سرفیس پرو 9 با دو نوع پردازنده اینتل و ARM و قیمت پایه ۹۹۹ دلار رونمایی شد

{title limit=50}

پس از مدت‌ها انتظار سرانجام رویداد سالانه‌ی پاییزی سرفیس توسط مایکروسافت برگزار شد. امسال مراسم مذکور باتوجه‌‌به دهمین سالگرد تولد دستگاه‌های سرفیس این شرکت، اهمیت بیشتری دارد. در میان محصولات مختلف، سرفیس پرو ۹ نیز دیده می‌شود. این محصول لپ‌تاپ هیبریدی مایکروسافت است که می‌توان از آن به‌عنوان تبلت نیز استفاده کرد. در ادامه مشخصات نسل جدید این خانواده را بررسی می‌کنیم.

طراحی

نکته جدید در سرفیس پرو ۹ اضافه شدن رنگ‌ها در کل نمای بیرونی است. البته گزینه‌های رنگی تنها در نسخه‌های اینتل سرفیس پرو ۹ ارائه می‌شوند. از آن‌ها می‌توان به آبی یاقوت کبود و سبز جنگلی اشاره کرد که می‌توانند چشم هر فردی را به سوی خود بچرخانند.

سرفیس پرو ۹ با پوشش آلومینیومی درجه یک در مجموعه جدیدی از رنگ‌های زیبا و آنادایزشده ساخته شده است. در یک طرفی می‌توان پایه‌ی داخلی این محصول را مشاهده کرد و در سوی دیگر صفحه‌نمایش ۱۳ اینچی PixelSense دیده می‌شود.

ابعاد واقعی سرفیس پرو ۹ برای هر دو گزینه اینتل و SQ3 یکسان است و تنها وزن آن‌ها تفاوت دارد. نسخه‌ی mmWave سرفیس پرو ۹ تقریباً ۸۸۳ گرم وزن دارد، درحالی‌که نسخه‌ی اینتل به دلیل وجود خنک‌کننده اضافی، ۸۷۹ گرم است.

سرفیس پرو ۹ مجهز به کیبورد جداشدنی است و از قلم لمسی سرفیس اسلیم پن ۲ هم پشتیبانی می‌کند. این قلم لمسی از موتور داخلی کوچکی استفاده می‌کند تا حسی شبیه به نوشتن روی کاغذ به شما منتقل کند. سرفیس اسلیم پن ۲ صرفاً در رنگ مشکی تولید می‌شود.

مایکروسافت حتی با خانه طراحی Liberty London همکاری کرده تا صفحه‌کلید لیمیتد ادیشن جذابی برای سرفیس پرو خلق کند. روی این کیبورد با لیزر طراحی گل آبی (براساس تصویرزمینه ویندوز ۱۱) حک شده است.

نمایشگر

صفحه‌نمایش سرفیس چیزی بیشتر از لایه‌ای شیشه‌ای است. می‌توان آن را بوم، مجله، دفترچه یادداشت یا حتی پرده سینما دانست. صفحه‌نمایش لبه‌تالبه سرفیس پرو ۹ دارای سطوح باورنکردنی کیفیت، عملکرد و تطبیق پذیری است که تجربه‌ای بی‌نظیر برای کاربر ارائه می‌دهد. مایکروسافت از نمایشگر ۱۳ اینچی PixelSense Flow (۲۸۸۰ در ۱۹۲۰) در هر دو مدل اینتل و SQ3 با توانایی پشتیبانی از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز استفاده می‌کند. البته فقط مدل اینتل از Dolby Vision IQ پشتیبانی می‌کند، اما هر دو دارای نسبت تصویر ۳:۲ هستند و نسبت کنتراست ۱۲۰۰:۱ دارند.

در زیر نمایشگر سرفیس پرو ۹ دوربین HD، بلندگوهای Omnisonic، میکروفون‌های جهت‌دار و تراشه G6 سفارشی قرار گرفته که با سیگنال‌های لمسی تجربه‌ی کاربری را بسیار بهبود می‌بخشد. با اضافه شدن این بخش به Ink Focus در Microsoft OneNote یا GoodNotes، که در اوایل سال ۲۰۲۳ برای ویندوز ۱۱ عرضه می‌شود، جوهر دیجیتال روی صفحه‌نمایش مانند نوشتن با قلم و کاغذ خواهد بود.

سخت‌افزار

مایکروسافت امسال خطوط سرفیس پرو ایکس و سرفیس پرو خود را در محصول واحدی به نام سرفیس پرو ۹ ترکیب کرده است. پس از گذشت ۱۰ سال از کانسپت سرفیس ۲ در ۱، اکنون می‌توانید بین پردازنده SQ3 Arm-powered با توانایی پشتیبانی از 5G و پردازنده‌های نسل دوازدهم اینتل یکی را انتخاب کنید. همچنین گزینه‌های رنگی جذاب و خیره‌کننده‌ای نیز برای این محصول در نظرگرفته شده است.

