آمریکا با بودجه ۵۲ میلیارد دلاری به قطب تولید تراشه تبدیل می‌شود

{title limit=50}

ایالات متحده در صنعت نیمه‌هادی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و اکثر شرکت‌های بزرگ این حوزه آمریکایی هستند. بزرگان بازار تراشه نظیر اینتل مدت‌ها است که خواستار حمایت دولت برای پیش‌برد برنامه‌هایشان شده‌اند و آن‌طور که گیزمودو می‌نویسد، قدم مثبت بزرگی در این مسیر برداشته شده است.

سناتورهای آمریکا از مدت‌ها پیش لایحه‌ای تحت عنوان CHIPS پیشنهاد کردند که براساس آن بودجه‌ی سنگین ۵۲ میلیارد دلاری به صنعت تراشه اختصاص داده می‌شود. پس از کش و قوس فراوان، سرانجام ساعاتی پیش سنای آمریکا لایحه را با ۶۴ رأی موافق دربرابر ۳۳ رأی مخالف تصویب کرد.

بدین ترتیب لایحه‌ی CHIPS به‌زودی به مجلس نمایندگان ایالات متحده ارسال می‌شود و اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود، تا چند هفته‌ی دیگر به‌صورت کامل تصویب خواهد شد.

لایحه‌ی CHIPS بودجه‌ای ۵۲ میلیارد دلاری برای آن‌دسته از تولیدکنندگان تراشه در نظر می‌گیرد که در ایالات متحده مستقر هستند و شامل شرکت‌هایی مثل اینتل، تگزاس اینسترومنتس و مایکرون می‌شود. هدف ایالات متحده از تخصیص بودجه‌ی ۵۲ میلیارد دلاری، افزایش حجم تولید تراشه در خاک آمریکا است. لایحه‌ی CHIPS همچنین یک‌سری مزایا برای شرکت‌های خارجی در نظر می‌گیرد تا آن‌ها را به سرمایه‌گذاری در صنعت تراشه‌ی آمریکا ترغیب کند. آمریکا همچنین صندوق مالی جدیدی با هدف افزایش نوآوری ایجاد می‌کند.

تمامی سناتورهای آمریکایی با لایحه‌ی CHIPS موافق نیستند. شماری از آن‌ها می‌گویند بودجه‌ی ۵۲ میلیارد دلاری باید به کارهای مهم‌تری اختصاص داده شود و شرکت‌های تراشه‌ساز همین حالا نیز انگیزه‌ی بسیار زیادی برای افزایش حجم تولید تراشه دارند. یکی از سناتورها می‌گویند تراشه‌سازان جزو پرسودترین شرکت‌های آمریکایی محسوب می‌شوند.

در نظر داشته باشید لایحه‌ی خبرساز CHIPS برای تبدیل شدن به قانون باید در مجلس نمایندگان ایالات متحده نیز تصویب شود. شماری از نمایندگان آمریکا امیدوار هستند که مراحل تصویب این لایحه به سرعت پیش برود. نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، در بیانیه‌ای می‌گوید تصویب لایحه در سنا «پیروزی بزرگی» است. او می‌گوید تدابیری اندیشیده شده است تا آمریکا مطمئن شود درآمدهای حاصل از این سرمایه‌گذاری سنگین وارد اقتصاد کشور شود نه جیب شرکت‌ها.

از زمان پیشنهاد CHIPS در سنا، انتقادات زیادی به این لایحه وارد شده است. آمریکا می‌گوید با CHIPS به‌دنبال حمایت جدی از شرکت‌های فعال در صنعت تراشه است، بااین‌حال شماری از شرکت‌ها می‌گویند این لایحه روی تولیدکنندگان تراشه تمرکز می‌کند و مزایای زیادی برای طراحان تراشه در نظر نمی‌گیرد. AMD و انویدیا دو شرکت نام‌دار آمریکایی‌اند که محصولات‌شان را خودشان تولید نمی‌کنند بلکه‌ صرفاً مرحله‌ی طراحی تراشه را انجام می‌دهند. بدین ترتیب لایحه‌ی CHIPS بیشتر از آن‌که کمک‌حال AMD و انویدیا باشد، برای اینتل مزیت‌بخش است.

اینتل که برنامه‌های بزرگی برای احداث کارخانه‌های جدید دارد، اخیراً گرافیک‌های سری Arc را عرضه کرده است و قصد دارد در بازار GPU به رقیب اصلی انویدیا و AMD تبدیل شود.

ایالات متحده نگران جایگاه فعلی‌اش در صنعت نیمه‌هادی است. امروزه بخش اعظم تراشه‌ها در آسیا و به‌طور ویژه در کارخانه‌های شرکت تایوانی TSMC تولید می‌شوند و حتی شرکت‌های آمریکایی نیز در بسیاری از مواقع مشتری TSMC هستند. TSMC و سامسونگ به‌ترتیب ۵۳ درصد و ۱۶٫۳ درصد از سهم بازار تراشه را دراختیار دارند. ایالات متحده برای رقابت جدی با آسیا در صنعت نیمه‌هادی مسیری طولانی در پیش دارد.

در همین حین کشور چین از سرمایه‌گذاری ۱٫۴ تریلیون دلاری در صنعت فناوری خبر داده است. این سرمایه‌گذاری عظیم باعث می‌شود بودجه‌ی ۵۲ میلیارد دلاری ایالات متحده چندان به چشم نیاید.

با همه‌ی این‌ها جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، نمی‌خواهد دست از تلاش بکشد:«برخی از متخصصان به‌مدت چند دهه گفتند که باید از تولید تراشه در آمریکا دست بکشیم. من هرگز چنین عقیده‌ای نداشتم.»






ارسال نظر

عکس خوانده نمی‌شود
4