ایتالیا اپل را به‌دلیل اطلاع‌رسانی نادرست درباره مقاومت آیفون دربرابر آب جریمه کرد

{title limit=50}

سال ۲۰۱۶، اپل اولین‌بار آیفون ۷ و برادر بزرگ‌ترش، آیفون ۷ پلاس را با گواهی IP67 روانه‌ی بازار کرد. این گواهی به‌معنای آن است که این دو گوشی در شرایط آزمایشگاهی حداکثر سی دقیقه در عمق ۱٫۵ متری در‌برابر نفوذ آب مقاوم هستند. اکنون، کوپرتینویی‌ها بعد از چهار نسل در آیفون‌های ۱۲ این قابلیت و گواهی را بهبود داده‌اند؛ به‌طوری‌که گوشی‌های خانواده‌ی آیفون ۱۲ دربرابر نفوذ آب سی دقیقه تا عمق شش متر مقاوم هستند.

حال طبق اخبار منتشرشده، نهاد نظارتی ایتالیا (AGCM) اپل را به‌دلیل ارائه‌ی اطلاعات گمراه‌کننده و ناعادلانه درباره‌ی مقاومت درمقابل آب آیفون‌ها، دوازده میلیون دلار جریمه کرده است. این نهاد در بیانیه‌ای از اپل به‌دلیل شفاف‌نبودن درباره‌ی ادعاهای مقاومت در‌برابر آب محصولاتش انتقاد و به این نکته اشاره کرده است که ادعاهای مربوط به حداکثر سی دقیقه ضدآب‌بودن آیفون‌ها در عمق حداکثر چهار متر فقط در شرایط خاص، مانند آزمایش‌های کنترل‌شده با آب خالص و راکد امکان‌پذیر خواهد بود. 

افزون‌بر‌این، AGCM از بازاریابی مقاومت دربرابر آب آیفون‌ها و سلب مسئولیت اپل درمقابل دستگاه‌های آسیب‌دیده از نفوذ آب انتقاد می‌کند. در گذشته نیز، این نهاد اپل را به‌دلیل اطلاع‌رسانی نادرست به‌روزرسانی iOS درباره‌ی پرونده‌ی موسوم به BatteryGate، به پرداخت دَه‌میلیون دلار و سامسونگ را نیز به‌دلایلی مشابه جریمه کرده بود. 

گواهی ضدآب IP68 گوشی آیفون ۱۲ / iPhone 12 اپل

طبق گفته‌های AGCM، اپل ادعای مقاومت دربرابر آب را در حالی ارائه می‌دهد که به مصرف‌کنندگان درباره‌ی شرایط آزمایشگاهی این مقاومت‌ها چیزی نمی‌گوید و با این کار، باعث گمراه‌شدن افراد می‌شود. اپل در بازاریابی تعدادی از مدل‌های مختلف آیفون، ازجمله آیفون ۸، آیفون ۸ پلاس، آیفون XR و آیفون XS ادعا می‌کند که آیفون‌های یادشده درمقابل نفوذ آب می‌توانند حداکثر ۳۰ دقیقه در عمق یک تا چهار متر دوام می‌آورند. این ادعا به‌نوعی ادعای درستی است؛ اما نتایج مذکور در شرایط آزمایشگاهی و برای کسب گواهی IPXX به‌دست آمده است و اپل توضیحی درباره‌ی این موضوع ارائه نمی‌دهد.

ناگفته نماند اپل آیفون‌ها را با نشانگرهایی برای تشخیص ورود آب تولید می‌کند. طبق قوانین گارانتی اپل، وقتی این نشانگر فعال شود، گارانتی تعمیر یا تعویض نیز باطل می‌شوند. اکنون، AGCM اپل را به پرداخت دَه‌میلیون یورو جریمه کرده و دستور داده است در سایت ایتالیایی‌اش، اطلاعات خود را باتوجه‌به واقعیت‌ها به‌روز کند. این جریمه‌ها به‌طوربالقوه مسیر را برای احكام مشابه در سایر كشورهای اتحادیه‌ی اروپا باز می‌كند و می‌تواند به محكمه‌های دعوی در ایالات متحده‌ی آمریکا و کشورهای دیگر منجر شود. 






ارسال نظر

عکس خوانده نمی‌شود
197