گوگل: بازطراحی موتور جستوجو به کسبوکارها آسیب میزند
اخیرا، دادستانهای ۳۸ ایالت آمریکا گوگل را به انحصارطلبی در موتور جستوجو متهم کردهاند. این دادستانها با تشکیل ائتلافی، شکواییهای با تمرکز بر بازطراحی موتور جستوجوی گوگل تنظیم کردهاند. حال گوگل با انتشار بیانیهای در وبسایتش، به اتهام اخیر واکنش نشان داده و اعلام کرده است موتور جستوجوی این شرکت باتوجهبه بازخورد کاربرانش پیشرفت کرده و هدفش آسیب به رقبا نبوده است.
گوگل دربارهی طراحی اخیر موتور جستوجویش شامل لینکهای مستقیم به کسبوکارها و سایر محصولات این شرکت اعلام کرد آزمایشهای دقیق گوگل نشان داده کاربران چنین نتایج دقیقی را از موتور جستوجو انتظار دارند. گوگل به طراحی بینگ نیز اشاره کرد و مدعی شد مایکروسافت چنین بازخوردی را از کاربرانش کسب کرده است.
مقالههای مرتبط:
البته نکتهی اصلی بیانیهی اخیر واکنش گوگل به دادخواست اخیر و استدلال این شرکت مبنیبر آسیب به کسبوکارهای متوسط و کوچک ناشی از بازطراحی موتور جستوجو است. در وبسایت گوگل آمده است:
بازطراحی موتور جستوجوی گوگل به کیفیت نتایج جستوجوی کاربر آسیب میزند و این بهضرر کسبوکارهایی مانند خُردهفروشی، رستورانها، تعمیرگاهها، شرکتهای هواپیمایی و هتلها است. نشاندادن چنین کسبوکارهایی در فهرست نتایج موتور جستوجوی گوگل به کشف آنها و ارتباط مستقیم با مشتریان کمک میکند.
درادامه، غول موتور جستوجو مدعی شد شواهد و اطلاعات گفتههای اخیر این شرکت را اثبات میکند. طبق اعلام گوگل، این شرکت ماهانه بیش از چهارمیلیارد ارتباط مستقیم با کسبوکارها برقرار میکند و از زمان آنلاینشدن موتور جستوجوی آن، هر سال به میزان ترافیک ارسالی به وبسایتهای غیرگوگل افزوده شده است. همچنین، قبلا دَه لینک در صفحهی نتایج جستوجو نشان داده میشد که اکنون بهطورمتوسط ۲۶ لینک خارجی در موبایل نشان داده میشود.
در بیانیهی اخیر غول موتور جستوجو آمده است:
از اهمیت نظارت دقیق روی شرکتهای بزرگ آگاهیم و برای پاسخ به پرسشها و رفع چنین مسائلی خود را آماده کردهایم؛ اما شکایت اخیر بهدنبال بازطراحی موتور جستوجو به روشهایی است که اطلاعات مفید را از آمریکاییها سلب میکند و به توانایی ارتباط مستقیم کسبوکارها با مشتریان آسیب میزند.
شکواییهی اخیر هفتهی گذشته علیه گوگل تنظیم شد و از ابتدای سال جاری میلادی، این سومینباری است که پروندهی نقض قوانین ضدانحصار علیه این شرکت ثبت میشود. دادستان کل تگزاس و وزارت دادگستری نیز گوگل را به رفتارهای انحصارطلبانه متهم کردهاند و این شرکت درگیر پروندههای قضایی جداگانهی آنها است.