نیمی از کامپیوترهای شخصی واجدشرایط به‌روزرسانی به ویندوز 11 نیستند

{title limit=50}

مایکروسافت پیش‌نیازهای سخت‌گیرانه‌ای برای نصب ویندوز ۱۱ در نظر گرفته است. طبق گزارشی جدید، این الزامات باعث شده است تعداد بسیار زیادی از سیستم‌های کاربران نتوانند به جدیدترین نسخه‌ی سیستم‌عامل دسکتاپ این شرکت را ارتقا پیدا کنند‌؛ به‌همین‌دلیل، نرخ پذیرش آن کم شده است.

گزارش LanSweeper درباره‌ی ویندوز ۱۱ نشان می‌دهد که از ۳۰ میلیون ورک‌استیشن فعال در ۶۰ هزار سازمان، ۵۷٫۲۶ درصد از آن‌ها واجدشرایط به‌روزرسانی خودکار به این سیستم‌عامل هستند و پیش‌ از ۴۰ درصد آن‌ها پیش‌نیازهای رسمی مدنظر مایکروسافت را برای اجرای این نسخه از ویندوز برآورده نمی‌کنند.

هنگامی‌که ویندوز ۱۱ منتشر شد، بحث‌های زیادی درباره‌ی نیاز به TPM 2.0 و پردازنده‌ی نسبتاً جدید مطرح شد. مایکرسافت اعلام کرده است کاربران برای ارتقای سیستم‌های خود به جدیدترین نسخه‌ی ویندوز، باید حداقل از پردازنده‌های نسل هشتم اینتل یا AMD Zen 2 استفاده کنند؛ البته این شرکت در حال بررسی امکان اجرای ویندوز ۱۱ روی برخی از تراشه‌های نسل هفتم اینتل و AMD Zen 1 است. به‌گفته‌ی LanSweeper، پیش‌نیازهای سخت‌افزاری مذکور دلیل اصلی به‌روزرسانی‌نشدن سیستم‌های فاقد شرایط به جدیدترین نسخه‌ی ویندوز است.

آمار کاربران ویندوز ۱۱ در آوریل ۲۰۲۲

به‌نوشته‌ی TechSpot، حداقل رم موردنیاز برای اجرای ویندوز ۱۱ مشکل مهمی محسوب نمی‌شود و ۹۲ درصد از ورک‌استیشن‌های بررسی‌شده در گزارش مذکور رم کافی برای ارتقا به این سیستم‌عامل را دراختیار دارند؛ اما فقط حدود ۵۷ درصد از این سیستم‌ها از پردازنده‌های سازگار با ویندوز ۱۱ استفاده می‌کنند. اگرچه این آمار چندان امیدوارکننده به‌نظر نمی‌رسند، حداقل درمقایسه‌با آمار سال ۲۰۲۱ نشان‌دهنده‌ی رشد ۱۲ درصدی در سیستم‌هایی است که امکان اجرای جدیدترین سیستم‌عامل دسکتاپ مایکروسافت را دارند.

به‌هرحال، سیستم مدنظر مایکروسافت برای اجرای ویندوز ۱۱ باید پیش‌نیازهای مختلفی داشته باشند. شاید کاربران این سیستم‌عامل را با روش‌های غیررسمی روی سیستم‌های ناسازگار نصب کنند؛ اما در این‌ شرایط احتمالاً به‌روزرسانی‌های جدید را دریافت نخواهند کرد. بررسی‌ها نشان می‌دهند که نرخ پذیرش ویندوز ۱۱ درمقایسه‌با ویندوز ۱۰ کُندتر بوده است.

LanSweeper ماه آوریل اعلام کرد فقط ۱٫۴۴ درصد از کامپیوترهای شخصی از ویندوز ۱۱ استفاده می‌کنند؛ درحالی‌که ۱٫۷۱ درصد از آن‌ها همچنان از ویندوز XP بهره می‌برند که حدود دو دهه از عمرش می‌گذرد. دراین‌میان، سهم سیستم‌های مجهز به جدیدترین نسخه‌ی ویندوز در ماه جاری به ۲٫۶۱ درصد رسیده که بیشتر از ویندوز XP است؛ اما همچنان در جایگاهی پایین‌تر از ویندوز ۷ قرار می‌گیرد. در مقام مقایسه، طبق این گزارش ویندوز ۷ اکنون روی ۳٫۳۸ درصد از کامپیوترها اجرا می‌شود.

آمار AdDuplex برای ژوئن ۲۰۲۲ با آمار LanSweeper بسیار متفاوت است و نشان می‌دهد سهم ویندوز ۱۱ به ۲۳٫۱ درصد افزایش یافته که درمقایسه‌با سهم آن در آوریل حدود ۳ درصد بیشتر است. بدبینانه‌ترین گزارش AdDuplex درباره‌ی نرخ پذیرش ویندوز ۱۱ حاکی از آن است که رشد کاربران این سیستم‌عامل با نرخ پذیرش ویندوز ۱۰ در سال ۲۰۱۶ برابر است.

در همین‌ حال، نظرسنجی پلتفرم استیم در سپتامبر ۲۰۲۲ نشان می‌دهد نرخ پذیرش جدیدترین نسخه‌ی ویندوز به ۲۴٫۸۴ درصد رسیده که درمقایسه‌با ماه قبل از آن ۱٫۰۶ درصد افزایش یافته است. ناگفته نماند سهم ویندوز ۱۰ در جدیدترین گزارش استیم ۶۸٫۴۹ درصد اعلام شده است.






ارسال نظر

عکس خوانده نمی‌شود
246