پنل خلاصه نمی‌شود، بلکه مواردی نظیر کالیبراسیون رنگ‌ها تأثیر بسزایی در تجربه‌ی بصری گوشی‌ها خواهند داشت. به هر حال، واضح است که پیکسل جدید دربرابر رقیبی قرار دارد که می‌تواند از جدیدترین دستاوردهای سامسونگ در بخش نمایشگر استفاده کند.

پخش فیلم با گلکسی S22 اولترا

بیایید برای دیدی بهتر، ابتدا از مشخصات روی کاغذ شروع کنیم. پیکسل ۶ پرو از نمایشگر ۶٫۷ اینچی از نوع OLED با رزولوشن ۳۱۲۰ × ۱۴۴۰ پیکسل و تراکم‌پیکسلی ۵۱۲ پیکسل‌براینچ بهره می‌برد. ترانزیستورهای فیلم نازک این نمایشگر به اکسید پلی‌کریستال دماپایین (LTPO) متکی هستند که به گوشی هوشمند اجازه می‌دهد نرخ نوسازی تصویر را به‌صورت تئوری از یک تا ۱۲۰ هرتز به‌صورت متغیر و با توجه به نیاز تغییر دهد و مصرف باتری را کاهش دهد. ظاهراً گوگل کم‌ترین نرخ نوسازی نمایشگر را به ۱۰ هرتز برای پرچم‌داره جدیدش محدود کرده است.

در سوی مقابل، پنل ۶٫۸ اینچی Dynamic AMOLED 2X (نام تجاری سامسونگ برای OLED) با رزولوشن ۳۰۸۸ × ۱۴۴۰ پیکسل و ترکم پیکسلی ۵۰۰ پیکسل‌براینچ کیفیت محتوای بصری S22 Ultra را تضمین می‌کند.

عملکرد نمایشگر گلکسی اس ۲۲ اولترا با پیکسل ۶ پرو
محصول ٫ پارامترهاحداقل روشناییحداکثر روشنایی دستیحداکثر روشنایی خودکارنسبت کنتراست Nativeخطای رنگ میانگین
سفیدمشکیسفیدمشکیسفیدحالت پیش‌فرضدقیق‌ترین حالت
گلکسی S22 اولترا۲٫۵۰۰۱۶۸۲۳٫۲ (Vivid)۱٫۷ (Natural)
گوگل پیکسل ۶ پرو۲/۱۰۶۰۲۰۱۱۳۷۲٫۴ (Adaptive)۱٫۳ (Natural)
تمامی نتایج به‌دست‌آمده حاصل از آزمایش‌های زومیت در شرایط یکسان آزمایشگاهی است.

نمایشگر گلکسی اس ۲۲ اولترا نیز برای کاهش مصرف باتری و پوشش طیف بیشتر از نرخ نوسازی به فناوری LTPO متکی است؛ اما در آزمون‌هایمان و برخلاف گوشی‌های رقیب، دستگاه نرخ نوسازی را در تصاویر ساکن تا ۲۴ هرتز پایین می‌آورد. از دیگر مشخصات قابل ذکر می‌توان به استفاده از نمایشگر ۸ بیتی با توانایی نمایش ۱۶ میلون رنگ در پیکسل ۶ پرو اشاره کرد؛ درحالی‌که پرچم‌دار کره‌ای‌ها با نمایشگر ۱۰ بیتی و توانایی نمایش یک میلیارد رنگ در جایگاه برتری از پرچم‌دار جدید گوگل قرار می‌گیرد.

نتایج بنچمارک‌های زومیت نشان می‌دهد که نمایشگر گلکسی اس ۲۲ اولترا در حالت خودکار با رسیدن به حداکثر روشنایی ۱۶۸۲ نیت تقریباً ۳۲ درصد بهتر از گوشی رقیب ظاهر می‌شود؛ بدین ترتیب، زیر نور آفتاب، خوانایی صفحه‌نمایش کهکشانی سامسونگ به‌مراتب بهتر از پیکسل ۶ پرو خواهد بود. پرچم‌دار گوگل در زمینه‌ی دقت نمایش رنگ‌ها، برتری خود را به رخ پرچم‌دار سامسونگ می‌کشد. در جدول بالا مشاهده می‌کنید که Pixel 6 Pro بنچمارک‌های ما را با خطای رنگی بسیار بهتری درمقایسه با گلکسی اس ۲۲ اولترا به اتمام می‌رساند.

