کسب‌وکارهای اینترنتی با ثبت نام در پلتفرم‌های داخلی مجوز دریافت می‌کنند

{title limit=50}

دولت در حال ارائه راهکارهای مختلف برای جذب کسب‌وکارها به پلتفرم‌های داخلی است. این رویه‌ای است که از چند روز پس از فیلتر شدن پلتفرم‌های محبوب بین‌المللی در پیش گرفته شده و ابتدا با دعوت از کاربران و کسب‌وکارها به سکوهای بومی آغاز شد. دعوتی که البته چندان مورد استقبال مردم قرار نگرفت و با مقاومت‌هایی همراه شد که معنای رد دعوت از سوی آن‌ها را داشت.

پس از دعوت، وزارت ارتباطات در همکاری با وزارتخانه اقتصاد از برنامه حمایت از کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال رونمایی کرد تا با ایده‌های تبلیغاتی، معافیت‌های مالیاتی و سایر ماده‌های تشویقی این طرح کسب‌وکارها را به این پلتفرم‌ها دعوت کرده و گامی در مسیر توسعه اقتصاد دیجیتال بردارد.

طرحی که البته به گفته کارشناسان مربوط به زمان کنونی نبوده، از چند ماه قبل تهیه شده و حالا فقط به بهانه حمایت از کسب‌وکارها منتشر شده است. بندهای مختلف این طرح نیز نشان می‌دهد، نمی‌توان این بسته حمایتی را گره‌گشای وضعیت فعلی دانست، چراکه اجرایی شدن چنین برنامه‌هایی زمان زیادی می‌طلبد و در پروسه‌ای بلندمدت می‌تواند به بار بنشیند. این در حالی است که کسب‌وکارها در حال حاضر با چالش‌های جدی روبه‌رو هستند، اقتصاد دیجیتال کشور و فعالان آن درمعرض آسیب‌های جدی قرار گرفته و این وضعیت بحرانی نیاز به راه‌حل‌های فوری و کوتاه‌مدت دارد.

در ادامه ایده‌هایی برای کوچ دادن کسب‌وکارها از پلتفرم‌های خارجی به نمونه‌های وطنی، موضوعی مطرح شده که ظاهراً در نظر دارد با هموار کردن مسیر کسب مجوز فعالیت، کسب‌وکارها را به حضور در سکوهای داخلی ترغیب کند.

عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با انتشار پستی در یک پیام‌رسان داخلی از در نظر گرفتن بسته‌های ویژه‌ای برای کسب‌وکارهای آنلاین خبر داده و اعلام کرد: «مخصوصا برای کسانی که در پلتفرم‌های خارجی فعالیت می‌کردند و به عبارتی برای شخصی که در خانه خود کسب‌وکار خانگی داشت و کالایی را از بازار بزرگ تهران با قیمت عمده‌فروشی تهیه می‌کرد و در خانه خود از بستر شبکه مجازی برای تبلیغ این کالاها استفاده می‌کرد، بسته‌های ویژه‌ای پیش‌بینی شده است.»

او علاوه بر کسب‌وکارهای فعال در حوزه فروش کالا، به کسب‌وکارهای ارائه‌دهنده خدمات در پلتفرم‌های بین‌المللی نیز اشاره کرده و گفت:

حتی شخصی که در خانه خود به ارائه خدمات می پرداخت، همین که وارد پلتفرم‌های داخلی شوند، نگرانی‌هایی در زمینه مجوز دارند. ما در اینجا با هماهنگی وزارت اقتصاد تدبیری در نظر گرفته‌ایم که هر کسی در پلتفرم‌های مشمول فعالیت و کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کند، ثبت نامش در پلتفرم به منزله دریافت مجوز از درگاه ملی مجوز است.

زارع‌پور در ادامه، به تشریح روند دریافت این مجوز نیز اشاره کرد: «ثبت نام آنلاین و برخط است و احتمالاً چند قلم اطلاعات درگاه ملی مجوز می‌خواهد که باید دریافت کنند و در صورت بارگذاری اطلاعات مجوز را دریافت می‌کنند.»






ارسال نظر

عکس خوانده نمی‌شود
2588