معاون رئیس‌جمهور: شرط فعالیت شبکه‌های جهانی در فضای سایبری ایران داشتن نمایندگی در داخل کشور است

{title limit=50}

به گزارش زومیت، سید محمد حسینی، معاون امور مجلس رئیس‌جمهور، در مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس بین‌المللی رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری با تبیین نقش پررنگ رسانه‌های اجتماعی در جهان امروز، بر ضرورت توجه دولت به رسانه در کنار اقدامات و فعالیت‌های مدیریتی و اجرایی تأکید کرد و از برنامه‌های دولت سیزدهم برای مدیریت سایبری خبر داد.

به گفته او، پیش از این نوع مواجهه در کشور با فضای سایبری در سطح کاربری متوقف شده بود اما اراده نظام و دولت سیزدهم است که با بهره‌گیری از دانش سایبری دانشمندان و مهندسان جوان کشور توان مدیریت سایبری ایجاد کند.

او یکی از برنامه‌های دولت در راستای این مدیریت سایبری را راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات خواند و تصریح کرد:

یکی از تأکیدات دولت مردمی و رئیس جمهور توسعه فراگیر زیرساخت فنی و بومی کشور در حوزه فضای مجازی و دیجیتال است و شبکه ملی اطلاعات در این دولت راه اندازی خواهد شد.

معاون رئیس جمهور با اشاره به نقش شبکه‌های جهانی در ایجاد محدودیت برای کاربران ایرانی، گفت: «شایسته کشور نیست که بیرون از مرزهای کشور در خصوص صفحه‌های شخصی مردم در شبکه‌های اجتماعی تصمیم بگیرند و مثلاً اگر یادی از قهرمان ملی کشور خود کنند اینستاگرام صفحه آن‌ها را مسدود کند.»

حسینی به تشریح شرط ایران برای فعالیت شبکه‌های جهانی در کشور پرداخت و تصریح کرد:

هیچ مانعی ندارد که پلتفرم‌ها و شبکه‌های جهانی در فضای سایبری ایران حضور داشته باشند؛ اما باید در داخل ایران دفتر و نمایندگی داشته و پاسخگو باشند تا اگر کسی بستر شبکه آن‌ها را محل کلاهبرداری یا تزاحم برای مردم قرار داد پاسخگو باشند، اکنون این اتفاق در بسیاری از کشورها از جمله ترکیه افتاده است و در ایران هم اجرایی شود.

معاون امور مجلس رئیس‌جمهور در ادامه به فرصت‌ها و امکانات ویژه‌ای که فضای سایبری برای مردم فراهم می‌کند، اشاره کرد و گفت: «فضای مجازی باعث تسهیل‌گری در ارتباطات اجتماعی و کسب‌وکارها می‌شود و حمایت از اقتصاد دیجیتال و کسب‌وکارهای مجازی یکی از برنامه‌های دولت سیزدهم است؛ اما نباید فضای مجازی را چهارراه آزاد برای تردد در نظر گرفت چراکه این نگاه نتیجه‌ای جز ترافیک و تصادم نخواهد داشت.»

معاون رئیس‌جمهور همچنین، فضای سایبری را ابزار جهانی‌سازی توسط غرب خوانده و در این خصوص خاطرنشان کرد:

فضای سایبری تحت حکمرانی غرب به‌دنبال پیاده‌سازی جهانی‌سازی است. جهانی‌سازی از نوعی که جهان و افکار مردم را در خدمت مصالح کمپانی‌های چند ملیتی و ناتوی فرهنگی قرار دهد.

بدین‌ترتیب، حسینی بر لزوم مدیریت این فضا تأکید کرده و گفت برخلاف تصور برخی‌ مبنی بر این که پلتفرم‌ها صرف ابزار هستند و می‌توان از آن‌ها استفاده خوب ومطلوبی داشت، اما واقعیت این است که خود پلتفرم هوشمندانه فضای فکری مردم را مدیریت می‌کنند. او در همین راستا یکی از مأموریت‌های مهم شورای عالی فضای مجازی را تنظیم آداب و سیاست‌های حکمرانی سایبری کشور دانست و اظهار داشت: «همان‌طور که در اداره کشور تدبر ضروری است حکمرانی سایبری هم باید حکیمانه و عالمانه باشد.»

معاون رئیس جمهور مفروض گرفتن این مسئله که حکمرانی سایبری معادل دخالت و ایجاد محدودیت در فضای مجازی است را دروغ خوانده و در این خصوص تصریح کرد:

حاکمیت ملی در حوزه سایبری ضامن امنیت برای کسب‌وکار و زندگی آنلاین مردم است و رسانه‌ها باید برای اقناع افکارعمومی بکوشند که القائات دشمن ذهن آنان را مشوش و نگران نکند.

حسینی در ادامه به تشریح تأثیر شبکه‌های اجتماعی نیز پرداخته و درباره برخی کارکردهای منفی آن چنین توضیح داد: «برخی فکر می‌کنند حُسن شبکه‌های اجتماعی حق انتخاب و آزادی بیان است؛ اما واقعیت این است که این فضا در حال تغییر سبک زندگی و افزایش شکاف نسلی و تولید توهم، ابهام و تردید با تولید شایعه و اخبار بدون منبع و درنتیجه، تشویش افکار عمومی است.»

معاون رئیس‌جمهور در ادامه بر وظایف برخی افراد در راستای حکمرانی فضای سایبری برای گسترش اقتدار ملی تأکید کرد و اظهار داشت: «سیاستگذاران فرهنگی و متخصصان علم ارتباطات مطالعات خود را برای حکمرانی سایبری توسعه بدهند، چالش‌ها را احصاء کنند و بدون ممانعت و تزاحم برای سطح کاربری عمومی مردم، بسترهای حاکمیت ملی را در این حوزه به سرعت فراهم کنند.»

وی با اشاره به برخی اختلالات سایبری و مشکلات امنیتی در فضای مجازی کشور بر لزوم اتخاذ تدابیری برای مواجهه با این چالش‌ها تأکید کرد و افزود: «تروریست‌های سایبری گاهی در شبکه خدمات‌رسانی اختلال ایجاد می‌کنند، که نمونه آن را در سامانه‌های سوخت‌رسانی و پمپ بنزین شاهد بودیم، لذا ایجاد پدافند ملی در حوزه سایبری امری ضروری است. حتی کشورهای بزرگ جهان هم نگران نفوذ سایبری هستند و برای فعالیت شبکه‌های جهانی قوانین و مقرراتی وضع کرده‌اند.».

علاوه‌براین، سید محمد حسینی توجه به آموزش سواد رسانه‌ای را حائز اهیمت دانست و گفت:

واقعیت این است سواد رسانه‌ای حتی نزد برخی از مدیران کشور نیز ضعیف است. سواد رسانه عامه مردم از موانع تسلط سایبری دشمنان فرهنگ و هویت مردم است.

معاون امور مجلس رئیس‌جمهور بر اصول و شاخصه‌های حکمرانی شایسته اشاره کرده و آن‌ها را برای حکمرانی برای مدیریت سایبری کشور نیز لازم خواند. او در این رابطه اظهار داشت: «قانونمداری، عدالت، شفافیت، پاسخ‌گویی، اثربخشی، اجماع‌سازی، ایجاد وفاق و تأمین منافع عمومی از شاخص‌های اصلی حکمرانی شایسته است که از مبانی دینی و قانون اساسی نشئت می‌گیرند و بازنویسی آن در الگوی حکمرانی در فضای سایبری می‌تواند مؤثر و مفید باشد.»






ارسال نظر

عکس خوانده نمی‌شود
5