AMD احتمالا در معماری Zen 3 از روش تولید پنج نانومتری استفاده نخواهد کرد

{title limit=50}

در روزها و هفته‌های گذشته، شایعه‌های متعددی درباره‌ی برنامه‌های طولانی‌مدت AMD در روش‌های تولید پنج و هفت نانومتری منتشر شد. رسانه‌های متعدد دنیای فناوری درباره‌ی این شایعه‌ها اخبار زیادی منتشر کردند و حتی برخی به این نتیجه رسیدند AMD به دسته‌ی Tier 1 مشتریان TSMC پیوسته است. باتوجه‌به همین نتیجه‌گیری، می‌توان ادعا کرد AMD برای محصولات Zen 3 خود از فناوری تولید پنج‌نانومتری استفاده می‌کند؛ رویکردی که قطعا در پیش‌افتادن AMD در رقابت با اینتل تأثیر خواهد گذاشت. درنهایت، دلایل و اخبار جدیدی منتشر شدند که صحیح‌بودن پیش‌بینی‌های قبلی را رد کردند.

یکی از حقایق مهم در فرایند تولید پردازنده، فاصله‌ای است که بین طراحی پردازنده و ارسال آن به تولیدکننده تا رسیدن به دست مشتری وجود دارد. به‌عنوان مثال، ابتدا AMD پردازنده‌‌ای را طراحی و به TSMC ارسال می‌کند. AMD سپس سخت‌افزار تولیدشده‌ی شرکت تایوانی را آزمایش و بررسی می‌کنند. در همین فرایند بررسی، بهینه‌سازی طراحی نیز انجام می‌شود. در بهترین حالت، فرایندهای مذکور چند ماه طول خواهد کشید. به‌هرحال اکنون نمی‌دانیم AMD در کدام مرحله از طراحی Zen 3 قرار دارد؛ اما درمجموع طراحی برای روش پنج‌نانومتری تفاوت زیادی با طراحی هفت‌نانومتری دارد و شرکت آمریکایی باید تمرکز طراحی خود را چندبرابر کند. شرکت نمی‌تواند به‌راحتی طراحی و قوانین تولید را به‌نوعی روی روش تولید جدید پورت کند.

AMD Roadmap

برخی از کارشناسان اعتقاد دارند برتری و مزیتی که فرایند تولید پنج‌نانومتری به AMD می‌دهد، آن‌چنان مشخص و شفاف نیست. اگرچه TSMC بهبود ۴۵ درصدی در چگالی تولید را پیش‌بینی می‌کند که مزیتی عالی خواهد بود، درنهایت، تنها به ۲۰ درصد بهبود بازدهی مصرف نیرو و ۱۵ درصد بهبود کارایی و قدرت خواهد انجامید. فراموش نکنید همین اعداد نیز در بهترین حالت به‌دست می‌آیند و نمی‌توان هیچ‌یک از آن‌ها را کاملا قطعی دانست یا تولید تراشه‌ی پنج‌نانومتری AMD را کاملا نقض کرد.

به‌هرحال، AMD در نقشه‌ی راه کنونی نمونه‌ای از تراشه‌ی پنج‌نانومتری را گنجانده‌اند؛ اما به‌گواه اکثر کارشناسان، تیم قرمز باید روی بهینه‌سازی طراحی پیش از تولید نهایی تمرکز بیشتری کند. حقایق بازار هم نشان می‌دهند AMD در تغییر روش تولید در بازار پیش‌گام نیست؛ زیرا درحال‌حاضر، اپل و کوالکام به‌عنوان پیش‌گام‌های تغییر روش تولید شناخته می‌شوند. بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند تراشه‌های آتی اپل و اسنپدراگون در سال جاری، با روش تولید پنج‌نانومتری تولید خواهند شد.

تغییر روش تولید تراشه در شرکت‌های بزرگ، فرایند بسیار زمان‌بری محسوب می‌شود. به‌عنوان مثال، اینتل را در نظر بگیرید که پردازنده‌های اسکای‌لیک را در سال ۲۰۱۵ به بازار عرضه کرد. اگر شایعه‌های کنونی صحیح باشند، راکت‌لیک با فناوری ۱۴ نانومتری و پشتیبانی بک‌پورت از ۱۰ نانومتری، انتهای امسال به بازار عرضه خواهد شد. به‌بیان‌دیگر، غولی همچون اینتل پس از گذشت پنج سال، معماری جدیدی را به پردازنده‌های دسکتاپ خود اضافه کرد. اگرچه تیم آبی هم در سال‌های گذشته بیکار ننشسته‌اند؛ اما نهایی‌کردن معماری جدید به‌هرحال به زمان زیادی نیاز داشته است.






ارسال نظر

عکس خوانده نمی‌شود
4