گوشی های هوشمند جدید باید اندروید 11 را اجرا کنند؛ وگرنه نباید عرضه نشوند
عرضهی گوشی هوشمند وانپلاس نورد (OnePlus Nord) در ایالات متحده که گامی برای توسعهی محصولات مقرونبهصرفهی وانپلاس تلقی میشود، بسیاری از کاربران را هیجانزده کرده است. گوشی هوشمند یادشده درست وقتی بهدست کاربران میرسد که قیمت محصولات پرچمدار این شرکت چینی همچون وان پلاس 8 تی (OnePlus 8T) افزایش یافته و ممکن است مصرفکنندگان به گوشی هوشمند ارزانقیمتی نیاز داشته باشند. گوشیهای ارزانقیمت با عملکرد مناسب همیشه گزینهی ایدئالی هستند.
پس از اینکه مشخص شد گوشیهای هوشمند وان پلاس نورد N10 5G و N100 با سیستمعامل اندروید 10 روانهی بازار میشوند و تنها یک نسخه از بهروزرسانی را دریافت خواهند کرد، هیجان کاربران اندکی فروکش کرد. درواقع، سؤال این است: هنگام عرضهی محصولی با نسخهی پیشین اندروید، ارائهی پلتفرم کنونی برای این دستگاه بهروزرسانی نامیده میشود؟
وانپلاس در عرضهی اینچنینی محصولاتش تنها نیست؛ زیرا بسیاری از گوشیهای ارزانقیمت اندرویدی، تنها یک نسخه از بهروزرسانی را دریافت میکنند و ارزانقیمتترینِ آنها حتی ممکن است بهروز نشوند. همچنین وانپلاس برای گوشیهای هوشمند یادشده، دو سال ارائهی بهروزرسانیهای امنیتی را نوید داده است. این نوع بهروزرسانیها حتی اگر آنقدرها هم جذاب نباشند، درمقایسهبا بهروزرسانیهای پلتفرم بسیار بااهمیت هستند. با تمام آنچه گفته شد، بهروزرسانیها در محصولات مقرونبهصرفهی وانپلاس بازهم چندان دلگرمکننده بهنظر نمیرسد.
با اینکه نوکیا این روزها آنچنان شناختهشده نیست، میتواند گوشیهای هوشمند ارزانقیمتتری تولید کند که دو بار بهروزرسانی سیستمعامل اندروید و برای سه سال بهروزرسانی امنیتی را دریافت میکنند. همچنین، محصولات مقرونبهصرفهی نوکیا درست همچون گوشی جدید وانپلاس، یعنی وان پلاس 8 تی، عموما با جدیدترین نسخهی اندروید روانهی بازار میشوند.
درمقابل، سامسونگ با نسخههای مختلف اندروید در ارائهی بهروزرسانی برای گوشیهای اقتصادیاش رفتهرفته عملکرد بهتری داشته است. در بحث مربوط به ارائهی بهروزرسانی، این شرکت برای سالها تمسخر میشد؛ ولی سیاست کرهایها در این حوزه ۱۸۰ درجه تغییر کرده است. چه کسی فکرش را میکرد که در سال ۲۰۲۱، کاربران از وانپلاس بخواهند که در زمینهی بهروزرسانی پلتفرم عملکردی همچون سامسونگ داشته باشد؟
برای تصمیمگیری شرکت در این حوزه دلایل فراوانی وجود دارد؛ بااینحال، تمامی این دلایل بهاحتمال زیاد با میزان سود ارتباط دارند. نمیتوان کاملا از نحوهی عقد قراردادِ بهروزرسانیهای پلتفرم بین سازندگان تلفنهمراه و تراشهسازها اطمینان داشت؛ اما مطمئنا کوالکام و دیگر سازندگان تراشه از روی خیرخواهی چنین کاری انجام نمیدهند. پس از این مرحله، ساخت مجدد نرمافزار روی پلتفرم جدید، آزمایش آن، ازبینبردن باگها و درنهایت، انجام دوبارهی تمامی آنها برای نسخهی جدیدتر زمانبر و مستلزم هزینه است. انتشار بهروزرسانی کامل سیستمعامل برای قشر عظیمی از مشتریان چندان آسان نیست.
مقالههای مرتبط:
بااینحال همانگونه که پیشتر ذکر شد، نوکیا میتواند بهروزرسانیهای بیشتری برای محصولاتش ارائه دهد؛ درنتیجه با درنظرگرفتن گوشیهای این شرکت فنلاندی، حتی لازم نیست گوگل پیکسل 4a را بهعنوان نمونهای بارز از نحوهی ارائهی بهروزرسانی برای گوشیهای ارزانقیمت ذکر کرد. همچنین در محصولات یادشده، پای شرکت عظیم خوشهای در میان نیست که در گذشته روی نوکیا تسلط داشت و HMD گلوبال این گوشیهای هوشمند را با برند نوکیا تولید میکند و میفروشد. محصول میانردهی گوگل یکی از بهترین گوشیهای مقرونبهصرفهی اندرویدی است.
یکی از دلایل اصلی برای شکوشبهه دربارهی بهروزرسانیهای آیندهی وانپلاس، ناامیدی کاربران در سناریوهایی مشابه است. برای مثال، TCL و بقایای شرکت بلکبری موبایل با وجود وعدههای پیشین، کاربران گوشی هوشمند KEY2 را با ارائهندادن بهروزرسانی ناکام گذاشتند. درواقع، وعدههایی دربارهی بهروزرسانیهای آینده که از ابتدا درخور نیستند، دست آخر نتیجهی مناسبی نخواهند داشت. در این لحظه، تنها میتوان امید داشت که وانپلاس بهروزرسانیهای امنیتی سهماهه را برای سری نورد ارائه دهد.
تمامی گوشیهایی که کاربران درحالحاضر میخرند، قابلیت پنج سال کامل بهروزرسانی پلتفرم و پچهای امنیتی مرتبط را دارند. اپل میتواند آیفون SE سیصد دلاری را برای پنج سال یا بیشتر بهروز کند؛ درنتیجه وانپلاس نیز میتواند چنین کاری انجام دارد که هیچگاه اینگونه نخواهد شد. بااینحال، نوکیا امکان ارائهی چندین بهروزرسانی پلتفرم و سه سال بهروزرسانیهای امنیتی را با گوشی هوشمند ۱۳۰ دلاری نوکیا 2.3 مهیا میکند و وانپلاس نیز اگر بخواهد، میتواند روند مشابهی در پیش گیرد.