سخت‌افزار و عملکرد

مهم‌ترین وجه تمایز پرچم‌داران امسال گوگل با نسل گذشته به استفاده از تراشه‌ی تنسور بازمی‌گردد که در‌حقیقت، نخستین SoC شخصی‌سازی‌شده این شرکت برای گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود. برخلاف تراشه‌های میان‌رده اسنپدراگون که در مدل‌های قبلی پیکسل استفاده می‌شد، گوگل ادعا می‌‌کند Tensor را طوری طراحی کرده است که بهترین عملکرد را در عکاسی محاسباتی و پردازش‌های هوش مصنوعی ارائه دهد.

بازی با گلکسی S22 اولترا

به‌طورکلی، به‌نظر نمی‌رسد که تراشه‌ی جدید اهالی مانتین‌ویو بهترین پردازنده‌ی مرکزی (CPU) و بهترین پردازنده‌ی گرافیکی (GPU) را داشته باشد؛ درحالی‌که طبق سنت همیشگی قلب تپنده‌ی اس ۲۲ اولترا را دو پردازنده‌ی اگزینوس ۲۲۰۰ (برای بازار جهانی) و اسنپدراگون ۸ نسل یک (برای بازار آمریکا، چین، هند، آفریقای شمالی و...) تشکیل می‌دهد. ما در زومیت این امکان را داشتیم که نسخه‌ی اسنپدراگونِ اس ۲۲ اولترا را بررسی کنیم.

برای سنجش قدرت خام CPU به‌سراغ تست‌های تک‌هسته‌ای و چندهسته‌ای GeekBench رفتیم؛ گلکسی اس ۲۲ اولترا در این بنچمارک امتیاز ۱۲۳۹ را در آزمون تک‌هسته‌ای و امتیاز ۳۵۵۱ را در آزمون چندهسته‌ای کسب کرد. پیکسل ۶ پرو توانست امتیاز تک‌هسته‌ای ۹۶۹ و چند‌هسته‌ای ۲۶۱۴ را ازآن خود کند؛ بدین‌ترتیب پرچم‌دار جدید سامسونگ تقریباً ۲۱ درصد عملکرد بهتر را در بخش تک‌هسته‌ای نوید می‌دهد؛ درحالی‌که بخش چندهسته‌ای فاصله به بیش از ۲۶ درصد می‌رسد.

عملکرد پردازشی گلکسی اس ۲۲ اولترا دربرابر پیکسل ۶ پرو
نام و کارایی بنچمارک / محصولPCMarkSpeedometer 2.0GeekBench 5GFXBench
عملکرد کلیمرورگرپردازنده‌ی گرافیکیپردازنده‌ی مرکزیشبیه‌ساز بازی (نرخ فریم)
Vulkan/MetalSingle Core Multi CoreAztec Ruins Onscreen/1440pCar Chase Onscreen/1080p
OpenGLVulkanOpenGL
گلکسی S22 اولترا (Adaptive 1080p)۱۴۲۴۱۱۱۹۵۸۳۵۱۲۳۹
۳۵۵۱
۵۸
۳۸
۶۱
۴۳
۸۱
۹۲
پیکسل ۶ پرو (۱۲۰ هرتز)۱۱۳۹۶۱۰۶۷۲۲۳۹۶۹
۲۶۱۴
۲۴
۲۵
۲۳
۲۳
۳۴
۵۶
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

علاوه بر گیک‌بنچ، ما همچنین دو دستگاه را ازطریق پلتفرم PCMark بنچمارک‌گیری کردیم تا متوجه شویم آن‌ها در کاربری‌های روزمره چه عملکردی خواهند داشت. در بنچمارک یادشده گوشی پیکسل با فعال‌بودن نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز امتیاز ۱۱۳۹۶ را از آزمون‌های عمکلرد کلی زومیت به‌دست آورد؛ درحالی‌که اس ۲۲ اولترا با کسب امتیاز ۱۴۲۴۱ بالغ‌بر ۲۵ درصد بهتر از پرچم‌دار گوگل عمل کرد.

