کانن احتمالا روی سنسور گلوبال شاتر و فوکوس خودکار کواد پیکسل کار میکند
خبرگزاری معتبر کانن رومرز در گزارشی بهنقل از منابع آگاه، نوشت شرکت کانن از مدتی پیش کار روی یک حسگر فول فریم گلوبال شاتر (Global Shutter) را آغاز کرده است، البته احتمالا ماههای زیادی تا تولید محصول نهایی فاصله داریم. گزارشهای جدید همچنین از ثبت یک پتنت جدید توسط کانن با محوریت سیستم فوکوس خودکار کواد پیکسل (Quad-Pixel Autofocus System) خبر میدهند. بر اساس آنچه منابع ادعا کردهاند، حسگر گلوبال شاتر جدید کانن قرار است در دوربین ای او اس آر ۱ (Canon EOS R1) مورد استفاده قرار گیرد؛ گفته میشود EOS R1 مدل بدون آینهی دوربینهای سری EOS-1D محسوب میشود.
بر اساس گزارش کانن رومرز، کانن اکنون روی نوعی حسگر تصویر کاملا جدید کار میکند که دارای مکانیسم گلوبال شاتر است و میتواند بالاترین نرخ فریم تصاویر متوالی را در بین تمامی حسگرهایی که کانن تولید کرده ارائه دهد. دوربینهای فول فریم مخصوص کاربران عادی مجهز به مکانیزمی هستند که با نام رولینگ شاتر (Rolling Shutter) شناخته میشود. رولینگ شاتر اصطلاحی فنی است که به شیوهی اسکن عکس توسط حسگر اشاره میکند. در رولینگ شاتر لاینهای مختلف حسگر در زمانهای متفاوت نوردهی میشوند.
تفاوت زمانی بین نوردهی یک بخش از حسگر با بخش دیگر به فاکتورهای متعددی وابسته است؛ بااینحال تمامی حسگرهای رولینگ شاتر بدین طریق کار میکنند: دادهها در قالب «امواج» از حسگر بیرون کشیده میشوند. درواقع در مکانیسم رولینگ شاتر، تصویر بهصورت خطبهخط از یک سمت حسگر به سمت دیگر اسکن میشود.
ازطرفی دیگر مکانیسم گلوبال شاتر را داریم؛ گلوبال شاتر میتواند کل حسگر را بهطور همزمان اسکن کند و دادهی آن را به دست بیاورد. رویکرد گلوبال شاتر باعث میشود برخی از مشکلات حسگرهای رولینگ شاتر نظیر خمشدگی بصری (Visual Bend) و لرزشهای ناگهانی از بین برود. دو مشکل یادشده در زمانیکه دوربین یا سوژه درحال حرکت باشند، بیشازپیش به چشم میآیند.
درحالحاضر صرفا دوربینهای سینمایی ردهبالا و بسیار گرانقیمت به سیستم گلوبال شاتر مجهز شدهاند؛ زیرا استفاده از گلوبال شاتر هزینهی بیشتری نسبت به رولینگ شاتر دارد. دلیل دیگری که هنوز نتوانستهایم مکانیسم گلوبال شاتر را روی دوربینهای فول فریم بدون آینه ببینیم، این است که در حوزهی عکسبرداری نیاز خیلی زیادی به سیستم گلوبال شاتر حس نمیشود. ضبط ویدئو و تصویربرداری از ورزشهای سرعتی تا حد زیادی تنها سناریوهایی هستند که در آنها میتوانیم مزیت اصلی گلوبال شاتر نسبت به رولینگ شاتر را مشاهده کنیم.
شماری از حسگرهای بسیار سریع رولینگ شاتر طی سالهای اخیر تولید شدهاند که میتوانند در زمانی بسیار سریع داده را از استخراج کنند تا مشکلاتی که برای حسگرهای رولینگ شاتر ذکر کردیم تا حد زیادی از بین بروند. یکی از این حسگرها در دوربین Sony A9 II استفاده شده است؛ بااینحال حسگر گلوبال شاتر در هر صورت میتواند تفاوتی محسوس ایجاد کند. حسگر گلوبال شاتر روی یک دوربین ورزشی فول فریم نظیر R1 احتمالا میتواند مزیتهای خارقالعادهای برای عکاسی ورزشی ارائه دهد.
طرحوارهی سیستم فوکوس خودکار کواد پیکسل کانن در پتنت ثبتشده توسط این شرکت
کانن رومرز در بخشی دیگر از گزارش خود اعلام کرد کانن روی یک سیستم فوکوس خودکار انقلابی کار میکند. در همین حین بود که متوجه شدیم پتنت جدیدی از یک سیستم فوکوس خودکار جدید که با نام فوکوس خودکار کواد پیکسل شناخته میشود، ثبت شده است.
طرحوارهی دیگر سیستم فوکوس خودکار کواد پیکسل کانن
مقالهی مرتبط:
خبرگزاری کانن نیوز مینویسد سیستم فوکوس خودکار کواد پیکسل مزیتهای بیشتری نسبت به فوکوس خودکار دوال پیکسل ارائه میدهد که بسیار محسوس خواهند بود.
درحالحاضر به لطف سیستم دوال پیکسل میتوانید زمانیکه دوربین در حالت افقی قرار دارد، به شکلی قابل اتکا فوکوس خودکار انجام بدهید؛ در این شرایط لبهی کنتراستی (Edge of Contrast) که میخواهید سیستم فوکوس را روی آن قفل کنید، باید در حالت عمودی باشد؛ در غیر اینصورت قفل کردن فوکوس سخت میشود. دلیل اصلی این است که در سیستم فوکوس خودکار دوال پیکسل تمامی پیکسلها در یک جهت مرتب شدهاند. کانن نیوز مینویسد چیزی که کانن نیاز دارد سیستم کواد پیکسل است؛ جایی که پیکسلها نه یک بار بلکه دو بار تقسیم میشوند و همین موضوع امکان ترتیبدهی آنها در جهتهای مختلف را فراهم میکند.
شما کاربران زومیت چه دیدگاهی دربارهی حسگر گلوبال شاتر و فوکوس خودکار کواد پیکسل دارید؟