هر دو مدل نیز ارتقای قابل توجهی را نسبت به مدل‌های قبلی خود دریافت کرده‌اند. مدل سرفیس پرو 9 وای‌فای اکنون با پردازنده‌های نسل دوازدهم اینتل عرضه می‌شود که نسبت به نسل قبلی ارتقای بزرگی محسوب می‌شود. این مدل‌ها دارای ۱۰ هسته و ۱۲ رشته هستند که به لطف معماری هیبریدی جدید مورد استفاده اینتل، از چهار هسته و هشت رشته در سرفیس پرو ۸ بیشتر است.

انتخاب بین پردازنده‌ها احتمالاً امسال سخت باشد، زیرا برای اولین بار، سرفیس پرو ۹ با SQ3 تنها مدلی است که از 5G داخلی پشتیبانی می‌کند. مایکروسافت اتصال 5G را در سری دارای تراشه‌ی اینتل ارائه نخواهد کرد، بنابراین اگر می‌خواهید به این گزینه دسترسی داشته باشید، باید مدل اول را انتخاب کنید.

نسخه‌ی پایه‌ی هر دو مدل سرفیس پرو ۹ دارای ۸ گیگابایت رم است و می‌تواند تا ۳۲ گیگابایت در مدل دارای تراشه‌ی اینتل و ۱۶ گیگابایت در مدل SQ3 افزایش یابد. هر دو با ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی در مدل پایه کار خود را آغاز می‌کنند اما اینتل می‌تواند تا یک ترابایت و SQ3 تا ۵۱۲ گیگابایت پیکربندی شود. درضمن، می‌توان تا حداکثر ۱۵٫۵ ساعت از نسخه‌ی وای‌فای سرفیس پرو ۹ بدون نیاز به شارژ دوباره استفاده کرد. این زمان برای نسخه‌ی 5G به ۱۹ ساعت افزایش می‌یابد.

پشتیبانی از 5G

یکی دیگر از موارد اضافه شده در سرفیس پرو 9 توانایی پشتیبانی از اتصال سلولی 5G است. Surface Pro X از زمان آغاز به کار خود در سال 2019 عمدتاً از LTE پشتیبانی می‌کند، اما هرگز به 5G ارتقا پیدا نکرد. اکنون، بالاخره این اتفاق افتاد.

در عین حال، اکنون که نسخه‌ی اختصاصی با پشتیبانی از اتصال سلولی وجود دارد، دیگر مدل‌های سرفیس پرو 9 مجهز به اینتل را با اتصال سلولی پیدا نخواهید کرد. اگر LTE یا 5G می‌خواهید، باید مدل مبتنی بر Arm را بخرید.

سایر ویژگی‌ها

یکی از امتیازات محصول جدید مایکروسافت اضافه شدن واحد پردازش عصبی (NPU) به نسخه‌ی SQ3 آن است. در گذشته شاهد آزمایش قابلیت تماس چشمی خودکار در سرفیس پرو ایکس بودیم، اما امسال، NPU بیش از هر زمان دیگری قدرت دارد. علاوه بر تغییر مسیر تماس چشمی، ویژگی‌های دوربین و صوتی بهبودیافته مانند کادربندی خودکار، تاری پس‌زمینه پرتره، و حتی ویژگی جدید فوکوس صوتی به سرفیس پرو ۹ اضافه شده که به طرز چشمگیری صدای پس‌زمینه را حذف می‌کند.

این ویژگی‌های جدید در هر اپ ویندوزی نیز دردسترس خواهند بود، بنابراین محدود به تیمز نیستند و می‌توانید از آن‌ها در دیسکورد، زوم یا هر اپ صوتی و تصویری دیگری استفاده کنید.

مسئله‌ای که احتمالاً برای بسیاری ناامیدکننده خواهد بود این است که سرفیس پرو 9 جک هدفون ۳٫۵ میلی‌متری را حذف می‌کند، بنابراین دیگر نمی‌توانید از هدست‌های متکی به آن استفاده کنید. البته با توجه به مشابه بودن شاسی این محصول با سرفیس پرو ۸، این انتخاب در طراحی عجیب به نظر می‌رسد.

قیمت و دسترسی

مایکروسافت قصد دارد عرضه سرفیس پرو ۹ را از ۲۵ اکتبر (۳ آبان) آغاز کند و قیمت آن از ۹۹۹ دلار برای مدل اینتل و ۱۲۹۹ دلار برای نسخه SQ3 آغاز می‌شود. پیش‌سفارش این محصول نیز از همین حالا آغاز شده است.

مطلب در حال به‌روزرسانی است







ارسال نظر

عکس خوانده نمی‌شود
49