برای ارزیابی عملکرد دو گوشی در پردازش‌های گرافیکی، مانند بازی‌ها، به‌سراغ مجموعه‌ی بنچمارک‌های GFXBench رفتیم؛ در این آزمون‌ها، گلکسی S22 اولترا بالغ‌بر ۸۷ درصد بهتر از پیکسل 6 پرو عمل کرد؛ البته با توجه به بنچمارک GeekBench، به‌نظر می‌رسد که پرچم‌دار گوگل، بهتر از پرچم‌دار سامسونگ می‌تواند از GPU برای پردازش‌های محاسباتی بهره‌برداری کند.

تست استرس گلکسی اس ۲۲ اولترا

قطعاً یکی از مؤلفه‌های تأثیرگذار در انتخاب گوشی هوشمند افت عملکرد و پایداری آن خواهد بود؛ چراکه برتری در این زمینه به معنی عملکرد باثبات‌تر در پردازش‌های سنگین است؛ بنابراین، در بخش پایداری عملکرد ما دو دستگاه را در آزمون‌های استرس 3DMark تا ۲۰ مرحله به‌صورت پی‌درپی بنچمارک‌گیری می‌کنیم.

نتایج نشان می‌دهد که پس از چند دقیقه‌ی ابتدایی و با داغ‌شدن بدنه‌ی دستگاه، Galaxy S22 Ultra شروع به افت عملکرد می‌کند و ۵۰ درصد از قدرت اولیه خود را از دست می‌دهد؛ اما پیکسل ۶ پرو با افت ۶۰ درصدی عملکرد، به‌طور اسف‌باری ضعیف‌تر ظاهر شد.

عملکرد حافظه‌ گلکسی اس ۲۲ اولترا دربرابر گوگل پیکسل ۶ پرو
مدل‌ها ٫ عملکردنرخ خواندن ترتیبی

(مگابایت‌برثانیه)

نرخ نوشتن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ خواندن تصادفی

(مگابایت‌برثانیه)

نرخ نوشتن تصادفی

(مگابایت‌برثانیه)

گلکسی S22 اولترا۱۹۱۹٫۸۹۱۲۶۲٫۰۲۲۳۵٫۵۲۲۶۱٫۹
پیکسل ۶ پرو۱۵۴۴٫۱۱۲۴۳٫۳۱۳۳٫۸۸۲۸۶٫۴۶

هر دو گوشی در سه نسخه با حافظه‌های ذخیره‌سازی ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی از نوع UFS 3.1 به‌فروش می‌رسند. بااین‌تفاوت که گوگل تنها یک گزینه‌ی رم ۱۲ گیگاباتی از نوع LPDDR5 را برای گوشی هوشمند خود درنظر گرفته؛ اما گلکسی S22 دارای دو گزینه رم ۸ و ۱۲ گیگابایتی است. با مشاهده جدول بالا متوجه می‌شوید که گلکسی S22 اولترا در اکثر آزمون‌های ما عملکرد سریع‌تری داشت.

شارژدهی

انتخاب گوشی هوشمندی که بتواند شارژدهی مناسبی داشته باشد و در طول روز بدون هیچ مشلی همراهی‌تان کند، طبیعتاً تأثیر بسیار مثبتی در تجربه‌ی کاربری خواهد داشت. متأسفانه هر دو دستگاه به‌دنبال ترند چند سال اخیر گوشی‌های هوشمند و با بهانه‌های حفظ محیط زیست فاقد آداپتور شارژ در جعبه هستند.

