Nothing Phone 1، پرادعاترین گوشی سال ۲۰۲۲، چه رقبایی در بازار دارد؟
«بهدنبال عرضهی موبایلی متمایز از آیفونهای اپل هستیم و در تلاشیم مردم را به دورانی برگردانیم که به گجتها خوشبینتر بودند.» این ادعایی است که کارل پی، همبنیانگذار وان پلاس و مدیرعامل برند تازهنفس Nothing، مطرح میکند. پی که مشخصاً تبحر خاصی در بازاریابی دارد، از ماهها پیش اطلاعرسانی دربارهی دستگاهی را شروع کرد که از دیدگاه او، صنعت موبایل را به فطرتش برمیگرداند.
برند Nothing همانطورکه از مدتها پیش وعده داده بود، سرانجام در کنفرانسی مطبوعاتی اولین گوشی هوشمند خود را با نام Nothing Phone 1 رونمایی کرد. این گوشی هوشمند برخلاف انتظارات اولیهمان در دستهی دستگاههای میانرده قرار میگیرد؛ اما ویژگیهایی نظیر نمایشگر باکیفیت و دوربین توانمند دارد و با اتکا بر نرمافزار اختصاصی، بهدنبال ارائهی تجربهای متفاوت از گوشیهای هوشمند است.
در نگاه اول، با دستگاهی متفاوت، ولی آشنا طرف هستیم، متفاوت از این حیث که Nothing Phone 1 بدنهای شفاف دارد؛ اما با همهی متفاوتبودنش فرم کلی دستگاه ما را یاد آیفونهای اپل میاندازد. کارل پی بارها تلاش کرده است ناتینگ فون وان را در نقش رقیبی برای آیفون جلوه دهد و در این مسیر حتی دستبهدامان کوالکام نیز شده است. بهگفتهی کارل پی، Nothing Phone 1 پردازندهای سفارشی دارد که بهطورویژه برای این گوشی ساخته شده است.
ناتینگ فون وان
از همان زمانی که تولید ناثینگ فون 1 رسماً تأیید شد، ذهن ما سمت دستگاهی پرچمدار رفت؛ ولی قیمت این گوشی باعث میشود که امکان مقایسهی مستقیم آن با دستگاههایی مثل آیفون ۱۳ اپل وجود نداشته باشد. با قیمت فعلیاش، Nothing Phone 1 رقیب آیفون SE 2022 است. شرکتهای دیگری مثل سامسونگ و شیائومی و وان پلاس نیز دستگاههایی در بازار میانرده دارند که قطعاً کار را برای گوشی ناثینگ سخت میکنند.
ناثینگ فون وان از نمای پشت دستگاهی بسیار متفاوت است. حتی قبل از روشنشدن چراغهای پنل پشتی، وقتی به دستگاه نگاه میکنید، برایتان واضح است که با محصول ساخت اپل یا سامسونگ یا شیائومی طرف نیستید. وقتی چراغهای پنل پشتی در واکنش به زنگخوردن گوشی روشن میشوند، یقین پیدا میکنید که گوشی متفاوتی در دست گرفتهاید. کارشناسانی که فرصت کار با ناتینگ فون وان را پیدا کردهاند، طراحی پنل پشتی را چشمنواز میدانند.
شاید از نگاه برخی کاربران پنل پشتی گوشیهای میانردهی دیگر نظیر گلکسی A73 جذابیت بیشتری داشته باشد؛ اما قطعاً ناتینگ فون 1 متفاوتترین طراحی پنل پشتی را دارد. رقبای اندرویدی برای ناتینگ فون 1 فراواناند؛ ولی در بین دستگاههای اپل، تنها آیفون SE 2022 را میتوانیم رقیب مستقیم گوشی ناتینگ بهحساب بیاوریم.
آیفون SE 2022 اپل
مقالهی مرتبط:
آیفون SE طراحی منسوخی دارد که با استانداردهای سال ۲۰۲۲ جور درنمیآید. پنل پشتی پیکسل 6a نیز بسیار متفاوت است. گوگل در نسل جدید گوشیهایش سراغ طراحی جذابی رفته و همین موضوع باعث شده است پیکسل 6a نیز دستگاهی متمایز باشد.
مدتها است به طراحی پشتی گوشیهایی مثل گلکسی A73 و شیائومی 12X و وان پلاس نورد CE 2 عادت کردهایم؛ بنابراین، دیدن طراحیهای جدیدی که در گوشیهایی مثل ناتینگ فون 1 و پیکسل 6a استفاده شده، برایمان هیجانانگیز است.
متفاوتبودن طراحی پنل پشتی ناتینگ فون 1 صرفاً به جذابیت بصری محدود نیست. این گوشی در پنل پشتی میزبان ۹۰۰ چراغ LED است که در چهار بخش مختلف کنارهم جمع شدهاند. ناتینگ مجموعهی این نوارهای نوری را رابط گلیف (Glyph) خطاب میکند. رابط گلیف میتواند در نقش نسخهی مدرن سیستم نوتیفیکیشن مبتنیبر LED در گوشیها ظاهر شود.
