تلاش فیسبوک برای حذف اطلاعات نادرست دربارهی واکسن کرونا جدیتر میشود
فیسبوک برای حذف اطلاعات نادرست دربارهی واکسن کرونا و تئوریهای توطئه منتشرشده در پلتفرم خود، اقدامات جدیتری انجام میدهد.
براساس گزارش Engadget، سرانجام فیسبوک موضع سختگیرانهتری در مورد انتشار اطلاعات غلط دربارهی واکسن اتخاذ میکند. این شرکت با کمک سازمان بهداشت جهانی (WHO) تعداد بیشتری از پستهای حاوی اطلاع غلط دربارهی واکسن را از پلتفرم خود حذف خواهد کرد. میتوانید فهرست کامل مطالبی که در این دسته قرار میگیرند، از بخش Help Center فیسبوک مشاهده کنید؛ اما برخی از موارد قابل توجه شامل پستهایی میشود که ادعا میکنند ویروس کرونا ساختهی دست بشر است یا ابتلا به این بیماری بسیار ایمنتر از زدن واکسن آن است. این شرکت در گامی بلندتر، پستهایی که ادعا میکنند واکنس کرونا سمی است یا باعث ایجاد بیماری اوتیسم میشود، حذف خواهد کرد.
اقدامات اجرایی فیسبوک در ابتدا روی صفحات، گروهها و حسابهایی متمرکز میشود که قوانین جدید را نقض میکنند. این شرکت افرادی که چندین مرتبه قوانین را زیر پا بگذارند، حذف خواهد کرد. در همین حال، مدیران گروههای فیسبوک که پیشتر با انتشار پستهای مختلف سیاستهای این شبکه اجتماعی را نقض کردهاند، اکنون باید هر پست در گروه خود را تأیید کنند. به منظور محافظت بیشتر از این پلتفرم، واقعیتسنجهای شخص ثالث میتوانند پستهایی که کاملا ناقض سیاستهای فیسبوک در مورد COVID-19 یا واکسن نیستند، موشکافی کنند و اگر نادرست یا گمراهکننده تلقی شوند، فیسبوک آنها را برچسبگذاری میکند.
فیسبوک میگوید:
این سیاستهای جدید به ما کمک میکند تا به اقدامات جدی علیه نشر اطلاعات غلط در مورد COVID-19 و واکسنها ادامه دهیم.
علاوه بر موضعگیری دقیقتر در مورد اطلاعات غلط واکسن، فیسبوک بهطور همزمان اقدامات بیشتری برای رسیدن اطلاعات مناسب به مردم انجام خواهد داد. این شرکت مانند گوگل، به کاربران در پیدا کردن روشی برای واکسیناسیون کمک خواهد کرد. از این هفته، مرکز اطلاعات COVID-19 فیسبوک شامل لینکهایی به مقامات بهداشت محلی خواهد بود که در وبسایت آنها، جزئیاتی درباره اینکه چه کسی میتواند واکسن تزریق کند و نحوه واکسیناسیون، موجود است. با در دسترس قرار گرفتن هرچه بیشتر این اطلاعات در سایر نقاط، علاوه بر ایجاد بخش مربوط به این مسئله در اینستاگرام، فیسبوک این اطلاعات را در سایر کشورها نیز به اشتراک میگذارد.
مقالههای مرتبط:
فیسبوک قرار است کارهای دیگری نیز در راستا انجام بدهد. گفته میشود این شرکت ۱۲۰ میلیون دلار اعتبار برای انتشار آگهی به آژانسهای بهداشت عمومی، سازمانهای غیر دولتی و سازمان ملل متحد اهدا خواهد کرد. این شبکه اجتماعی از این مراکز پشتیبانی میکند و میکوشد اطلاعات درستی توسط آنها به مردم منتقل شود.
هنگامی که به گذشته نگاهی میاندازیم، متوجه میشویم که تلاشهای فیسبوک در مهار اطلاعات غلط درباره واکسیناسیون بینتیجه بوده است. حتی با توجه به اینکه فیسبوک کاربران را به سمت منابع معتبر سوق میدهد، حسابهایی که نظریههای توطئه و اطلاعات نادرست را تبلیغ میکنند، بر صفحه نتایج جستوجو غالب شدهاند. این اطلاعات غلط باعث تصمیمگیریهای نادرست افراد میشود و حتی ممکن است در آینده باعث بروز مشکلات جبران ناپذیری شود.
نظر شما همراهان زومیت دربارهی تئوریهای توطئه دربارهی واکسن کرونا و تلاشهای فیسبوک برای مقابله با آنها چیست؟