پورت شارژ گوشی پیکسل ۶ پرو گوگل

انرژی مورد نیاز پیکسل ۶ پرو را باتری لیتوم-یونی با ظرفیت اسمی ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعت تأمین می‌کند و در سوی مقابل، کره‌ای‌ها نیز باتری با ظرفیت مشابهی را برای کهکشانی جدیدشان درنظر گرفته‌اند؛ اما تنها ظرفیت باتری نمی‌تواند در شارژدهی نهایی تعیین‌‌‌کننده باشد. این بخش به عوامل بسیاری نظیر نوع و رزولوشن نمایشگر، تراشه، سیستم‌عامل و رابط کاربری و... بستگی دارد.

ما برای ایجاد شرایطی تقریباً یکسان، آزمون‌هایمان را در روشنایی ۲۰۰ نیت و نرخ نوسازی متغیر اجرا کردیم؛ تمامی اتصالات دیتا به‌همراه صدای اسپیکر نیز قطع بودند. نخستین معیار به پخش ویدئو با رزولوشن HD باز می‌گردد که پیکسل ۶ پرو با ۱۹ ساعت و ۴۴ دقیقه پخش مداوم عملکر قابل قبولی را به‌جا گذاشت؛ درحالی‌‌که گوشی سامسونگ با برتری ۵ درصدی در آزمون مشابه ۲۰ ساعت و ۴۳ دقیقه دوام آورد.

عملکرد باتری گلکسی S22 اولترا دربرابر پیکسل ۶ پرو
محصول ٫ آزمایشنمایشگرباتریپخش ویدئو PCMark
ابعاد و رزولوشنمیلی‌آمپرساعتدقیقه:ساعتدقیقه:ساعت
گلکسی S22 اولترا (Adaptive 1080p)۶٫۸ اینچ
۳۰۸۸ × ۱۴۴۰ پیکسل
۵۰۰۰۲۰:۴۳۱۰:۴۹
پیکسل ۶ پرو (۱۲۰ هرتز)۶٫۶۷ اینچ
۲۴۰۰×۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰۱۹:۴۴۸:۵۶
تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

معیار نهایی PCMark‌ است که دید خوبی از شارژدهی کلی دستگاه، فارغ از پخش ویدئو ارائه می‌دهد. در بنچمارک یادشده سناریوی نخست همچنان تکرار می‌شود؛ بااین‌تفاوت که اس ۲۲ اولترا با ثبت رکورد ۱۰ ساعت و ۴۹ دقیقه فاصله خود را به بیش از ۱۸ درصد افزایش می‌دهد.

دوربین

سرانجام به آخرین معیار اصلی در مقایسه‌ی این دو گوشی می‌رسیم. هر دو گوشی به دوربین‌هایی مجهز شده‌اند که به‌راحتی نیاز علاقه‌مندان به دنیای عکاسی و فیلم‌برداری را پاسخ می‌دهند.

زوم با گلکسی S22 اولترا

گوگل امسال خانه‌تکانی مفصلی را در سخت افزار دوربین پیکسل ۶ پرو انجام داده و اکنون این گوشی از حسگرهای کاملاً جدید بهره می‌گیرد. برای درک بهتر این موضوع بهتر است گریزی به سخت‌افزار داشته باشیم؛ جایی که قدرت دوربین اصلی گوشی را حسگر ۵۰ مگاپیکسلی GN1 با ابعاد 1/1.31 اینچی و پیکسل‌های ۱٫۲ میکرومتری تأمین می‌کند؛ حسگری که در پسِ لنز واید ۲۶ میلی‌متری با دیافراگم f/1.9 و لرزش‌گیر اپتیکال قرار دارد. دوربین اصلی پیکسل از فوکوس لیزری و فوکوس تشخیص فاز چندمحوره نیز بهره می‌برد.

دوربین اولتراواید برای ثبت تصاویر فوق‌عریض به حسگر ۱۲ مگاپیکسل جدید با سایز پیکسل ۱٫۲۵ میکرومتر و لنز ۱۷ میلی‌متری با پوشش ۱۱۴ درجه و دیافراگم f/2.2 متکی است؛ درحالی‌که حسگر ۴۸ مگاپیکسلی با سایز پیکسل ۱٫۲ اینچ به‌همراه لنز ۱۰۴ میلی‌متری با توانایی زوم اپتیکال چهار برابری و دیافراگم f/3.5 نقش دوربین تله‌فوتوی پیکسل ۶ پرو را ایفا می‌کند.