نمایش کارکردهای رابط گلیف در ویدئو رسمی ناتینگ فون 1
نوارهای نوری رابط گلیف کاربردهای متفاوتی دارند. تمامی نوارهای نوری پشت Nothing Phone 1 هنگام دریافت نوتیفیکیشن روشن میشوند. دایرهی مرکزی پشت گوشی موقع استفاده از شارژ بیسیم یا شارژ معکوس فعال میشود. چراغهای LED پایینی نیز میتوانند در نقش نوار پیشرفت شارژ ظاهر شوند.
هنگام تصویربرداری تمامی نوارهای نوری روشن میشوند تا در نقش سایهپرکن (Fill Light) برای گوشی فعالیت کنند. Nothing Phone 1 ده صدای زنگ دارد و موقع زنگخوردن گوشی، نوارهای نوری در الگویی سازگار با این صداهای زنگ روشن میشوند و جلوهی بسیار جذابی دارند. افزونبر رابط گلیف، یک چراغ قرمز LED هنگام فیلمبرداری گوشی روشن میشود. کاربر میتواند با مراجعه به بخش تنظیمات گوشی، نحوهی عملکرد نوارهای نوری پشتی را تنظیم و تعیین کند این نوارها در چه شرایطی روشن شوند.
گلکسی A73 سامسونگ
مقالهی مرتبط:
در پنل جلویی ناتینگ فون 1، با طراحی آشنایی مواجه هستیم. همچون بسیاری دیگر از گوشیهای اندرویدی امروزی، دستگاهی تمامصفحه داریم که در بالای نمایشگرش از حفرهای کوچک برای میزبانی از دوربین سلفی استفاده میکند.
نکتهی جالب دربارهی طراحی دستگاه، تختبودن پنل جلویی است. مدیرعامل ناتینگ میگوید مهندسان این شرکت بهجای پنلهای OLED عادی سراغ پنل OLED منعطف رفتهاند تا بتوانند بخش جلویی دستگاه را کاملاً صاف کنند و نمایشگری با حاشیههای متقارن بسازند.
پنل جلویی آیفون SE 2022 حاشیههای زیادی دارد که اصلاً جذاب بهنظر نمیرسد. البته هنوزهم برخی از طرفداران اپل به این سبک طراحی علاقهی زیادی دارند. هیچیک از میانردههای امروزی در پنل جلویی دکمهی فیزیکی ندارند؛ اما آیفون SE از دکمهی هوم استفاده میکند. در بقیهی گوشیها نیز مثل گوشی ناتینگ شاهد طراحی تمامصفحه با حفره برای میزبانی از دوربین سلفی هستیم.
در بین گوشیهای مقایسهشده، گلکسی A73 سامسونگ بزرگترین صفحهنمایش را دارد و کوچکترین صفحهنمایش متعلق به آیفون SE اپل است. ناتینگ فون 1 از نمایشگر ۶٫۵۵ اینچ با وضوح ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل استفاده میکند. این نمایشگر به نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و حداکثر روشنایی ۱۲۰۰ نیت دست پیدا میکند و از استاندارد +HDR10 نیز پشتیبانی میکند.
سایر گوشیها نیز بهغیر از آیفون SE از پنل OLED باکیفیت استفاده میکنند. گلکسی A73 و شیائومی 12X همچون ناتینگ فون 1 به صفحهنمایش ۱۲۰ هرتز مجهز هستند.
پیکسل 6a گوگل
بسیاری از گوشیهای امروزی در پنل پشتی از سه یا حتی چهار دوربین مجزا میزبانی میکنند. معمولاً بهغیر از دوربین اصلی و دوربین فوق عریض، سایر دوربینها کاربرد خاصی ندارند و توایدکنندگان صرفاً تمایل دارند با اعداد بازی کنند. اپل بارها نشان داده است که آیفون با یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی میتواند بسیار بهتر از میانردههای مجهز به چند دوربین ظاهر شود. آیفون SE 2022، تنها یک دوربین دارد و با پردازشهای سنگین نرمافزاری، تصاویری باکیفیت خلق میکند.
مقالهی مرتبط:
گلکسی A73 به چهار دوربین شامل حسگر اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی مجهز است. پیکسل 6a از دوربین دوگانه شامل دوربین اصلی ۱۲٫۲ مگاپیکسلی و دوربین فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی بهره میببرد. وان پلاس نورد CE 2 نیز دوربین سهگانه دارد و شیائومی 12X نیز از سه دوربین استفاده میکند.
