اپل واچ در آینده میتواند بهصورت پیوسته فشار خون را اندازهگیری کند
اپل چندی پیش ششمین نسل ساعت هوشمند فوقالعاده محبوب خود را با طراحی آشنا معرفی و روانهی بازار کرد. کوپرتینوییها با حفظ اِلمانهای طراحی گذشته و اضافه کردن ویژگیهای جدید، اپل واچ را به یک ابزار سلامتیمحور کوچک تبدیل کردهاند. اپل واچ ۶ برای اولین بار در این خانواده، به حسگر جدیدی برای سنجش اکسیژن خون مجهز شده است که میتواند میزان اکسیژن خون را در ۱۰ ثانیه بررسی و اندازهگیری کند. حال بر اساس اختراع جدید، اپل واچ میتواند فشار خون را بهطور مداوم در طول روز اندازهگیری کند که برای سنجش کلی سلامت قلب مفید است. به نظر میرسد اپل میخواهد ویژگیهای نظارت بر سلامتی اپل واچ را گسترش دهد؛ زیرا باتوجهبه اختراع ثبتشده، این شرکت اکنون در حال بررسی پتانسیل نظارت مستمر فشار خون است. در حال حاضر اپل واچ میتواند فشار خون را بررسی کند؛ اما این کار ازطریق برنامههای شخص ثالث و دستگاههای خارجی انجام میشود. این روش مشکلی ندارد؛ اما ممکن است کمی ناخوشایند باشد؛ زیرا به این معنی است که باید یک دستگاه خارجی به همراه داشته باشید.
یکی از اولین ویژگیهای سلامتی اپل واچ، توانایی تشخیص ضربان قلب است و اکنون بعد از گذشت پنج سال و معرفی ۶ نسخه از این محصول، هنوز یک ویژگی اساسی برای اپل واچ و سلامت کاربران محسوب میشود و اپل همچنان به تحقیق درباره چگونگی توسعه و افزودن قابلیتهای جدید سنجش فشار خون ادامه میدهد. در دو پتنت ثبتشده در اداره ثبت اختراعات ایالات متحده، اپل ادعا میکند که کوپلینگ الکتریکی سیستم اندازهگیری زمان انتقال نبض (PTT) به قلب برای سنجش فشار خون، بدون ایجاد مزاحمت برای کاربر انجام میشود و به این نکته اشاره میکند که رویکردهای فعلی اندازهگیری فشار خون در خانه، قادر به سنجش مداوم فشار خون نیستند. همچنین وقتی از بازوبند اندازهگیری فشار خون اسیلوومتریک برای کنترل فشار خون در هنگام خواب استفاده میشود، تورم متناوب و تخلیهی آن میتواند الگوی خواب فرد را مختل کند که درنتیجه، تا حدی فشار خون فرد را در خواب تغییر میدهد. بنابراین روشهای مناسب و مؤثر دیگری برای سنجش مداوم غیر تهاجمی فشار خون، مورد توجه قرار میگیرند.
در اختراع ثبتشده با عنوان «کنترل فشار خون با استفاده از دستگاه چندمنظوره قابل نصب روی مچ دست» اپل استفاده از ساعت را فقط بهعنوان قسمتی از فرایند پیشنهاد میکند. در هر یک از این اختراعهای جدید، ساعت فشار خون را با تعیین زمان لازم برای رسیدن نبض از قلب کاربر اندازهگیری میکند.
در اولین کاربرد اختراع آمده است که خروجی از یک حسگر و رسیدن نبض، با استفاده از یک دستگاه نصبشده روی دست (اپل واچ) پردازش میشود تا تشخیص دهد چگونه تپش ناشی از خارج شدن حجم خون، از بطن چپ به مچ دست میرسد و زمان انتقال نبض (PTT) برای انتقال فشار خون از بطن چپ به مچ دست را محاسبه میکند. این به آن معنی است که کاربر از نوع دیگر الکترود، حسگر و اپل واچ استفاده میکند. بنابراین قرار نیست تمامی افراد از این ویژگی بهرهمند شوند و این قابلیت باید با توجه به توصیههای پزشکی استفاده شود. این قابلیت برای سنجش فشار خون در منزل و در مواردی توصیه میشود که اطلاعات در مورد اثربخشی داروهای کاهش فشار خون مد نظر باشد یا قابلیتهای اندازهگیری فشار خون سرپایی دقیق نیستند.
کارایی این قابلیت مفید درست مانند دستگاه اندازهگیری ضربان قلب است؛ جایی که تغییرات شدید فشار خون میتواند نتایج متفاوتی در افراد ایجاد کند و با توانایی کنترل مداوم فشار خون، میتواند به پزشکان یا اپراتورهای اورژانس کمک کند تا درک کنند چه اتفاقی برای بیمار افتاده است. البته هنوز مشخص نیست این ویژگی چه زمانی در اپل واچ استفاده خواهد شد. در حال حاضر اپل واچ قابلیتهایی همچون پایش نوار قلب (ECG) و میزان اکسیژن خون ارائه میدهد؛ همچنین شایعاتی مبنی بر توسعهی روش غیر تهاجمی برای ردیابی گلوکز منتشر شده است که همگی میتوانند اپل واچ را به یک ابزار بسیار قدرتمند برای نظارت بر سلامت شخصی تبدیل کنند.