برخلاف گوگل، بالارده‌ترین گوشی سامسونگ از لحاظ سخت‌افزار دوربین تغییرات درخورتوجهی را نسبت به نسل قبل تجربه نمی‌کند. دوربین اصلی مانند قبل از حسگر 1/1.33 اینچی HM3 خود سامسونگ با پیکسل‌های ۰٫۸ میکرومتری استفاده می‌کند. این حسگر در پسِ لنز عریض‌تر (۲۳ دربرابر ۲۴ میلی‌متر) با دیافراگم f/1.8 و لرزش‌گیر اپتیکال قرار دارد و از ترکیب فوکوس لیزری (فواصل نزدیک) و تشخیص فاز (فواصل دور) بهره می‌گیرد.

دوربین‌های تله‌فوتوی ۳ و ۱۰ برابری گلکسی اس ۲۲ اولترا از حسگر ۱۰ مگاپیکسلی IMX754 ساخت سونی بهره می‌برند. این حسگر ابعاد کوچک‌تری (1/3.52 دربرابر 1/3.24 اینچ) نسبت به نسل گذشته دارد و از پیکسل‌های ۱٫۱۲ میکرومتری بهره می‌برد. مقابل دوربین‌های تله‌فوتوی ۳ و ۱۰ برابری اس ۲۲ اولترا به‌ترتیب لنزهای ۷۰ و ۲۳۰ میلی‌متری با دیافراگم‌های f/2.4 و f/4.9 قرار دارد. هر دو دوربین از لرزش‌گیر اپتیکال و فوکوس تشخیص فاز Dual Pixel بهره می‌برند.

دوربین اولتراواید اس ۲۲ اولترا از همان حسگر ۱۲ مگاپیکسلی IMX563 سونی به‌کاررفته در نسل قبل بهره می‌برد. این حسگر ابعادی 1/2.55 اینچی دارد و در پس لنزی ۱۳ میلی‌متری با دیافراگم f/2.2 و میدان دید ۱۲۰ درجه‌ای قرار گرفته است. مطابق‌انتظار گلکسی S22 اولترا روی دوربین فوق‌عریض خود از فوکوس خودکار تشخیص فاز Dual Pixel نیز بهره می‌برد و قابلیت عکاسی ماکرو از فواصل بسیار نزدیک را با آن دارد.

فارغ از اعداد و ارقام، راستی‌آزمایی و محک زدن دوربین‌ها در دنیای واقعی است که می‌تواند نشان دهد که کدام یک از گوشی‌ها در جایگاه برتری قرار دارند. به‌همین منظور ما گوشی‌ها را دربرابر محیط‌هایی با نور مناسب و نور کم قرار دادیم تا متوجه شویم حسگرها تا چه حد می‌توانند نور بیشتری را جذب و تصاویری با وضوح بالا نویز کم را به ثبت برسانند.

نمونه تصاویر ثبت‌شده با دوربین گلکسی اس ۲۲ اولترا

اولین سناریو ما به گستره دینامیکی موبوط می‌شود که درواقع تفاوت مقدار روشنایی بین تاریک‌ترین نقاط و روشن‌ترین نواحی عکس دارای جزئیات قابل تشخیص را نشان می‌دهد. بررسی‌هایمان از آن حکایت دارند که دوربین اصلی اس ۲۲ اولترا به‌صورت بسیار جزئی طیف بیشتری از روشنایی بین تاریک‌ترین قسمت‌های حاوی جزئیات تا روشن‌ترین قسمت‌ها را ثبت می‌کند. جزئیات این نواحی قابل تشخیص‌تر هستند و گرایش رنگ‌ها به سردی کاملاً مشهود است؛ چیزی که در گوشی رقیب کم‌تر دیده می‌شود.