ناتینگ فون 1 به دو دوربین ۵۰ مگاپیکسلی مجهز است که پیشبینی میکنیم عملکرد مطلوبی از خود نشان دهند. دوربین اصلی گوشی حسگر Sony IMX766 دارد که معمولاً در دستگاههای پرچمدار استفاده میشود. دوربین اصلی نیز مجهز به لرزشگیر اپتیکال (OIS) و لرزشگیر الکترونیکی (EIS) است و از انواع قابلیتهای نرمافزاری مثل حالت تصویربرداری شبانه پشتیبانی میکند. دوربین ثانویهی گوشی هم از حسگر ۵۰ مگاپیکسلی و لنز فوق عریض با میدان دید ۱۱۴ درجهای استفاده میکند.
ناتینگ در مراسم رونمایی Nothing Phone 1 روی پردازندهی دستگاه مانور ویژهای داد. این شرکت میگوید گوشی هوشمندش پردازندهای سفارشی به نام +Snapdragon 778G دارد. این پردازنده اساساً Snapdragon 778G (همان تراشهی استفادهشده در گلکسی A73) با دو قابلیت اضافی شامل پشتیبانی از شارژ بیسیم و پشتیبانی از شارژ معکوس است.
پردازندهی میانردهی بهکاررفته در گوشی Nothing Phone 1 مبتنیبر لیتوگرافی ۶ نانومتری TSMC است و از CPU هشتهستهای با چهار هستهی پرقدرت ARM Cortex-A78 و چهار هستهی کممصرف ARM Cortex-A55 استفاده میکند. این سیستم-روی-چیپ از پردازندهی گرافیکی Adreno 642L و مودم X53 5G برخوردار است. در ابتدا، برخی شایعهها ادعا میکردند Nothing Phone 1 از پردازندهی Snapdragon 8 Gen 1 استفاده میکند.
وان پلاس نورد CE 2
در بین گوشیهای مقایسهشده، پرقدرتترین پردازنده به آیفون SE تعلق دارد. پردازندهی A15 آیفون SE به حدی قوی است که حتی پردازندههای پرچمدار ساخت کوالکام نیز حریفش نمیشوند. دیگر پردازندهی مهم ازآنِ گوشی پیکسل 6a است. این گوشی از پردازندهی اختصاصی Tensor با لیتوگرافی پنجنانومتری استفاده میکند. وان پلاس نورد CE 2 و شیائومی 12X بهترتیب به پردازندهی Dimensity 900 و Snapdragon 870 5G مجهزند.
بهگفتهی Nothing، اولین گوشی این برند با باتری ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی دردسترس قرار میگیرد. ناتینگ میگوید باتری گوشی بیشتر از یک روز دوام میآورد؛ البته نباید فراموش کنید که میزان شارژدهی دستگاههای الکترونیکی بسته به نوع استفادهی کاربر تغییر میکند.
آیفون SE کمظرفیتترین باتری (۲۰۱۸ میلیآمپرساعت) و گلکسی A73 پرظرفیتترین باتری (۵۰۰۰ میلیآمپرساعت) را دارد. گوشیهای وان پلاس نورد CE 2 و شیائومی 12X همچون ناتینگ فون 1 از باتری ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی استفاده میکنند.
نمایندهی وان پلاس از فناوری شارژ سریع ۶۵ وات و شیائومی 12X از فناوری ۶۷ وات و ناتینگ فون 1 از فناوری شارژ سریع ۳۳ وات پشتیبانی میکند. ضعیفترین عملکرد در این زمینه مربوط به آیفون SE است.
شیائومی 12X
تولیدکنندگان اندرویدی رابط کاربری اختصاصی برای گوشیهایشان توسعه میدهند که غالباً بسیار سنگیناند و تعداد زیادی نرمافزار ازپیشنصبشده (Bloatware) در خود دارند. ناتینگ در گوشی خود از رابط کاربری اختصاصی NothingOS استفاده میکند که تا حد زیادی به نسخهی عادی اندروید وفادار است و هیچ Bloatwareـی در خود ندارد. این رابط کاربری سبک با هدفون Ear 1 و خودروهای تسلا سازگار است. بررسیها نشان میدهد گوشی Nothing Phone 1 از فورکِ کوالکامِ سیستمعامل اندروید استفاده میکند. ناتینگ فون 1 سه سال بهروزرسانی اندروید و چهار سال بهروزرسانی امنیتی دریافت خواهد کرد. بهروزرسانیهای امنیتی این گوشی هر دو ماه یک بار منتشر میشوند.
ناتینگ اعلام کرده است که گوشی Nothing Phone 1 با قیمت ۳۹۹ پوند (تقریباً ۴۷۵ دلار) روانهی بازار میشود. کانفیگ پایه به ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی مجهز است. ناتینگ فون 1 رسماً در بازار آمریکا عرضه نمیشود؛ بنابراین، تبدیل مستقیم قیمت گوشی از پوند به دلار شاید کار درستی نباشد.
برای مقایسهی عمیق ناتینگ فون 1 با آیفون SE 2022، گلکسی A73 سامسونگ، پیکسل 6a گوگل، وان پلاس نورد CE 2 و شیائومی 12X میتوانید از جدول زیر استفاده کنید. اگر به مقایسههای این چنینی علاقهمندید، میتوانید وارد بخش محصولات زومیت شوید.