کلاهبرداری تلفنی ازطریق پلتفرم دانش‌آموزی شاد [به‌روزرسانی]

{title limit=50}

یکی از کاربران فضای مجازی با انتشار توئیتی عنوان کرد که پس از تماس با پشتیبانی سامانه‌ی «شاد»، به‌ازای هر دقیقه، سه هزار تومان بر مبلغ قبض تلفن او اضافه شده؛ همچنین با گذشت ۴۳ دقیقه از مکالمه، هزینه‌ای بالغ بر ۱۳۰ هزار تومان به قبض تلفن وی افزوده شده است.

سودجویان و کلاهبرداران همواره از روش‌های مختلف و به‌روزی برای رسیدن به اهداف مجرمانه خود استفاده می‌کنند و از ناآگاهی افراد در مواجهه با تغییرات فناوری جدید در این زمینه بهره می‌برند. پس از راه‌اندازی سامانه دانش آموزی «شاد» که بستری برای پیش‌بردن آموزش دانش‌آموزان به‌صورت مجازی است، به‌علت کمبود اطلاعات در بین افراد و خانواده‌ها نسبت به این سامانه، بستر مناسبی برای سوءاستفاده و کلاهبرداری فراهم شده است.

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به توئیت کاربر متضررشده، اعلام کرد که این مکالمه، نتیجه‌ی یک کلاه‌برداری بوده و کاربر به‌جای تماس با پشتیبانی «شاد»، با کلاهبرداران تماس گرفته است. آذری جهرمی، در توییتر خود نوید داده تا با پیگیری و توقف این کلاهبرداری‌ها از سوءاستفاده از نام این سامانه‌ی دانش‌آموزی جلوگیری کند. وی خطاب به این کاربر اعلام کرد که پول‌های کسرشده از حساب افراد قربانی، بعد از پیگیری‌های لازم به حساب آن‌ها بازمی‌گردد.

چیزی به‌نام سیم‌کارت شاد وجود ندارد

جهرمی در حاشیه‌ی جلسه‌ی هیأت دولت بار دیگر اعلام کرد که سیم‌کارتی تحت عنوان «سیم‌کارت شاد» وجود ندارد و تنها اپراتورهای همراه اول و ایرانسل سیم‌کارت‌ها‌یی مخصوص کودکان عرضه می‌کنند. وزیر ارتباطات توضیح داد: «سیم‌کارت کودک درواقع یک لیست سفید است که تمام سایت‌ها روی آن باز نیستند و صرفا سایت‌های مناسب روی آن باز می‌شوند. از سال ۹۶ این امکان فراهم بوده و اکنون به‌علت آموزش مجازی، استقبال از آن بیشتر شده؛ همین مسئله، نیاز به ارتقا سیستم‌های زیرساخت آن را چند برابر کرده است.»

وزیر ارتباطات اضافه کرد که خانواده‌ها نباید به تماس‌هایی پاسخ بدهند که درباره‌ی فروش سیم‌کارت شاد برقرار می‌شوند.

تماس‌هایی که از سرشماره ۹۰۹ برای سیم‌کارت شاد گرفته می‌شود، صرفا کلاهبرداری است و نباید به آن توجه کرد. همراه اول تا چند روز آینده یک مرکز تماس برای برنامه شاد راه‌اندازی خواهد کرد.

وزیر ارتباطات همچنین اعلام کرد که مرکز ملی فضای مجازی پیش‌تر به‌صورت رسمی اعلام کرده که استفاده از پیام‌رسان‌های خارجی برای آموزش مجازی ممنوع است و مدارس درصورت استفاده باید خود هزینه را متقبل شوند.






ارسال نظر

عکس خوانده نمی‌شود
124