وزارت ارتباطات ۱۲۲ میلیارد تومان وام به کسبوکارها داد
سامانه جامع تسهیلات وجوه اداره شده وزارت ارتباطات با نام «توان آفرین» امروز ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ رونمایی شد. این سامانه عملکرد بسیار متفاوتی با تلاشهای قبلی دولت در حوزه اعطای تسهیلات به کسبوکارها ندارد؛ اما توانآفرین، نسخه جدید سامانهی ایران کارفا و نمونهی بهبودیافته و جامعتری است که امکان درج قابلیتهای بسیار را فراهم میکند. بهبودهای ایجادشده در این سامانه شامل افزایش سهولت دسترسی کاربران، ارزیابان و مصرفکنندگان و افزایش شفافیت استفاده و فرایند دریافت تسهیلات میشود.
به گزارش زومیت، امیر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، در مورد ویژگیهای سامانه جدید توان آفرین به مواردی همچون امکان درج درخواست برای دریافت تسهیلات، منبع اطلاعاتی تسهیلگر در کنار متقاضیان و امکان ردیابی و پیگیری فرایند درخواست اشاره کرد.
ناظمی با تأکید بر اینکه تلاش دولت بر حمایت هوشمند از استارتاپها است، گفت راهاندازی این سامانه نیز گامی در همین راستا است. معاون وزیر ارتباطات افزود:
یکی از تلاشهای ما این بوده که کار سرمایهگذاری را بر عهده صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه بگذاریم و خودمان رقیب بخش خصوصی نشویم. این موجب میشود ریسکهای سرمایهگذاری در این حوزه کاهش یابد. حمایت ما به این صورت است که بخشی از سرمایهگذاری را در قالب وام ارزانقیمت با بهره پایین و دارای تنفس در اختیار صندوق جسورانه قرار دهیم.
اقدام دیگر وزارت ارتباطات در همین راستا، راهاندازی سامانه بومواره است. بومواره در کنار سامانه ایران نوآفرین و توان آفرین قرار میگیرد و با ارائه خدمات شرکتهای بزرگتر حوزه سرمایهگذاری، محیط مناسبی را برای حمایت از کسبوکارهای نوپا ایجاد میکند. گفتنی است، سامانه بومواره در سال گذشته، ۱۶ درصد تسهیلات از محل وام وجوه اداره شده وزارت ارتباطات دریافت کرده است.
بر اساس گزارشی که در مراسم امروز در مورد اعطای تسهیلات به کسبوکارها داده شد، در سال گذشته ۱۲۲/۶۳۲ میلیارد تومان تسهیلات به ۲۶۲ کسبوکار نوپا تخصیص یافته که در حوزههای مختلف ازجمله محتوای دیجیتال، اصناف، سرمایه در گردش، بازیهای موبایل، اپلیکیشنها، کسبوکارهای نوپا، غر نوپا، پلتفرم، شتابدهنده، وام کرونا، صندوق کارآفرینی امید، بومواره، اقتصاد دیجیتال، صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه، طرحهای ویژه ملی فعالیت میکنند.
البته بخشی از این مبالغ با همکاری صندوق کارآفرینی امید فراهم شده که رقمی معادل ۱۲ میلیارد تومان است؛ در همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی نیز، تسهیلاتی برای طرحهای کلان ملی مانند تولید مودم، تلفن همراه، تجهیزات دیتاسنتر، پروژههای ابری و وام کرونا تأمین شده.
در ادامه مقدار وام پرداختی به گروههای مختلف را مشاهده میکنید:
ناظمی در این مراسم تأکید کرد که اسامی شرکتهای وامگیرنده بهصورت شفاف روی سامانه جدید قرار خواهد گرفت.