دوربین اولتراواید کمی قضیه را پیچیده‌تر می‌کند؛ چراکه در اینجا پیکسل در جایگاه برتر قرار می‌گیرد؛ البته همان‌طور که در بخش مشخصات نیز اشاره شد، دوربین اولتراواید گوشی مذکور با پوشش‌دهی ۱۱۴ درجه، محدوده‌ی کم‌تری را در مقایسه با پرچم‌دار جدید سری S به تصویر می‌کشد. بااین‌حال، پیکسل 6 پرو جزئیات قابل دید بیشتری را در نواحی تاریک و روشن ثبت می‌کند.

رنگ‌ها و جزئیات در هر دو گوشی در سطح ایدئالی قرار دارند؛ اما اگر موشکافانه به بررسی آن‌ها بپردازیم، تصاویر ثبت‌شده با دوربین اولترا واید اس ۲۲ اولترا کنتراست و جزئیات بیشتری دارند و درمقابل، پیکسل ۶ پرو رنگ‌ها را نزدیک‌تر به واقعیت ثبت می‌کند. برتری متزلزل در دوربین اصلی نیز ادامه دارد؛ بااین‌تفاوت که ما در تصاویر اصلی پیکسل ۶ پرو جزئیات بهتر، رنگ‌های دقیق‌تر و نویز کمتری را مشاهده کردیم.

نمونه تصاویر ثبت‌شده با دوربین گوگل پیکسل ۶ پرو

هر دو گوشی تجربه‌ی عکاسی بسیار نزدیکی در محیط‌های تاریک دارند؛ اما تا حدودی می‌توان گفت که دوربین اصلی جدیدترین گوشی گوگل با استفاده از حسگر غول‌آسای 1/1.31 اینچی نور بیشتری از محیط جذب و متعاقباً تصاویر روشن‌تر با جزئیات بیشتری را ثبت می‌کند؛ درحالی‌که گوشی رقیب می‌تواند مدیریت بهتری بر کاهش نویز تصاویر و نواحی مجاور منابع مصنوعی نور داشته باشد.

در دوربین اولترا واید هر دو گوشی شانه به شانه‌ی یکدیگر حرکت می‌کنند و طبیعتاً کیفیت تصاویر هر دو گوشی در مقایسه با دوربین اصلی کاهش می‌یابد؛ اما همچنان پیکسل تصاویر روشن‌تری را ارائه می‌دهد که گاهی می‌توان جزئیات بیشتری را در آن‌ها مشاهده کرد. دراین‌میان، حالت «Night Mode» بخشی محسوب می‌شود که گلکسی اس ۲۲ اولترا می‌تواند پرچم‌دار گوگل را به چالش بکشد و حتی بهتر از آن عمل کند. کنتراست رنگ‌ها، جزئیات، طبیعی بودن تاریکی شب و نویز تصاویر همگی از برتری گوشی کره‌ای‌ها در این بخش حکایت دارند.

اس ۲۲ اولترا در زمینه‌ی بزرگ‌نمایی نیز بسیار توانمند ظاهر می‌شود. علاوه‌براین، اتفاق‌نظر داریم که اس ۲۲ اولترا با بهره گرفتن از دو دوربین تله‌فوتو با بزرگ‌نمایی اپتیکال ۳ و ۱۰ برابری در اکثر آزمون‌ها نظیر جزئیات و نویز تصاویر عملکرد به‌مراتب بهتری را ارائه می‌دهد. در تصاویر پرتره هر دو گوشی بسیار متکی بر الگوریتم‌های پردازش تصویر هستند؛ اما پیکسل ۶ پرو کمی بیشتر از ویژگی مذکور برای بهبود تصویر نهایی بهره می‌گیرد و همین سبب می‌شود که رنگ‌ها و جلوه‌ی بوکه حالت ملایم و طبیعی‌شان را از دست بدهند.

نکته قابل ذکر دیگر برای جمع‌بندی این است که دوربین سلفی گلکسی اس ۲۲ اولترا جزئیات، کنتراست و نویز کمتری دارد؛ اما گوشی پیسل مانند نسل‌های گذشته رنگ پوست را طبیعی‌تر نشان می‌دهد.

