AMD همچنان به تصاحب سهم اینتل از بازار CPU ادامه می‌دهد

{title limit=50}

اینتل و AMD سال‌ها است در رقابت جدی با هم هستند و هنوز اینتل سهم بیشتر بازار پردازنده‌های مرکزی (CPU) را دراختیار دارد. AMD در سال‌های اخیر تلاش زیادی کرده و موفق شده است با پردازنده‌های خانواده‌ی رایزن (Ryzen) فاصله‌ی خود را با اینتل کمتر کند.

چند روز تا عرضه‌ی رسمی جدیدترین نسل از پردازنده‌های AMD یعنی خانواده‌ی رایزن ۵۰۰۰ (Ryzen 5000) فاصله داریم و تحلیلگران می‌گویند AMD برای کسب سهم بیشتر از بازار آمادگی کامل دارد؛ خصوصا در تعطیلات سال نوی میلادی که فاصله‌ی زیادی با آن نداریم. AMD قابلیت‌های متنوعی در پردازنده‌های رایزن ۵۰۰۰ جای داده و امیدوار است این پردازنده‌ها توجه مردم را جلب کنند.

تیم قرمز هفته‌ی گذشته جدیدترین گزارش مالی خود را منتشر کرد. آمار نشان می‌دهند AMD رکوردهای جدیدی برای کسب درآمد در سه‌ماهه‌ی سوم سال جاری میلادی به‌ ثبت رسانده است. این شرکت توانست در فصل یادشده بالغ‌ بر ۲٫۸ میلیارد دلار درآمد کسب کند که  نسبت ‌به سه‌ماهه‌ی سوم سال ۲۰۱۹، رشد ۵۶ درصدی نشان می‌دهد.

پیش‌تر برخی گزارش‌ها گفته بودند AMD به تصاحب شرکت زایلینکس (Xilinx) علاقه دارد؛ تا اینکه تیم قرمز نهایتا در زمان اعلام گزارش مالی جدیدش گفت زایلینکس را با قراردادی به ارزش ۳۵ میلیارد دلار تصاحب کرده است. شرکت زایلینکس بیشتر به‌ خاطر تولید مدار مجتمع دیجیتال برنامه‌پذیر (FPGA) شناخته می‌شود. مدارهای مجتمع FPGA، قطعاتی نیمه‌هادی هستند که می‌توان پیکربندی آن‌ها را به‌سرعت تغییر داد.

تمامی این‌ها نشان می‌دهد که AMD هفته‌ی شلوغی سپری کرده است. این موضوع باعث شد شماری از کاربران نسبت ‌به سهم بازار AMD بی‌توجه باشند. بررسی‌ها نشان می‌دهند AMD توانسته است در زمانی نسبتا کوتاه، سهم بسیار خوبی از بازار پردازنده‌های دسکتاپ از آن خود کند. 

سهم اینتل و AMD از بازار پردازنده CPU از نگاه Statista


نمودار بالا، توزیع پردازنده‌های مرکزی x86 اینتل و AMD برای رایانه‌ها را در سراسر دنیا از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۰ به‌صورت فصلی نشان می‌دهد (منبع: مؤسسه‌ی Statista)

بر اساس آمار مؤسسه‌ی پژوهشی Statista، سهم AMD از بازار پردازنده‌های مرکزی در سه‌ماهه‌ی سوم سال جاری میلادی به ۳۷٫۳ درصد رشد پیدا کرده است. از زمان آغاز بررسی‌های Statista در سال ۲۰۱۲، این نخستین باری است که AMD می‌تواند تا این حد سهم بازار را به ‌تصاحب خود دربیاورد. اینتل اکنون ۶۲٫۶ درصد از سهم بازار را دارد؛ Statista می‌گوید از سال ۲۰۱۲ تاکنون سابقه نداشته است که سهم اینتل تا ۶۲٫۶ درصد کم شود و همیشه بیشتر از این بوده است.

جدیدترین بررسی‌های انجام‌شده در استیم (Steam) مربوط به ماه اکتبر ۲۰۲۰ (مهر و آبان ۱۳۹۹) نشان می‌دهد که بالغ ‌بر ۲۵٫۷۹ درصد از گیمرهای سیستم‌عامل ویندوز دارای رایانه‌ای هستند که پردازنده‌ی مرکزی ساخت AMD دارد. بررسی‌های استیم اعلام می‌کند ۷۴٫۲۱ درصد از گیمرهای ویندوز از پردازنده‌ی اینتل استفاده می‌کنند. داده‌های مربوط به پنج ماه گذشته‌ی استیم، از جولای (تیر و مرداد) به ‌بعد، نشان می‌‌دهند AMD توانسته است سهم خود را به‌ مرور زمان و به ‌شکلی اندک افزایش دهد. 

سهم اینتل و AMD از بازار پردازنده CPU از نگاه PassMark

(منبع: بنچمارک PassMark)

داده‌های منتشرشده از بنچمارک PassMark نیز تا حد زیادی هرآنچه Statista اعلام کرد تأیید می‌کنند. در سه‌ماهه‌ی نخست ۲۰۲۰، مجموع سهم AMD از بازار پردازنده‌های مرکزی به ۳۶٫۳ درصد رسید و در همین دوران اینتل ۶۳٫۷ درصد از سهم را دراختیار داشت. 

AMD که در سال‌های نه‌چندان دور وضعیت خیلی خوبی تجربه نمی‌کرد، طی سال‌های اخیر با مدیریت لیزا سو و اتکا بر دانش متخصصان خود توانسته است در بازار پردازنده‌های مرکزی و گرافیکی درخشان ظاهر شود. پردازنده‌های سری رایزن ۵۰۰۰ با هدف مقابله با تراشه‌های نسل یازدهمی اینتل عرضه می‌شوند و کارت‌های گرافیک سری Radeon RX 6000 ملقب ‌به بیگ نوی در تلاش خواهند بود کارت‌های سری RTX 3000 انویدیا را به ‌چالش بکشند. 

شما کاربران زومیت چه دیدگاهی درباره‌ی عملکرد AMD دارید؟






ارسال نظر

عکس خوانده نمی‌شود
268