دوربین اولتراواید وانپلاس ۱۰ پرو عریضتر و بیکیفیتتر از گذشته است
سرانجام پس از انتشار تعداد بسیار زیادی گزارش و شایعه، گوشی هوشمند وانپلاس ۱۰ پرو در چین عرضه شد. بهنظر میرسد این گوشی پرچمدار یکی از محصولات بسیار رقابتی بازار باشد زیرا به پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل یک، باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی، نمایشگر اولد QHD با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، مقاومت در برابر آب و قابلیت شارژ بیسیم مجهز شده است.
به گزارش اندروید اوتوریتی، وانپلاس در وانپلاس ۱۰ پرو از دوربین فوقعریض ۵۰ مگاپیکسلی جدیدی استفاده کرده زاویهی دید ۱۵۰ درجه را ارائه میدهد که از ایننظر شبیه دوربین فوقعریض ۵۰ مگاپیکسلی ریلمی GT 2 Pro است. زاویهی دید ۱۵۰ درجه روی گوشیهای هوشمند کمنظیر است و این یعنی میتوانید صحنههای بزرگتری را در تصاویر خود ثبت کنید.
متأسفانه به نظر میرسد دوربین جدید ۵۰ مگاپیکسلی وانپلاس ۱۰ پرو یک نقطه ضعف بزرگ دارد زیرا کیفیت آن نسبت به قبل کاهش یافته است.
یک گام به جلو، دو گام به عقب؟
وبسایت وانپلاس تأیید میکند که وانپلاس ۱۰ پرو از حسگر JN1 سامسونگ بهره میبرد. ابعاد این حسگر 1/2.76 اینچی و پیکسلهای آن ۰٫۶۴ میکرون است. برای مقایسه باید اشاره کنیم دوربین ۵۰ وانپلاس ۹ و وانپلاس ۹ پرو از نوع IMX766 بوده که ابعاد حسگر آن 1/1.56 اینچ و پیکسلهای آن یک میکرون است. حتی وانپلاس ۸ پرو نیز از دوربین بهتری بهره میبرد که ابعاد حسگر آن 1/2.0 اینچ و پیکسلهای آن ۰٫۸ میکرون است.
وقتی صحبت از ابعاد حسگر و پیکسل دوربین گوشیهای هوشمند به میان آید، هرچه این ابعاد بزرگتر باشد، کیفیت تصاویر بهتر خواهد بود زیرا این امکان فراهم خواهد شد که نور بیشتری برای ثبت عکس جذب شود. نور بیشتر همچنین بهمعنی نویز کمتر، صحنهی روشنتر و محدودهی داینامیکی بهبودیافته در تصاویر ثبتشده با دوربین است.
با توجه به ابعاد دوربینی که در وانپلاس ۱۰ پرو مورد استفاده قرار گرفته است، این دوربین جدید در مقایسه با دوربین وانپلاس ۹ و وانپلاس ۸ پرو در شرایط کمنور تصاویری با کیفیت کمتر ثبت میکند.
اگرچه این نتیجهگیری هنوز قطعی نیست، زیرا پردازش نرمافزار و تراشهی اصلی دستگاه دو عامل دیگری هستند که میتواند اثر یک حسگر کوچک را کاهش دهد. بهعنوان مثال در حالیکه رقبای گوگل از مدتها قبل به استفاده از دوربینهای بزرگتر روی آوردند این شرکت در گذشته نشان داد که میتواند با یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی نیز نتایج فوقالعاده بهدست آورد.
البته وانپلاس، گوگل نیست و پردازش نرمافزار از مدتها قبل به یک مشکل در دوربین گوشیهای این شرکت تبدیل شده است. وانپلاس در چند سال گذشته همهچیز را بهطرز چشمگیری تغییر داده است، اما مطمئناً میتوان استدلال کرد که هنوز هم در سطح گوگل، سامسونگ یا اپل نیست.
اما چرا تغییر؟
وانپلاس هنوز دلیلی برای تغییر دوربین ۵۰ مگاپیکسلی وانپلاس ۱۰ پرو ارائه نکرده است، اما میتوان حدس زد که تصمیم این شرکت برای انتخاب میدان دید ۱۵۰ درجه، احتمالاً با کاهش ابعاد حسگر این گوشی مرتبط است. ممکن است وانپلاس هنگام تلاش برای جفت کردن این میدان دید با یک حسگر بزرگتر، با چالشهای فنی روبهرو شده باشد.
شایان ذکر است سامسونگ، حسگر JN1 را در وانپلاس ۱۰ پرو بهعنوان یک دوربین باریک به بازار عرضه کرده و قبلاً نیز گفته بود که میتواند ابعاد برآمدگی دوربین را در مقایسه با حسگرهایی با پیکسل ۰٫۷ میکرون، حداقل تا ۱۰ درصد کاهش دهد. بنابراین امکان دارد وانپلاس با آگاهی قبلی، کیفیت تصویر را فدای برآمدگی دوربین کرده باشد. البته با نگاهی به وانپلاس ۱۰ پرو، میتوان گفت که حذف برآمدگی دوربین در فهرست اولویتهای وانپلاس قرار ندارد.
در هر صورت، تصمیم برای کاهش ابعاد حسگر دوربین یک تصمیم گیجکننده است، زیرا اغلب بررسیها از دوربین فوقعریض وانپلاس ۹ پرو مثبت بود. بهتر بود وانپلاس این عبارت مرسوم را مد نظر قرار میداد که «چیزی که خوب کار میکند را تغییر نده.»
البته استفاده از یک حسگر با ابعاد بسیار کوچکتر، نتایج ضعیف را تضمین نمیکند، اما اگر این مورد رخ دهد، چندان جای تعجب نخواهد بود. باید منتظر بمانیم تا ببینیم بررسیهای تخصصی از دوربین فوقعریض وانپلاس ۱۰ پرو و مقایسهی آن با دوربین نسل قبلی این محصول، چه نتایجی را فاش خواهد کرد.