سایر موارد تأثیرگذار

پس از اتمام پنج بخش مقایسه‌ی اصلی ما، برخی موارد نیز هستند که باید برای انتخاب مناسب آن‌ها را درنظر گرفت. برای مثال، پیکسل ۶ پرو نه‌تنها در ایران، بلکه در بسیاری از بازارهای جهان ناموجود و کمیاب است؛ بنابراین کاربران برای تهیه باید هزینه‌ی به‌مراتب بیشتری را نسبت به ارزش حیقیقی‌اش پرداخت کنند؛ درحالی‌که گوشی‌های سامسونگ، از جمله خانواده‌ی گلکسی اس ۲۲ در بازار ایران به‌راحتی دردسترس قرار دارد.

یادداشت برداری گلکسی S22 اولترا

همواره گوشی‌های پیکسل به‌دلیل به‌روزرسانی نرم‌افزاری متعدد و منظم شهرت داشته‌اند؛ اما سامسونگ نیز اخیراً نشان داده که اهمیت بسیاری را برای این مقوله قائل است و تا چهار به‌روزرسانی نرم‌افزاری اصلی را برای گوشی‌های هوشمند جدید خود ارائه می‌دهد. بدین‌ترتیب، برتری گوگل در زمینه‌ی نرم‌افزاری کم‌رنگ‌تر می‌شود؛ هرچند که گوگل کماکان می‌تواند سریع‌تر از هر شرکت دیگری گوشی‌هایش را به نسخه‌ی جدید سیستم‌عامل و ویژگی‌های نرم‌افزاری انحصاری به‌روز کند.

از دیگر موارد تأثیرگذار می‌توان به قلم هوشمند S22 اولترا اشاره کرد. قلم جدید S Pen با تأخیر بسیار کم و پشتیبانی از ژست‌های حرکتی می‌تواند قابلیت بسیار جذاب برای یادداشت‌برداری باشد.

درنهایت، نباید از باگ‌ها نیز غافل شد. وجود باگ در هر سیستم سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری طبیعی به‌نظر می‌رسد؛ اما وجود بیش از حد آن‌ها می‌تواند تجربه کاربری را تا حد زیادی تحت تأثیر منفی قرار دهد. ما گوشی پیکسل را برای زمان محدودی دراختیار داشتیم و بنابراین باگ خاصی را مشاهده نکردیم. بااین‌حال، اخبار حواشی گوشی یادشده در رابطه با باگ‌های جدید و متعددش تمامی ندارد. در صورت صحت این اخبار، قطعاً می‌تواند برای کاربران چالش‌برانگیز باشد.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

گلکسی اس ۲۲ اولترا و گوگل پیکسل ۶ پرو بی‌شک جزو برترین گوشی‌های هوشمند اندرویدی محسوب می‌شوند که هر کدام می‌توانند در زمینه‌هایی حرف‌هایی برای گفتن داشته باشند؛ اما عقیده‌ی ما این است که گوگل به‌نوعی هویت گوشی‌های هوشمند خود را فدای همراه شدن با سایر پرچم‌دارهای بازار کرده است؛ به‌طوری که گلکسی اس ۲۲ اولترا می‌تواند همان گوشی مورد انتظاری باشد که ما باید از گوگل، توسعه‌دهنده سیستم‌عامل اندروید می‌دیدیم.

گلکسی اس ۲۲ اولترا پکیج کاملی را از سخت‌افزار و حتی نرم‌افزار دراختیار کاربر قرار می‌دهد که درواقع، اندک ضعف‌هایش را در سایه نگه می‌دارد. در پایان، باید توجه داشت در نهایت، خود کاربر است که انتخاب خواهد کرد کدام مدل می‌تواند گزینه‌ی بهتری برایش باشد؛ بنابراین ما از قضاوت بیشتر یا پیشنهاد خرید خودداری می‌کنیم.








ارسال نظر

عکس خوانده نمی‌شود
14