امیر ناظمی: پلیس فتا نهاد مناسبی برای رسیدگی به سیاستهای حوزه امنیت سایبری نیست
امیر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات و معاون وزیر ارتباطات در گفتوگو با ایرنا، اعلام کرد که پلیس فتا مرجع مناسبی برای رسیدگی به مشکلات حوزه کسبوکارهای آنلاین نیست. وی در همین رابطه افزود که حوزه امنیت، سیاستگذاریهای شایستهی خود را میطلبد و این موضوع با رفعورجوع کردن شکایتها و نارضایتی کاربران توسط پلیس فتا تفاوت زیادی دارد.
امیر ناظمی در رابطه با حملایت سایبری به دو رویکرد عمومی و بینالمللی تأکید و اشاره کرد که در کشور ما، مشارکت بینالمللی برای دفع حملات سایبری در وضعیت مطلوبی قرار ندارد.
ناظمی با اشاره به متولیان ساماندهی فضای سایبری در ایران، بانکهای داده دستگاهها در نظام مقابله را به سه دسته تقسیم کرد:
- سازمانهای حساسی که مسئولیت مقابله با هر اتفاقی در این سازمانها به عهده مرکز «افتا» ریاست جمهوری (امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات کشور) است.
- کسبوکارهایی که جرائم در خصوص آنها رخ میدهد و رسیدگی به این جرائم بر عهده پلیس فتا است.
- سازمانهای دولتی دیگری که مقابله با رخدادها در آنها بر عهده وزیر ارتباطات و مرکز ماهر است.
امیر ناظمی در رابطه با مناسب نبودن پلیس فتا بهعنوان مرجع رسیدگی به مشکلات کسبوکارها توضیح داد:
پلیس امنیت برای رفع شکایتها و نارضایتیها طراحی شده است و این نهاد نمیتواند برای رسیدگی به سیاست سایبری و امنیت سایبری مناسب باشد؛ زیرا یک نهاد انتظامی است و نهاد توسعهگرا نیست.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، همچنین در مورد دخالت پلیس فتا در این تقسیم کار، با ابراز نارضایتی به این مورد اشاره کرد که دستورهای سازمان فناوری اطلاعات بهعنوان نهاد حیاتی در مورد امنیت سایبری، از ارزش چندانی برخوردار نیست؛ زیرا رسیدگی به امور سایبری با یک تقسیمبندی اشتباه بر عهدهی سازمان دیگری قرار گرفته و از دسترس سازمان فناوری اطلاعات خارج شده است.
وی همچنین به حمایت از هکرهای کلاه سفید که دو سال قبل توسط سازمان فناوری اطلاعات به رسمیت شناخته شدند هم پرداخت و از رسمیت بخشیدن به این دسته از هکرها خبر داد. وی همچنین اشاره کرد که اگر هکرهای کلاه سفید (باگ بانتی) بتوانند حملات سایبری و باگهای سیستم را کشف کنند، از آنها پشتیبانی خواهد شد.